Yuri
    Νοε 20, 5:29μμ

    Η ομάδα #plai_sou στη Δονούσα

    [embed]https://www.youtube.com/watch?v=1frGE2-biRs[/embed] Στο νησί της Δονούσας, έπεσε πριν από λίγες ημέρες, η 3η "Σταγόνα Αγάπης", στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του…

    20181120-donousa
    [embed]https://www.youtube.com/watch?v=1frGE2-biRs[/embed] Στο νησί της Δονούσας, έπεσε πριν από λίγες ημέρες, η 3η "Σταγόνα Αγάπης", στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Πλαισίου. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στο Αιγαίο, η αποστολή μας είχε πολύ κέφι, ενώ φεύγοντας πήραμε μαζί μας πολλά χαμόγελα, ως επισφράγισμα επιτυχίας. Η ομάδα απαρτιζόταν από 7 σκάφη, στα οποία επέβαιναν 45 μέλη και φίλοι του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» ενώ ανάμεσά τους βρίσκονταν και  6 άτομα της εθελοντικής ομάδας #plai_sou. Η δράση στη Δονούσα, εξελίχθηκε σε τρία επίπεδα, όπως είχε σχεδιαστεί.
    • Δωρίσαμε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και αναλώσιμα στα σχολεία και σε άλλες δομές του νησιού.
    • Η ομάδα plai_sou, προσέφερε εθελοντική υποστήριξη και εργασία ώστε να εγκατασταθούν προσωρινά ιατρεία στο νησί.
    • Διοργανώθηκαν happenings για τα παιδιά και όμιλοι παιχνιδιού στο Πνευματικό Κέντρο της Δονούσας.
    Στα ιατρεία που στήθηκαν στο νησί, έφτασαν περισσότεροι από 250 άνθρωποι, όπου δέχτηκαν τη φροντίδα των γιατρών της ομάδας. Γιατροί από 11 διαφορετικές ειδικότητες, πραγματοποίησαν check-ups,  ιατρικές διαγνώσεις και έδωσαν συμβουλές, στους κατοίκους της Δονούσας. Παράλληλα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και στο εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό κομμάτι, με πρωταγωνιστές τα παιδιά τα οποία κάθισαν γύρω από 3 τραπέζια δραστηριοτήτων με STEM & επιτραπέζια όπου και συμμετείχαν με ενδιαφέρον, υπό την καθοδήγηση των μελών της ομάδας #plai_sou. Τέλος, για πρώτη φορά διοργανώθηκε βραδιά κινηματογράφου, κατά την οποία τα παιδιά της Δονούσας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία πρόσφατη ταινία κινουμένων σχεδίων, μαζί με τους γονείς τους.