Plaisio @ CES 2022: Νέα WiFi 6 Mesh Repeaters παρουσιάζει η devolo!

    Η Γερμανική εταιρεία devolo παρουσίασε δύο νέους ενισχυτές πλεγματικού δικτύου (mesh repeaters) στην έκθεση CES 2022, οι οποίοι ενσωματώνουν WiFi 6. Πρόκειται για τα προϊόντα devolo Wi-Fi 6 Repeater…

    devolo-WiFi6-New-Reps-Main
    Η Γερμανική εταιρεία devolo παρουσίασε δύο νέους ενισχυτές πλεγματικού δικτύου (mesh repeaters) στην έκθεση CES 2022, οι οποίοι ενσωματώνουν WiFi 6.
    Πρόκειται για τα προϊόντα devolo Wi-Fi 6 Repeater 3000 και devolo Wi-Fi 6 Repeater 5400 που εξασφαλίζουν ταχύτητες από 3000 Mbps έως 5400 Mbps και έρχονται με όλα τα έξυπνα χαρακτηριστικά που διαθέτουν τα προϊόντα mesh της devolo, ενώ παράλληλα αξιοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην ασύρματη δικτύωση. [caption id="attachment_76279" align="alignnone" width="1200"] ©2022 Plaisio Computers[/caption] Το πρότυπο WiFi 6 είναι το πλέον σύγχρονο πρότυπο ασύρματης δικτύωσης και σύμφωνα με τη devolo έρχεται με OFDMA (Orthogonal Frequency-Division Multiple Access) για αποτελεσματικότερη χρήση των διαθέσιμων ζωνών συχνοτήτων, με Target Wake Time (TWT) για εξοικονόμηση ενέργειας καθώς θέτονται σε αδράνεια συσκευές που δεν χρειάζεται να είναι διαρκώς συνδεδεμένες, με BSS (Basic Service Set Colouring) για την ελαχιστοποίηση των παρεμβολών σε πυκνά περιβάλλοντα Wi-Fi κ.ά. Μαζί με τα παραπάνω, οι νέοι repeaters WiFi 6 της devolo υποστηρίζουν βεβαίως και έξυπνα χαρακτηριστικά mesh όπως τα Band Steering, Beamforming, Airtime Fairness, Access Point Steering, Fast Roaming και bidirectional MU-MIMO και άλλα με στόχο τη βέλτιστη ταχύτητα, τη σταθερότητα και αξιοπιστία του σήματος, ακόμα και αν ο χρήστης χρησιμοποιεί τη συσκευή του την ώρα που μετακινείται σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού του. Σημαντική είναι η υποστήριξη WPS για εύκολη και απλή εγκατάσταση των συσκευών στο οικιακό δίκτυο. [caption id="attachment_76280" align="alignnone" width="1200"] ©2022 Plaisio Computers[/caption] Τα βασικά στοιχεία και λειτουργίες που χαρακτηρίζουν τα devolo Wi-Fi 6 Repeater 3000 και devolo Wi-Fi 6 Repeater 5400 είναι η λειτουργία WPS (εύκολη εγκατάσταση με το πάτημα ενός κουμπιού), το πρότυπο WiFi 6, τα χαρακτηριστικά Mesh WiFi, η κρυπτογράφηση WPA3 και WPA2, υποδοχή Gigabit Ethernet, ενδεικτικές λυχνίες τεσσάρων επιπέδων για τέλεια τοποθέτηση στον χώρο, συμβατότητα με το devolo Home Network app κ.ά. Οι βασικές διαφορές τους είναι ότι το devolo Wi-Fi 6 Repeater 3000 είναι wall-plug και είναι ένας Wi-Fi repeater για 2.4 (2x2) και 5 GHz (4x4) σε ταχύτητες έως και 3000 Mbps, ενώ το devolo Wi-Fi 6 Repeater 5400 είναι τύπου desktop, διαθέτει μία παραπάνω θύρα Gigabit Ethernet και αποτελεί έναν Wi-Fi repeater για 2.4 (2x2) και 5 GHz (4x4) σε ταχύτητες έως και 5400 Mbps. Όπως μάθαμε από τους υπεύθυνους της devolo, τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν μέχρι το καλοκαίρι, με τις τιμές τους να μην έχουν οριστεί για την ώρα.
    Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την CES 2022 και την αποστολή μας στο Λας Βέγκας!