Plaisio @ CES 2023 | Samsung: Νέες QD-OLED, Neo QLED, ακόμα και 8K MicroLED TVs

    Η Samsung σχεδιάζει να φέρει τις τηλεοράσεις τεχνολογίας MicroLED σε περισσότερους καταναλωτές ανακοινώνοντας μοντέλα που ξεκινούν από τις 50 ίντσες και φτάνουν τις 140 ίντσες! Στο πλαίσιο της CES…

    SamsungTVs-CES23-Main
    Η Samsung σχεδιάζει να φέρει τις τηλεοράσεις τεχνολογίας MicroLED σε περισσότερους καταναλωτές ανακοινώνοντας μοντέλα που ξεκινούν από τις 50 ίντσες και φτάνουν τις 140 ίντσες!
    Στο πλαίσιο της CES 2023, η νοτιοκορεατική κατασκευάστρια γνωστοποίησε ότι πρόκειται να «ανοίξει» την προϊοντική της γκάμα, προσφέροντας επτά νέα μοντέλα τηλεοράσεων MicroLED σε διαστάσεις 50, 63, 76, 89, 101, 114 και 140 ιντσών. Οι νέες της τηλεοράσεις έρχονται με μεταβαλλόμενο ρυθμό ανανέωσης έως 240Hz, χρόνο απόκρισης έως 2ms και 20-bit λεπτομέρεια μαύρου για εκπληκτικό λόγο αντίθεσης. Θα διαθέτουν εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο, καθιστώντας δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ της εικόνας και της πραγματικότητας. Μιλώντας με εκπρόσωπο της Samsung μάθαμε ότι αυτές θα είναι οι πιο προσιτές τηλεοράσεις MicroLED που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. [caption id="attachment_94198" align="alignnone" width="939"] © 2023 Plaisio Computers[/caption] Με αναβαθμισμένη εικόνα και περισσότερες δυνατότητες, η νέα σειρά Neo QLED εφοδιάζεται με τον νέο επεξεργαστή Neural Quantum, ο οποίος προσφέρει στις νέες Quantum MiniLED-lit TVs της εταιρείας δυνατότητες ΑΙ και επεξεργασία 14-bit. Χάρη στο νέο επεξεργαστή, έρχονται λειτουργίες όπως οι Shape Adaptive Light Control και Real Depth Enhancer Pro για εκπληκτική ποιότητα εικόνας και αντίθεση. Ο αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης Auto HDR Remastering εφαρμόζει επίσης αυτόματα διάφορα εφέ HDR σε τυπικού δυναμικού εύρους περιεχόμενο (SDR), σε κάθε σκηνή, για ακόμα καλύτερη εικόνα. Η σειρά QN900C διαθέτει πάνελ ανάλυσης 8K που προσφέρει φωτεινότητα έως και 4.000 nits. Η σειρά QN935C έρχεται με ανάλυση 4K και πλαίσιο πάχους μόλις 20mm, ενώ ενσωματώνει top-firing ηχεία που παράγουν ήχο Dolby Atmos χωρίς την προσθήκη κάποιας ηχομπάρας. Και οι δύο σειρές τηλεοράσεων ενσωματώνουν το νέο SmartThings Zigbee & Matter Thread One-Chip Module και επομένως μπορούν να αποτελέσουν το κέντρο διαχείρισης του έξυπνου σπιτιού, καθώς είναι συμβατές με εκατοντάδες έξυπνες συσκευές. [caption id="attachment_94199" align="alignnone" width="900"] © 2023 Plaisio Computers[/caption] Η Samsung ανακοίνωσε επίσης ότι επεκτείνει την προσφορά QD-OLED της, η οποία πέρα από μοντέλα 55 και 65 ιντσών περιλαμβάνει και ένα νέο μοντέλο στις 77 ίντσες. Οι νέες τηλεοράσεις του είδους υποστηρίζουν ρυθμό ανανέωσης έως 144Hz και φωτεινότητα έως και 2.000 nits, χάρη στην τεχνολογίας IntelliSense AI και τη χρήση ενός νέου υλικού OLED με την ονομασία «HyperEfficient EL». Η ημερομηνία διαθεσιμότητας και οι τιμές λιανικής πώλησης για τη σειρά QD-OLED παραμένουν άγνωστες. Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την CES 2023 και την αποστολή μας στο Λας Βέγκας!