Νέο Windows Store ετοιμάζει η Microsoft

    Η Microsoft βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης του νέου Windows Store. Τουλάχιστον αυτές τις πληροφορίες έχει η ιστοσελίδα Windows Central, που ισχυρίζεται ότι όχι μόνο θα επανασχεδιαστεί αλλά θα διαθέτει…

    Store2
    Η Microsoft βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης του νέου Windows Store. Τουλάχιστον αυτές τις πληροφορίες έχει η ιστοσελίδα Windows Central, που ισχυρίζεται ότι όχι μόνο θα επανασχεδιαστεί αλλά θα διαθέτει και πολλά, φιλικά προς τους developers, χαρακτηριστικά. Ανάμεσα σε αυτά τα χαρακτηριστικά θα είναι η δυνατότητα για κάποιον developer να χρησιμοποιήσει το δικό του σύστημα πληρωμών, όσον αφορά τις αγορές εντός της εφαρμογής (in-app purchases) ή να χρησιμοποιήσουν το σύστημα κάποιου τρίτου, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να παίρνει από ότι φαίνεται μερίδιο από αυτές τις αγορές. Από ότι φαίνεται επίσης οι developers δεν χρειάζεται να προχωρήσουν στο formatting των app τους ως MSIX (τα .EXE ή .MSI packages θα επαρκούν) και θα μπορούν επίσης να διαχειρίζονται και να ενημερώνουν τα apps τους χρησιμοποιώντας τα δικά τους δίκτυα παροχής περιεχομένου έχοντας μεγαλύτερο έλεγχο.

    Από άποψη σχεδιασμού, περιμένουμε το νέο Windows Store να έχει πιο μοντέρνο σχεδιασμό που θα ευθυγραμμίζεται με τις επιλογές της εταιρείας στο update Sun Valley που αναμένεται αργότερα μέσα στη χρονιά. Περιμένουμε λοιπόν νέα animations, νέα εικονίδια κ.ά. Η εταιρεία επιπλέον θα προσφέρει μία περισσότερο σταθερή εμπειρία χρήσης με το κατέβασμα και την εγκατάσταση μεγάλου μεγέθους εφαρμογών και παιχνιδιών. To νέο store αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο συνέδριο Build 2021 που θα πραγματοποιηθεί τον Μάϊο.