Οργάνωσε τα βιβλία σου... για δυνατό come back στο σχολείο!

    Ααααχ καλοκαιρινές διακοπές! Η μαγική αυτή εποχή του χρόνου μακριά από τα σχολικά βιβλία. Που ανυπομονείς να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου, να χαλαρώσεις και να «γεμίσεις μπαταρίες» για την…

    Back,To,School!,Happy,Cute,Industrious,Child,Flying,On,The

    Ααααχ καλοκαιρινές διακοπές! Η μαγική αυτή εποχή του χρόνου μακριά από τα σχολικά βιβλία. Που ανυπομονείς να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου, να χαλαρώσεις και να «γεμίσεις μπαταρίες» για την επόμενη σχολική χρονιά - φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος της.

    Back to school – back to reality!

    Καινούριοι στόχοι, νέες προοπτικές, όνειρα, προσδοκίες και εμπνεύσεις, έρχονται «χέρι-χέρι» με τη νέα σχολική χρονιά. Για το λόγο αυτό, οργανώσου από νωρίς! Έτσι ώστε να «προσγειωθείς» ομαλά στη νέα σχολική σεζόν.

    #01 Ξεκίνα τη «ρουτίνα» σου νωρίς!

    Νέα σχολική χρονιά… Νέα μαθήματα, νέα βιβλία! Η κουβέντα μας ξεκινάει από το σχολικό βιβλίο, γιατί η σημασία του είναι βασική για την εκπαίδευση. Από αυτό αρχίζει η διδασκαλία, σε αυτό στηρίζεται η προετοιμασία σου στο σπίτι. Φτιάξε πλάνο από νωρίς, για να οργανώσεις τη βιβλιοθήκη σου. Σε όποια τάξη προορίζεσαι να ενταχθείς το νέο σχολικό έτος - δημοτικό, γυμνάσιο ή λύκειο - μπορείς να οργανωθείς σωστά και ΠΡΩΤΟΣ. Ανάλαβε δράση και ταξινόμησε τα νέα σου βιβλία, τακτοποιώντας τα στη μεγάλη σου βιβλιοθήκη. Μετάφερε τα βιβλία της προηγούμενης σχολικής χρονιάς στο πάνω ράφι και της καινούριας στο χαμηλότερο, ώστε να έχεις άμεση και εύκολη πρόσβαση. Έτσι, εάν κάποια στιγμή το ξεχάσεις κάτω από το θρανίο ή το δανειστεί κάποιος συμμαθητής σου, εσύ θα έχεις προνοήσει να υπάρχει άλλο ένα να σε περιμένει στο δωμάτιό σου!

    #02 Εφοδιάσου με τα κατάλληλα βοηθήματα!

    Πάρε χαρτί και στυλό και ξεκίνα να σημειώνεις τα βοηθήματα, που θα σε οδηγήσουν στο βάθρο της επιτυχίας! *Και για να ξέρεις, δεν αναφέρομαι στη στυγνή αντιγραφή των λύσεών τους! Κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα έχει τις δικές της δυσκολίες και προκλήσεις. Ένα βοήθημα μπορεί να γίνει πολύτιμο εργαλείο στα χέρια σου. Αρκεί να αξιοποιηθεί με τον σωστό τρόπο. Διευκολύνει στη κατανόηση και την εμπέδωση της γνώσης μέσα από τη μελέτη, αλλά και στην άσκηση της κριτικής ικανότητας. Έτσι, μαθαίνεις να αξιοποιείς τη βοήθεια που σου δίνεται, ενώ αναπτύσσεις τις διανοητικές σου ικανότητες. Bonus: Ενισχύεται η αυτοπεποίθησή σου, η κριτική σου σκέψη, η αγάπη σου για τη γνώση και τη μάθηση. Ενώ, η συμμετοχή σου στη τάξη γίνεται περισσότερο ενεργή. Επομένως, αναζήτησε την ουσιαστική μάθηση, την πολύπλευρη καλλιέργεια σε βάθος, που εκτός από καλούς βαθμούς στο σχολείο, θα σου προσφέρει εφόδια για μια λαμπρή μελλοντική πορεία.

    #03 Λέξεις! Πολλές και άγνωστες!

    Σαφώς, στη βιβλιοθήκη είναι πάντα χρήσιμη και η παρουσία ορισμένων λεξικών. Θα σε βοηθήσουν να ανακαλύπτεις νέες λέξεις και θα ενισχύσουν επίσης σημαντικά την δεξιότητα της ορθογραφίας… για να παίρνεις πάντα άριστα στις ασκήσεις ή στα διαγωνίσματα! Το λεξικό είναι ένα πολύ σημαντικό γλωσσικό εργαλείο. Είναι ένας τρόπος κατάκτησης της γλώσσας. Έννοιες ορίζονται και προσδιορίζονται με σαφήνεια για να γίνονται περισσότερο κατανοητές.


    TIP! Ένας τρόπος για να «συμφιλιωθείς» με τα ογκώδη -και για το λόγο αυτό απωθητικά- λεξικά είναι το παιχνίδι. Διαρκούν συνήθως λίγο και γι’ αυτό μπορούν να παίζονται συχνά. Να, πως θα περάσεις παραγωγικά τον ελεύθερο χρόνο σου με την οικογένειά σου!

    • Ψάξε λέξεις με μία συλλαβή, με δύο, με τρεις κ.λπ.
    • Αναζήτησε λέξεις που περιέχουν (ή να μην περιέχουν) συγκεκριμένα φωνήεντα ή σύμφωνα.
    • Βρες λέξεις που περιέχουν 2 ή 3 γράμματα σε αλφαβητική σειρά.
    • Σύλλεξε και σύγκρινε τις ερμηνείες των ίδιων λέξεων σε διαφορετικά λεξικά.
    • Οργάνωσε ένα μίνι δικό σου λεξικό.

    #04 Γεια! Hello! Salut! ¡Hola! Hallo!

    Είσαι έτοιμος για μία νέα πρόκληση; Και γιατί αυτή να μην είναι η εξερεύνηση ενός καινούριου κόσμου; Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να γίνει πραγματικά ευχάριστη και να αποτελέσει μια όμορφη εμπειρία για τον καθένα. Το όφελος δεν σχετίζεται μόνο στην απόκτηση ενός ακόμη πτυχίου. Μια ξένη γλώσσα σού προσφέρει γνωσιακά, αλλά και επικοινωνιακά - συναισθηματικά εφόδια. Η προσωπικότητά σου διαμορφώνεται, καθώς εξερευνάς νέους πολιτισμούς, παραδόσεις και διαφορετικές κουλτούρες. Είναι πραγματικά όμορφη και ωφέλιμη η κατάκτησή της, αφού έρχεσαι σ’ επαφή με άλλους λαούς και άλλες ταυτότητες. Σίγουρα, μόνο κερδισμένος θα βγεις από αυτή την επιλογή αφού… New language is a new life! Να θυμάσαι ότι ο χρόνος σου στο σχολείο είναι πραγματικά η καλύτερη στιγμή της ζωής σου. Μπορεί να μην είσαι λάτρης, αλλά λίγο πολύ αγαπάς τα όσα περνάς εκεί. Σίγουρα γίνεσαι και πιο σοφός, όχι μόνο γιατί διαβάζεις πολλά βιβλία, αλλά γιατί διδάσκεσαι μαθήματα ζωής. Μαθήματα που θα σε συντροφεύουν διαρκώς στο ταξίδι της ζωής σου... Κρατώντας σφιχτά μια βαλίτσα από καλούς φίλους, ανθρώπους – πρότυπα και γλυκόπικρες αναμνήσεις.

    Κοίτα να απολαμβάνεις και να εκτιμάς τα χρόνια σου στο σχολείο, γιατί όταν τελειώσει.. πάντα θα σου λείπει! Και αφού οργάνωσες τη βιβλιοθήκη σου με τα απαραίτητα βιβλία κάνε κλικ εδώ, για να βρεις την ιδανική για σένα σχολική τσάντα!