Νέο iCloud (beta): Ο web-client της Apple πιο φιλικός από ποτέ!

    Πες αντίο στο ξεπερασμένης αισθητικής περιβάλλον του iCloud και απόκτησε πρόσβαση και διαχείριση των αρχείων σου μέσω browser, χρησιμοποιώντας το ανασχεδιασμένο και προσαρμόσιμο περιβάλλον χρήσης του…

    New-ICloud-Client-Main
    Πες αντίο στο ξεπερασμένης αισθητικής περιβάλλον του iCloud και απόκτησε πρόσβαση και διαχείριση των αρχείων σου μέσω browser, χρησιμοποιώντας το ανασχεδιασμένο και προσαρμόσιμο περιβάλλον χρήσης του νέου web-client. Χρησιμοποιώντας το νέο iCloud (beta).
    Το iCloud είναι ενσωματωμένο σε κάθε συσκευή Apple. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα δεδομένα σου (φωτογραφίες, αρχεία, σημειώσεις κ.ά.) είναι ασφαλή, ενημερωμένα και διαθέσιμα όπου κι αν είσαι. Ωστόσο, μέχρι σήμερα ο web-client για τη συγκεκριμένη υπηρεσία ήταν κάπως... δύσχρηστος; Ό,τι έκανες μέχρι σήμερα ανήκει στο παρελθόν. Ο Αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός αναδιαμόρφωσε το περιβάλλον χρήσης, φέρνοντας στο προσκήνιο μία προσαρμόσιμη διάταξη «πλακιδίων» που αντικατοπτρίζει τις προτεραιότητές σου. Πλέον, είναι πιο εύκολο να κάνεις εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών χάρη στους «launchers» που υπάρχουν στην αρχική σελίδα και στη γραμμή μενού, να ξεκινήσεις ένα νέο email ή να προσθέσεις γεγονότα στο ημερολόγιο. Η εν λόγω ανανέωση βελτιώνει επίσης την πρόσβαση σε λειτουργίες iCloud+ (βλ. προσαρμοσμένα email domains και «Hide My Email»). [caption id="attachment_90141" align="alignnone" width="1000"] Image Credit: MacRumors[/caption] Πανικοβάλλεσαι στη σκέψη κάποιας ενδεχόμενης απώλειας πληροφοριών; Κανένα πρόβλημα, αφού το εργαλείο «Data Recovery» (Ανάκτηση Δεδομένων) θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις σελιδοδείκτες, ημερολόγια, επαφές και αρχεία iCloud Drive που έχουν διαγραφεί τις τελευταίες 30 ημέρες. Εκτός από το iCloud Drive, θα μπορείς να επαναφέρεις δεδομένα και από συγκεκριμένες χρονικές στιγμές. Ωστόσο, ορισμένες λειτουργίες πρέπει ακόμα να ενεργοποιούνται μέσω του hardware της Apple - όπως το Family Sharing, το HomeKit Secure Video και το Private Relay. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει πότε ολοκληρωθεί η δοκιμαστική έκδοση του νέου web-client, αλλά τον προτείνει ως αναβάθμιση για πελάτες των οποίων το μοναδικό προϊόν Apple ενδέχεται να είναι π.χ. ένα iPhone - αφού μέσω αυτού θα μπορούν να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε περιεχόμενο και υπηρεσίες ακόμα και μέσω του προγράμματος περιήγησης ενός Windows-based υπολογιστή.