Όλες οι ανακοινώσεις Star Wars και Marvel από την Ημέρα Επενδυτών 2020 της Disney

    Όπως αναμενόταν, στο πλαίσιο της Ημέρας Επενδυτών της Walt Disney Company έγιναν πολλές και μεγάλες ανακοινώσεις τόσο και για το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό σύμπαν της Marvel όσο και πολλές…

    disney-investors-day-2020-132699.1200x675
    Όπως αναμενόταν, στο πλαίσιο της Ημέρας Επενδυτών της Walt Disney Company έγιναν πολλές και μεγάλες ανακοινώσεις τόσο και για το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό σύμπαν της Marvel όσο και πολλές ανακοινώσεις για το σύμπαν του Star Wars. Η υπηρεσία streaming της εταιρείας Disney+ ξεπερνώντας τις προσδοκίες -που έκαναν λόγο για 90 εκ. συνδρομητές μέχρι το 2024- έφτασε τους 86,8 εκατομμύρια συνδρομητές μόλις σε έναν χρόνο από την έναρξη της λειτουργίας της. Από τις 23 Φεβρουαρίου η δημοφιλής υπηρεσία streaming αναμένεται να γίνει διαθέσιμη σε αρκετές περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε αν σε αυτές θα περιλαμβάνεται και η χώρα μας. Οι συνδρομητές επίσης του ESPN+ ξεπέρασαν τους 11,5 εκατομμύρια συνδρομητές ενώ της υπηρεσίας Hulu ξεπέρασαν τους 38,8 εκατομμύρια συνδρομητές. Συνολικά λοιπόν, οι συνδρομητές των υπηρεσιών της Disney έφτασε τους 137 περίπου εκατομμύρια συνδρομητές, με την εταιρεία να βάζει στόχο του 300-350 εκατομμύρια συνδρομητές μέχρι το 2024. https://twitter.com/Disney/status/1337158179680120838 Η υπηρεσία Disney+ βεβαίως έχει στρατηγικό ρόλο στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας καθώς η πανδημία ανάγκασε τόσο τη Disney όσο και άλλα στούντιο του Hollywood -συμπεριλαμβανομένης και της Warner Bros που ανακοίνωσε ότι πολλές πρωτοκλασάτες ταινίες όπως είναι οι Dune, Matrix 4 και Godzilla vs. Kong θα κάνουν παράλληλη πρεμιέρα τόσο στις κινηματογραφικές αίθουσες όσο και στην υπηρεσία HBO Max- να επαναπροσδιορίσουν τη στρατηγική τους, τουλάχιστον για τη νέα χρονιά. Όσον αφορά στις ανακοινώσεις, ήταν περισσότερες από 50 οπότε και θα σας μεταφέρουμε τις σπουδαιότερες, μεταξύ των οποίων είναι ανακοινώσεις για νέες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές σειρές Marvel και Star Wars. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα 10 σειρές Star Wars, 10 σειρές Marvel και 30 live action και animated ταινίες και σειρές από τις Disney, Disney Animation και Pixar!

    Lucasfilm και Star Wars

    Όπως αναφέραμε, η Disney ανακοίνωσε 10 σειρές Star Wars μέσα στα επόμενα χρόνια για την υπηρεσία Disney Plus ενώ έκανε γνωστό ότι το τελευταίο φιλμ Indiana Jones -που βρίσκεται στη φάση pre-production- θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2022. Η υπηρεσία Disney+ θα προβάλλει δύο νέες σειρές Star Wars, και οι δύο spinoffs της σειράς The Mandalorian, με τις ονομασίες Rangers of the New Republic και Ahsoka. Η σειρά κινουμένων σχεδίων Star Wars: The Bad Batch (από το The Clone Wars) θα κάνει αποκλειστική πρεμιέρα στην υπηρεσία της Disney ενώ μάθαμε ότι ο Diego Luna θα αναλάβει τον ρόλο του Cassian Andor από το Rogue One στη νέα σειρά Star Wars: Andor που αναμένεται να δούμε το 2022. https://twitter.com/starwars/status/1337174062540308480 Η δημιουργός της σειράς Russian Doll, Leslye Headland, ανέλαβε επικεφαλής ακόμη μίας σειράς από το σύμπαν του Star Wars, η οποία θα εκτυλίσσεται στην περίοδο «High Republic» και έχει την ονομασία The Acolyte. Για να μην μείνουν… παραπονεμένοι οι φίλοι του Star Wars, η Disney ανακοίνωσε τέσσερις ακόμη δημιουργίες, τις A Droid Story (νέο πρότζεκτ που θα μας συστήσει έναν νέο ήρωα δίπλα στους R2-D2 και C-3PO), Star Wars: Lando (με αυτοτελή επεισόδια) και Star Wars: Visions (anime anthology series).  Η μεγαλύτερη, θα λέγαμε ανακοίνωση, αφορά βεβαίως τη σειρά Obi-Wan Kenobi, στην οποία θα πρωταγωνιστήσει ο Ewan McGregor μαζί με τον Heyden Christensen στον ρόλο του Darth Vader. Τα γεγονότα στη σειρά εξελίσσονται 10 χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα στη ταινία Revenge of the Sith. https://twitter.com/starwars/status/1337174593639829507 Όσον αφορά τις ταινίες Star Wars, έγινε γνωστό ότι η σκηνοθέτιδα του Wonder Woman 1984, Patty Jenkins, ανέλαβε τη σκηνοθεσία της ταινίας Rogue Squadron που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2023. Μία ταινία ακόμη έχει αναλάβει ο γνωστός σκηνοθέτης και δημιουργός Taika Waititi, αλλά για την ώρα δεν γνωρίζουμε την ονομασία της.

    Marvel 

    Οι σειρές που θα εκτυλίσσονται στο σύμπαν της Marvel είναι αρκετές, με μερικές ήδη γνωστές όπως είναι η σειρά WandaVision που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην υπηρεσία Disney+ στις 15 Ιανουαρίου και οι Falcon and the Winter Soldier και Loki που προορίζονται να κάνουν το ντεμπούτο τους στην υπηρεσία τον Μάρτιο και τον Μάϊο του 2021 αντίστοιχα.

    Τη σειρά Hawkeye θα δούμε επίσης στα τέλη του Φθινοπώρου του 2021 στην υπηρεσία Disney+ με την εταιρεία να επιβεβαιώνει ότι στη σειρά θα κάνει την εμφάνιση της και η Hailee Steinfeld.

    https://www.youtube.com/watch?v=jkBfGvb7NzM Η σειρά κινουμένων σχεδίων What If? στους ήρωες της οποίας αναμένεται να δανείσουν τις φωνές τους διάφοροι ηθοποιοί από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel έρχεται επίσης στην υπηρεσία Disney+ με τον πρόεδρο της Marvel Studios, Kevin Feige να επιβεβαιώνει ότι ετοιμάζονται επίσης οι σειρές Ironheart, Armor Wars και Secret Invasion. Στη σειρά Ironheart πρωταγωνιστεί η Dominique Thorne ως Riri Williams ενώ η σειρά Armor Wars με τον Don Cheadle πραγματεύεται έναν από τους μεγαλύτερους φόβους του Tony Stark. Στη σειρά Secret Invasion πρωταγωνιστεί ο Samuel L. Jackson στον ρόλο του Nick Fury, τον ιθύνοντα νου πίσω από τη SHIELD. Παράλληλα, ετοιμάζονται οι σειρές Moon Knight, She-Hulk και Ms. Marvel με την Tatiana Maslany να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά She-Hulk, όπου αναμένεται να εμφανιστεί και ο Mark Ruffalo ως Bruce Banner. Η Iman Vellani θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Kamala Khan στη σειρά Ms. Marvel. Μάλιστα η τελευταία, αναμένεται να εμφανιστεί και στην ταινία Captain Marvel 2 που ανακοινώθηκε παράλληλα. Ο Kevin Feige μάλιστα επισήμανε ότι οι παραπάνω σειρές θα παίζουν σημαντικό ρόλο, από άποψη υπόθεσης, στο ευρύτερο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. https://www.youtube.com/watch?v=G4JuopziR3Q Το 2022 αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην υπηρεσία Disney+ η ταινία Guardians of the Galaxy Holiday Special που θα σκηνοθετήσει ο James Gunn ενώ ένα χρόνο μετά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους το Guardians of the Galaxy, Vol. 3 την σκηνοθεσία του οποίου έχει επίσης αναλάβει ο James Gunn. Επίσης, ανακοινώθηκε η σειρά αυτοτελών επεισοδίων I am Groot. Υπό ανάπτυξη βρίσκεται μία τρίτη ταινία Ant-Man που θα ονομάζεται Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Payton Reed ενώ οι Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas και Michelle Pfeiffer θα έχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Στην ταινία μάλιστα θα κάνει την εμφάνιση του ένας από τους μεγαλύτερους κακούς της Marvel, ο Kang the Conqueror (Jonathan Majors). Η υπόθεση της ταινίας Doctor Strange and the Multiverse of Madness επίσης αναμένεται να «μπλέκεται» τόσο με τη σειρά Wandavision όσο και με την τρίτη ταινία Spider-Man των Sony και Marvel Studios. Ο Kevin Feige επίσης επιβεβαίωσε ότι η Marvel Studios αυτή τη περίοδο βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης μίας νέας ταινίας Fantastic Four. Μην ξεχνάμε επίσης ότι έρχονται και οι ταινίες Black Widow, Shang Chi and The Legend of The Ten Rings, Eternals, Thor: Love and Thunder, Black Panther 2 και Blade. https://www.youtube.com/watch?v=4iLVoEg9aLk

    Disney Animation και Pixar

    Όσον αφορά στις σειρές και κινηματογραφικές ταινίες κινουμένων σχεδίων των Disney Animation και Pixar, έρχονται οι Raya and the Last Dragon (πρεμιέρα στις 5 Μαρτίου στο Disney+), Baymax! (βασίζεται στο Big Hero 6 και έρχεται στις αρχές του 2022), Zootopia Plus (νέα σειρά βασισμένη στο Zootopia που έρχεται το 2022), Tiana (2023, βασίζεται στο The Princess and the Frog), Encanto, Iwaju κ.ά. Ετοιμάζονται επίσης οι σειρές Pixar Popcorn, Dug Days (με πρωταγωνιστή τον Dug από το Up, 2021), Cars (2022) και Win or Lose (2023). Στο πρόγραμμα επίσης βρίσκονται και τρεις νέες ταινίες της Pixar, οι Luca (Ιούνιος 2021), Lightyear (2022) και Turning Red.

    Κατά τα άλλα…

    Εκτός από τα παραπάνω, η Disney ετοιμάζει μία νέα σειρά «Willow», την ταινία Hocus Pocus 2, τα «reboot» ων Three Men and a Baby (με τον Zac Efron), Cheaper by the Dozen και Sister Act καθώς και τις ταινίες ChipN Dale: Rescue Rangers, (John Mulaney, Andy Samberg), Pinocchio (σκηνοθεσία Robert Zemeckis με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks), Peter Pan & Wendy (Jude Law στον ρόλο του Captain Hook και Yara Shahidi στον ρόλο της Tinker Bell), Disenchanted (sequel στο Enchanted με την Amy Adams) κ.ά.