New Year’s Resolutions: Τα μυστικά της επιτυχίας!

    Οφείλεις να παραδεχτείς ότι κι εσύ έχεις θέσει νέους στόχους για το 2024. Να υιοθετήσεις ένα πιο υγιεινό lifestyle; Να κάνεις πολλά ταξίδια; Ίσως να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου;

    new year's resolutions

    Οφείλεις να παραδεχτείς ότι κι εσύ έχεις θέσει νέους στόχους για το 2024. Να υιοθετήσεις ένα πιο υγιεινό lifestyle; Να κάνεις πολλά ταξίδια; Ίσως να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου; Γενικά, να γίνεις καλύτερος «στα μάτια σου»! Το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης όμως, είναι να πεις ότι τελικά πέτυχες τους στόχους σου. Αν όχι όλους, έστω κάποιους από αυτούς. Και το ακόμα πιο δύσκολο; Όντως να τους πετύχεις! Κρατάς μυστικό; Παρακάτω σου έχουμε συγκεντρώσει μερικές πρακτικές συμβουλές για ένα New Year-New Me. Για να κοιταχτείς στον καθρέπτη στο τέλος του χρόνου και να πεις ένα μεγάλο «ΜΠΡΑΒΟ, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ»!

     

    «Φέτος, θα αποκτήσω ένα πιο healthy lifestyle»

     

    ✔️ Τρώω υγιεινά

    Πρώτο και κυριότερο. Βάλε στόχο να ξεκινάς την κάθε σου ημέρα με ένα καλό πρωϊνό. Προσπάθησε να μη σηκώνεσαι τελευταία στιγμή από το κρεβάτι! Δέκα λεπτά νωρίτερα είναι αρκετά, ώστε να ετοιμάσεις ένα ολοκληρωμένο γεύμα και να το απολαύσεις με την ησυχία σου πριν φύγεις από το σπίτι. Τώρα, αν δεν προλαβαίνεις να κάνεις ιδιαίτερες ετοιμασίες καθημερινά, εμείς θα σου προτείναμε κι ένα γρήγορο smoothie. Online θα βρεις άπειρες συνταγές για healthy smoothies. Αυτό που θα χρειαστείς σίγουρα είναι ένα μπλέντερ ή ένα smoothie maker. Όσο για τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας… Καλό θα ήταν να εξοπλίσεις την κουζίνα σου με τις κατάλληλες συσκευές. Γι’ αρχή, θα σου προτείναμε ένα Airfryer. Ένας ατμομάγειρας επίσης, θα σου φανεί πολύ χρήσιμος. 

     

    ✔️ Γυμνάζομαι

    Το να αρχίσεις να γυμνάζεσαι δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να ξεκινήσεις κάποιο άθλημα ή να κάνεις εγγραφή στο γυμναστήριο της περιοχής. Μπορείς να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση, πολύ εύκολα, ακόμα και στο σπίτι. Αρκεί να έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό, για να γίνεται σωστή δουλειά! Δε θα χρειαστείς πολλά. Ξεκίνα τη fitness συλλογή σου με ένα στρώμα γυμναστικής, λάστιχα διαφορετικών αντιστάσεων, 1-2 kettlebells για βάρη και μία μπάλα γυμναστικής για κοιλιακούς και διατάσεις. Κι επειδή χωρίς την κατάλληλη μουσική, motivation δεν υπάρχει, ένα φορητό ηχείο και μερικές έτοιμες playlists σίγουρα θα σου χρειαστούν!

     

    «Θα εξοικονομήσω χρήματα»

     

    Η αλήθεια είναι πως... δεν είναι καθόλου εύκολο! Γιατί ακόμα κι αν έχεις όλη την καλή διάθεση, ίσως οι συνθήκες να μην είναι και τόσο ευνοϊκές. Όμως, ξέρεις κάτι; Μπορείς πολύ απλά να εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία που σου παρουσιάζεται για εξοικονόμηση χρημάτων.

     

    ✔️ Περίοδος εκπτώσεων

    Πλέον, υπάρχουν αρκετοί περίοδοι μέσα στο έτος όπου τίθενται σε ισχύ οι εκπτώσεις. Κι επειδή πάντα αυτές οι περίοδοι είναι γνωστές εκ των προτέρων, καλύτερα να σε βρίσκουν προετοιμασμένο. Δες τις ανάγκες σου, φτιάξε λίστα, βάλε προτεραιότητες και εκμεταλλεύσου τις εκπτώσεις προς όφελός σου. 

     

    ✔️Κινήσου ηλεκτρικά

    Έτσι, κάνεις καλό και στο περιβάλλον, αλλά και σε εσένα. Αφού ένα ηλεκτρικό μέσο μεταφοράς είναι eco-friendly, σου εξοικονομεί χρήματα, σε γυμνάζει και σε γλυτώνει από το μποτιλιάρισμα. Ηλεκτρικό πατίνι, scooter ή ποδήλατο; Ο Plaisio Expert έχει ετοιμάσει έναν αναλυτικό οδηγό, ώστε να βρεις το ιδανικό για εσένα ηλεκτρικό μέσο μεταφοράς. Διάβασε περισσότερα!

     

    «Θέλω να ξεκινήσω ένα καινούριο hobby»

     

    Νέο έτος, νέοι στόχοι και μέσα σε αυτούς ανήκει δικαιωματικά και μία νέα δραστηριότητα. Γιατί όχι; Μπορείς να ξεκινήσεις το άθλημα που πάντα ήθελες να κάνεις. Ίσως να  ασχοληθείς με κάτι δημιουργικό, όπως η ζωγραφική. Να γίνεις μέλος μίας ομάδας – σκέψου το και ως μια ευκαιρία για socializing(!) …Ή και κάτι πιο πρωτότυπο, όπως είναι για παράδειγμα, η φωτογραφία! Πώς θα σου φαινόταν αν έκανες δώρο στον εαυτό σου μία φωτογραφική μηχανή; Στο plaisio.gr θα βρεις αρκετά οικονομικά μοντέλα, προκειμένου να ξεκινήσεις δυναμικά τη νέα σου ασχολία! Επίσης, το drone έχει αποδειχθεί αγαπημένο χόμπι τον τελευταίο καιρό. Η αλήθεια είναι πως αποτελεί ένα αρκετά ενδιαφέρον gadget και σου δίνει άπειρες δυνατότητες. Αρκεί να βρεις λίγο χρόνο να «παίξεις» μαζί του!

     


    Μάθε τα "3-Must-Do" με το Drone σου!


     

    «Θα κάνω όσα περισσότερα ταξίδια μπορώ»

     

    Τα ταξίδια είναι εμπειρίες. Είναι αναμνήσεις που συλλέγεις και θυμάσαι για πάντα. Καινούρια μέρη. Νέες γνωριμίες. Αξέχαστες εικόνες. Οπότε, κάνε όσα περισσότερα ταξίδια μπορείς! Ναι… οι υποχρεώσεις τρέχουν, όμως όλα μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα. Ήρθε η ώρα λοιπόν, να σου «μαρτυρήσουμε» τα μυστικά που θα σου δώσουν αυτό το «push» που χρειάζεσαι προκειμένου να αρχίσεις να οργανώνεις μία-μία τις εξορμήσεις σου.

     

    ✔️ «Κυνήγα» τις προσφορές των αεροπορικών

    Το καλύτερο είναι να εγγραφείς στο Newsletter των εταιρειών, ώστε να σου έρχεται απευθείας email με νέες προσφορές. Έχε κατά νου ότι, αρκετά συχνά οι αεροπορικές εταιρείες βάζουν εισιτήρια σε πολύ χαμηλές τιμές. Και στο υπογράφουμε… Κάπως έτσι θα ξεκινά η ιδέα για κάθε επόμενο ταξίδι σου!

     

    ✔️ Βάλε μέρη-στόχους!

    Δεν είναι απαραίτητο να έχεις συγκεκριμένους προορισμούς στο μυαλό σου. Όμως, καλό θα ήταν να αρχίσεις να καταγράφεις τα μέρη που θα ήθελες να επισκεφθείς και να τα βάλεις σε σειρά. Ξεκίνα τη λίστα σου από αυτά στα οποία θα ήθελες να πας το συντομότερο δυνατό.

     


     

    New Year’s Resolutions - Χάρτης

     

    💡Tip! Στόλισε τον τοίχο του γραφείου σου με το scratch map, ώστε να σου υπενθυμίζει καθημερινά τις χώρες – στόχους σου!


     

    ✔️ «Κάνε κουμπαρά»

    «No money, no honey» που λένε… Γι’ αυτό προσπάθησε να κάνεις αποταμίευση με σκοπό το επερχόμενο ταξίδι σου. Το καλύτερο είναι να διακοσμήσεις τη βιβλιοθήκη του δωματίου σου με έναν κουμπαρά. Όσο αυτός γεμίζει, τόσο εσύ θα βρίσκεσαι πιο κοντά στο στόχο σου!

     

    «Θέλω να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στους αγαπημένους μου»

     

     

    …Και εννοείται να το κάνεις! Γιατί είναι ωραίο να δείχνεις την αγάπη σου, να περνάς όμορφα με τους αγαπημένους σου, να γελάτε, να μοιράζεστε εμπειρίες, να τρώτε μαζί, να μιλάτε… Τι καλύτερο λοιπόν, από το να αρχίσεις να διοργανώνεις special βραδιές στο σπίτι; Ξεκινήστε με ένα χαλαρό κρασάκι στον καναπέ, βάλτε μουσικούλα και ύστερα που θα έχετε μαζευτεί όλοι… ώρα για επιτραπέζιο! Μπορείς να κάνεις την έκπληξη και με κάτι πιο πρωτότυπο που θα ξεσηκώσει όλη την παρέα… «It’s Karaoke Time!». Χρειάζεσαι μόνο ένα party speaker, τα lyrics των αγαπημένων σου hits στην τηλεόραση του σαλονιού και… «Let the party begin!». 

     


    💡 Tip! Είτε με την οικογένεια, είτε με τους φίλους σου μπορείτε να καθιερώσετε τέτοιες στιγμές στο σπίτι. Ειδικά μέσα στο ΣΚ που όλοι είναι πιο χαλαροί. Δείτε το σαν την «παράδοση» της παρέας!


     

    Επειδή όμως κάποια άτομα έχουν… ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου, καλό θα ήταν να τους αφιερώσεις και λίγο πιο προσωπικό χρόνο. Ξέρεις τα ενδιαφέροντά τους, τι τους αρέσει να κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους, με τι χαλαρώνουν… Πέρνα χρόνο μαζί τους κάνοντας πράγματα και θα δεις πόσο πολύ θα συσφίξουν οι σχέσεις σας 

     

    «Θα κοιμάμαι καλύτερα!»

     

    Μπαίνουμε κατευθείαν στο «ψητό» και σου φανερώνουμε τα 5 tips που θα σου εξασφαλίσουν ποιοτικότερο ύπνο:

     

    #01 Αργά το απόγευμα, βρες λίγο χρόνο για χαλάρωση. Φτιάξε το αγαπημένο σου ρόφημα, κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ και κάνε ό,τι σε ξεκουράζει. Διάβασε ένα βιβλίο, δες τηλεόραση, άκου μουσική… Ό,τι κι αν κάνεις, άσε το κινητό κάπου μακριά.

     


    💡 Pro Tip! Διάλεξε μερικά κεριά ή αρωματικά sticks για το χώρο σου. Έτσι θα δημιουργήσεις μία ακόμα πιο χαλαρωτική ατμόσφαιρα.


     

    #02 Ένα κακό στρώμα, ακόμα και το μαξιλάρι μπορεί να είναι η βασική αιτία που δεν κοιμάσαι σωστά.

     

    #03 Πες «Ναι» στον ύπνο, ακόμα κι αν οι πειρασμοί για ξενύχτι σε… περιτριγυρίζουν. Και θα δεις πόσο ξεκούραστα θα σηκώνεσαι το πρωί!

     

    #04 Η αίσθηση φρεσκάδας που νιώθεις λίγο πριν κοιμηθείς, σε βοηθά να ξεκουραστείς καλύτερα. Άλλαζε σεντόνια τακτικά (1-2 φορές την εβδομάδα) και προσπάθησε να μην πέφτεις για ύπνο με τα ρούχα, αλλά να φοράς δροσερές πιτζάμες το καλοκαίρι ή κάτι πιο  «χουχουλιάρικο» το χειμώνα, όπως μία… κουβέρτα-koala!

     

    #05 Ίσως ο πιο καθοριστικός παράγοντας για ποιοτικό ύπνο, είναι η σωστή θερμοκρασία του δωματίου. Δοκίμασε διαφορετικές θερμοκρασίες, για να δεις ποια είναι η ιδανική για εσένα. Σίγουρα, ένα κλιματιστικό με «sleep mode» και αυτόματη διακοπή λειτουργίας είναι η κατάλληλη συσκευή. Όπως επίσης κι ένας αφυγραντήρας που θα απαλλάξει την ατμόσφαιρά του χώρου σου από την περίσσεια υγρασία.

     


    Ο Plaisio Expert σε μαθαίνει πώς να κάνεις την πιο σωστή επιλογή σε κλιματιστικό και αφυγραντήρα. Διάβασε τους οδηγούς αγοράς που ετοίμασε για εσένα και… είσαι πανέτοιμος!


     

    «Θα οργανώνω καλύτερα το χρόνο και τα to-do μου»

     

    Για φέτος, έβαλες στόχο να οργανώνεις… κάπως καλύτερα τα tasks σου. Πολύ σημαντικό! Γι’ αρχή θα σου προτείναμε να τοποθετήσεις στο γραφείο σου έναν πίνακα σημειώσεων. Ώστε να μπορείς να καταγράφεις όλα όσα δεν πρέπει με τίποτα να ξεχάσεις. Επίσης, σκέψου κι ένα επιτραπέζιο planner (ίσως σε βολέψει καλύτερα). Σκέψου ότι έτσι θα βλέπεις συνεχώς τις σημαντικότερες σημειώσεις σου, θα μπορείς να τις βάζεις σε προτεραιότητα και δύσκολα θα ξεχάσεις κάτι. Αυτά όσον αφορά το χώρο του γραφείου… Θα σου προτείναμε όμως, να «κουβαλάς» και μαζί σου τα «daily». Άσε τις σημειώσεις στο κινητό και καλύτερα προτίμησε τον «παραδοσιακό» τρόπο… Ένα ημερολόγιο για το 2024 που πάντα θα βρίσκεται στην τσάντα σου. Εύκολη, γρήγορη και "safe" μέθοδος για να κάνεις «check» στα «to-do» της ημέρας χωρίς να... μένεις από μπαταρία!

     

    Όπως πολύ καλά κατάλαβες, μόλις έμαθες όλα τα μυστικά μας για ένα «New Year-New Me». Ήρθε η ώρα να τα κάνεις και πράξη, ξεκινώντας από… ΤΩΡΑ!