Plaisio @ CES 2023 | TCL RayNeo X2 AR Glasses: Τα είδαμε και τα θέλουμε!

    Εκτός από δεκάδες μοντέλα τηλεοράσεων και smartphones NXTVISION, στο περίπτερο της TCL είχαμε τη δυνατότητα να δούμε και να δοκιμάσουμε τα νέα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της εταιρείας, RayNeo…

    RayNeoX2-AR-Main
    Εκτός από δεκάδες μοντέλα τηλεοράσεων και smartphones NXTVISION, στο περίπτερο της TCL είχαμε τη δυνατότητα να δούμε και να δοκιμάσουμε τα νέα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της εταιρείας, RayNeo X2.
    Δεν είναι η πρώτη συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας που έχει παρουσιάσει η εταιρεία — έχει παρουσιάσει και τα NXTWEAR AIR και NXTWEAR S με τα τελευταία να λανσάρονται και στην Ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2023 έναντι €499 — ωστόσο είναι σίγουρα από τις πιο εξελιγμένες, καθώς βασίζεται στην πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon® XR2, φέρνοντας τις πιο έξυπνες και προηγμένες τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας, οι οποίες υπόσχονται να κάνουν τον κόσμο ακόμα πιο συναρπαστικό! [caption id="attachment_94145" align="alignnone" width="900"] © 2023 Plaisio Computers[/caption] Τα νέα RayNeo X2 μοιάζουν με ένα τυπικό (βαρύτερο και ελαφρώς πιο ογκώδες) ζευγάρι γυαλιών οράσεως, αλλά ενσωματώνουν διόφθαλμη πλήρους χρώματος έγχρωμη οθόνη οπτικού κυματοδηγού Micro-LED (binocular full-color Micro-LED optical waveguide display), ηχεία, κάμερα και μικρόφωνα και μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε και καταγράφετε τον κόσμο και τα αξιοθέατα του, επικοινωνείτε ή μοιράζεστε περιεχόμενο κ.λπ. Χάρη στην ελαφριά κατασκευή τους, τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της TCL είναι ιδανικά για καθημερινή χρήση. Οι ενσωματωμένες, υψηλής ανάλυσης, οθόνες Micro-LED προσφέρουν αναλογία αντίθεσης (CR) έως 100.000:1 και φωτεινότητα έως 1.000 nits, με αποτέλεσμα να είναι ξεκούραστα και βολικά τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Οι βασικές έξυπνες λειτουργίες τους περιλαμβάνουν προηγμένο ψηφιακό βοηθό για την εκτέλεση διαφόρων λειτουργιών με φωνητικές εντολές και μεταφραστή Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) πολλών γλωσσών που εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο τη μετάφραση (που ανιχνεύει από τον ξενόγλωσσο συνομιλητή σας) σε υπότιτλους στην οθόνη. Παράλληλα, παρέχουν δυνατότητες έξυπνης πλοήγησης (αφού ενσωματώνουν και GPS) με ταυτόχρονο εντοπισμό και χαρτογράφηση (SLAM) σε συνδυασμό με αναγνώριση χειρονομιών (gestures), εμφάνιση σημείων ενδιαφέροντος (POIs) ή αξιοθέατων σε πραγματικό χρόνο, καθώς και δυνατότητα λήψης ειδοποιήσεων για μηνύματα ή κλήσεις που λαμβάνετε στο κινητό σας μέσω Bluetooth®. [caption id="attachment_94144" align="alignnone" width="900"] © 2023 Plaisio Computers[/caption] Χάρη στην κάμερα, η οποία περιλαμβάνει τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας, μπορείτε να τραβάτε φωτογραφίεςβίντεο ή time lapse καθώς κινείστε και από προοπτική πρώτου προσώπου. Οι φωτογραφίες ή τα αρχεία βίντεο μπορούν στη συνέχεια να μεταφερθούν εύκολα στο κινητό τηλέφωνο για διαμοίραση σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Τα RayNeo X2 αναμένεται να διατεθούν σε προγραμματιστές σε επιλεγμένες περιοχές — οι οποίοι θα αναλάβουν να αναπτύξουν εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας για το οικοσύστημα AR της εταιρείας — μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ η ευρύτερη διάθεσή τους αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο 2023. Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την CES 2023 και την αποστολή μας στο Λας Βέγκας!