Νέα, σχεδόν αόρατα, ηχεία για αυτοκίνητα από την LG Display!

    Το νεότερο gadget της νοτιοκορεατικής LG Display είναι ένα εξαιρετικά λεπτό (σχεδόν «αόρατο») ηχείο, εν ονόματι Thin Actuator Sound Solution, σχεδιασμένο για εγκατάσταση στο εσωτερικό του…

    LGD-Panel-Speaker-Main
    Το νεότερο gadget της νοτιοκορεατικής LG Display είναι ένα εξαιρετικά λεπτό (σχεδόν «αόρατο») ηχείο, εν ονόματι Thin Actuator Sound Solution, σχεδιασμένο για εγκατάσταση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου!
    Το Thin Actuator Sound Solution αναπτύχθηκε με μια «εταιρεία ήχου παγκόσμιας εμβέλειας» (η LG δεν την κατονομάζει), με στόχο την αντικατάσταση των παραδοσιακών ηχείων στα αυτοκίνητα. Η συγκεκριμένη υλοποίηση παρακάμπτει τον κλασικό σχεδιασμό των ηχείων (πηνία φωνής, κώνους, μαγνήτες κ.ο.κ.) και αξιοποιεί μία τεχνολογία δονήσεων με διεγέρτη λεπτής μεμβράνης. Με διαστάσεις 150 mm x 90 mm, πάχος που δεν ξεπερνά τα 2,5 mm και βάρος μόλις 40g, οι κατασκευαστές μπορούν εύκολα να το τοποθετήσουν σε διάφορα σημεία - όπως π.χ. πίσω από το πάνελ μίας οθόνης και σε διάφορα υλικά στο εσωτερικό του αμαξώματος - για να δημιουργήσουν μια καθηλωτική, τρισδιάστατη εμπειρία ήχου. [caption id="attachment_91332" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © 2021 LG DISPLAY[/caption] Σύμφωνα με την LG Display, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός απελευθερώνει χώρους που συνήθως καταλαμβάνουν τα ηχεία, χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα του ήχου. Το Thin Actuator Sound Solution έχει ήδη λάβει το CES® 2023 Innovation Award για την κατηγορία «In-Vehicle Entertainment & Safety» από την CTA (Consumer Technology Association) σε αναγνώριση για την απόδοση χώρου, τον καινοτόμο σχεδιασμό, την εμπειρία ήχου και τη φιλικότητά του προς το περιβάλλον. Παρόμοια πάνελ δόνησης έχουμε δει να χρησιμοποιούνται και στο παρελθόν σε τηλεοράσεις OLED από τη Sony και την LG. Ωστόσο, οι εσωτερικοί χώροι των αυτοκινήτων είναι μια νέα εφαρμογή με αξιόλογα οφέλη, εφόσον οι ισχυρισμοί της LG Display σχετικά με την ποιότητα του ήχου είναι ακριβείς.