Plaisio @ CES 2023 | Zenbook Pro 16X OLED: Νέα «επαγγελματική» πρόταση από την ASUS

    Στο πλαίσιο της έκθεσης CES 2023, η ASUS παρουσίασε το ASUS Zenbook Pro 16X OLED, ένα κομψό και φορητό laptop που κάλλιστα μπορεί να διαχειριστεί επαγγελματικές εργασίες όπως και καθημερινές δουλειές.…

    ASUS-ZBP16X-OLED-1
    Στο πλαίσιο της έκθεσης CES 2023, η ASUS παρουσίασε το ASUS Zenbook Pro 16X OLED, ένα κομψό και φορητό laptop που κάλλιστα μπορεί να διαχειριστεί επαγγελματικές εργασίες όπως και καθημερινές δουλειές.
    Μια μεγάλη αλλαγή συγκριτικά με το περσινό μοντέλο, είναι η νέα δομή της μητρικής πλακέτας που πλέον ενσωματώνει υγρό μέταλλο για καλύτερη ψύξη. Το αποτέλεσμα: έως και επτά (7) βαθμοί Κελσίου χαμηλότερης θερμοκρασίας κατά τη λειτουργία. Βέβαια, εύσημα παίρνει και η τεχνολογία 3D Curved Vapor Chamber για τη βελτιστοποιημένη διαχείριση της θερμότητας. Μένοντας στο κομμάτι της κατασκευής, το σασί είναι από κράμα αλουμινίου και κατ’ επέκταση πολύ ελαφρύ. Το ASUS Dial, ο ρυθμιστής στην κάτω αριστερή πλευρά του πληκτρολογίου, επιστρέφει για να προσφέρει ευελιξία στον χειρισμό κυρίως για γραφίστες αλλά όχι μόνο. Το touchpad διαθέτει απτική ανάδραση και είναι μεγαλύτερο κατά 84%, ενσωματώνοντας ξανά το ψηφιακό NumberPad με έξυπνο τρόπο. Τέλος, το πληκτρολόγιο διαθέτει φωτισμό White RGB ανά πλήκτρο, κάτι πρωτοποριακό για ένα φορητό σύστημα. [caption id="attachment_94085" align="alignnone" width="900"] © 2023 Plaisio Computers[/caption] Στα πιο «ζουμερά» τεχνικά χαρακτηριστικά, θα ενσωματώνεται επεξεργαστής Intel® Core™ επόμενης γενιάς, όπως και κάρτα γραφικών NVIDIA® GeForce® RTX™, έως και 32GB μνήμης LPDDR5X και αποθηκευτική μονάδα NVMe PCIe 4.0 M.2 SSD με χωρητικότητα έως και 2TB. Με μέγιστη κατανάλωση στα 155W (TDP) και μπαταρία 96Wh, αναμένεται να έχει μεγάλη αυτονομία αλλά και υψηλές επιδόσεις. Ωστόσο, το πραγματικά εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του συστήματος είναι (για μία ακόμα φορά) η οθόνη: με ανάλυση 3.2K, ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz και πάνελ OLED με υποστήριξη HDR, Dolby Vision, 100% κάλυψη του χρωματοχώρου DCI-P3 και πιστοποίηση PANTONE, πρόκειται για μια άκρως ποιοτική οθόνη 16 ιντσών με φοβερή ακρίβεια χρώματος και -γενικότερα- εντυπωσιακή εικόνα. Η εικόνα του συστήματος ολοκληρώνεται από 6 ηχεία ρυθμισμένα από την πολύπειρη Harman/Kardon, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ταινίες και μουσική με περισσή ευκολία και ποιότητα. Το ASUS Zenbook Pro 16X OLED αναμένεται να γίνει διαθέσιμο εντός του 2023 (επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας ή τιμή λιανικής πώλησης για το εν λόγω μοντέλο δεν δοθηκαν στη δημοσιότητα). Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την CES 2023 και την αποστολή μας στο Λας Βέγκας!