MWC 2023: Το Πλαίσιο ετοιμάζει βαλίτσες για Βαρκελώνη!

    Η μεγαλύτερη έκθεση/συνέδριο τεχνολογίας για φορητές συσκευές και κινητά, Mobile World Congress (MWC) πρόκειται να ανοίξει τις πύλες της στο Fira Gran Via, στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, από τις 27…

    img-01
    Η μεγαλύτερη έκθεση/συνέδριο τεχνολογίας για φορητές συσκευές και κινητά, Mobile World Congress (MWC) πρόκειται να ανοίξει τις πύλες της στο Fira Gran Via, στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου και όπως κάθε χρόνο, το Πλαίσιο, θα δώσει το παρόν!
    Τι περιμένουμε να δούμε; Όλα τα νέα κινητά, πλήθος φορητών συσκευών και αξεσουάρ και βεβαίως νέες συσκευές εικονικής (VR), επαυξημένης (AR) ή μικτής πραγματικότητας (MR). Το φετινό MWC θα φιλοξενήσει περισσότερους από 2.000 εκθέτες και φέτος αναμένεται να δώσουν το παρόν τουλάχιστον 80.000 άτομα. Αναμένεται να συναντήσουμε προϊόντα από τις σημαντικότερες κατασκευάστριες smartphones/wearables και θα γνωρίζουμε νέες υπηρεσίες και τεχνολογίες από όλους τους τεχνολογικούς κολοσσούς από τον χώρο της κινητής τηλεφωνίας και των τηλεπικοινωνιών. [caption id="attachment_77759" align="alignnone" width="1000"] Το MWC Barcelona 2023 πραγματοποιείται μεταξύ 27 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου στη Fira Gran Via.[/caption]
    Samsung Electronics
    Ανάμεσα στις εταιρείες που θα δώσουν το παρόν είναι βεβαίως η Samsung, που θα έχει στο περίπτερο της τη νέα σειρά Galaxy S που αποτελείται από τα Galaxy S23, Galaxy S23+ και Galaxy S23 Ultra, τα οποία για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια, κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή αγορά με επεξεργαστή Qualcomm® Snapdragon® 8 Gen 2. Μαζί με τα παραπάνω, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει νέους φορητούς υπολογιστές και διάφορες υπηρεσίες που σχετίζονται με την τεχνολογία 5G ή ενδεχομένως να μοιραστεί ορισμένα από τα σχέδια της για την τεχνολογία 6G.
    Xiaomi
    Η Xiaomi αναμένεται να παρουσιάσει αρκετά νέες συσκευές, συμπεριλαμβανομένης και της ναυαρχίδας Xiaomi 13. H ολοκαίνουρια σειρά αποτελείται από τα Xiaomi 13 Lite, Xiaomi 13 και Xiaomi 13 Pro με το πρώτο να εφοδιάζεται με οθόνη AMOLED 6,55” και επεξεργαστή Qualcomm® Snapdragon® 7 Gen 1 και τα άλλα δύο μοντέλα να βασίζονται στην πλατφόρμα Qualcomm® Snapdragon® 8 Gen 2 και να διαθέτουν οθόνες OLED με διαγώνιο 6,36" και 6,73" αντίστοιχα. Η κορυφαία έκδοση επίσης διαθέτει τριπλή κάμερα, με τη βασική να εφοδιάζεται με τον αισθητήρα 1-inch IMX989 της Sony. Κάποιοι δημοσιογράφοι και αναλυτές εκτιμούν ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει και τα Xiaomi Pad 6 και Xiaomi Pad 6 Pro.
    TCL
    Η Κινέζικη εταιρεία αναμένεται να δώσει το παρόν με αρκετά νέα smartphones, προτείνοντας συσκευές σε όλα σχεδόν τα «price points».
    realme
    Σύμφωνα με πληροφορίες, η realme πρόκειται να πάει την… ταχεία φόρτιση στο επόμενο επίπεδο με την ανακοίνωση του realme GT3 (240W). Η συσκευή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η ταχύτερα φορτιζόμενη ναυαρχίδα ωστόσο θα βασίζεται στον περσινό κορυφαίο επεξεργαστή της Qualcomm®, τον Snapdragon® 8+ Gen 1. Η εταιρεία θα ανακοινώσει το realme GT3 στις 28 Φεβρουαρίου και η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διάφορων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και το YouTube.
    OPPO
    Από την Κινέζικη εταιρεία δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό σχετικά με τα προϊόντα που σκοπεύει να παρουσιάσει στο περίπτερο της. Δεν θα είναι πάντως απίθανο να δούμε το Oppo Find X6 ή το X6 Pro. Αυτό που σίγουρα θα δούμε πάντως είναι το νέο πτυσσόμενο τηλέφωνο της εταιρείας, Oppo Find N2 Flip, το οποίο ανακοινώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στο Λονδίνο όπως και την υπερταχεία φόρτιση SuperVOOC 240W (όμοια ακριβώς τεχνολογία με της realme).
    OnePlus
    Η αδερφή εταιρεία των vivo και Oppo, OnePlus, επιβεβαίωσε και αυτή ότι θα είναι παρούσα στη μεγαλύτερη έκθεση για την κινητή τηλεφωνία στον κόσμο. Στο περίπτερο της εταιρείας, θα βρίσκεται βεβαίως η ναυαρχίδα της εταιρείας, OnePlus 11 αλλά και ένα νέο smartphone, το OnePlus 11 Concept που θα διαθέτει διάφορες φωτιζόμενες λεπτομέρειες -κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για γυάλινες  αυλακώσεις- σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει. [embed]https://twitter.com/i/status/1627676951535292417[/embed]
    HONOR
    Η εταιρεία HONOR επιβεβαίωσε επίσης την παρουσία της στην έκθεση MWC 2023, όπου η εταιρεία θα ανακοινώσει τη σειρά Magic 5/5 Pro καθώς και το παγκόσμιο λανσάρισμα του νέου, πτυσσόμενου smartphone της (foldable) με την ονομασία Magic Vs που θα βασίζεται στον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1.
    HUAWEI
    Αν και δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις της γνωστής Κινέζικης εταιρείας, εντούτοις θα έχει ένα τεράστιο περίπτερο στην έκθεση, για να πραγματοποιήσει επίδειξη νέων φορητών υπολογιστών, νέων smartphones -δεν θα ήταν απίθανο να δούμε τη νέα σειρά HUAWEI P60- μεταξύ των οποίων λέγεται ότι θα είναι το HUAWEI Mate X3. [embed]https://twitter.com/i/status/1628374042917871618[/embed]
    Nokia (HMD Global)
    Η Nokia ενδέχεται να μην παρουσιάσει νέες συσκευές στην έκθεση, ωστόσο στο συνέδριο αναμένεται να μιλήσει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Pekka Lundmark, ο οποίος θα αναφερθεί μεταξύ άλλων σε τεχνολογίες δικτύων και τηλεπικοινωνιών, στον ψηφιακό μετασχηματισμό των βιομηχανιών κ.ά. [embed]https://twitter.com/i/status/1627249064319324165[/embed] Αυτές είναι μερικές μόνο από τις εταιρείες που θα διαθέτουν φέτος φυσική παρουσία στο φετινό MWC Barcelona, με πολλές άλλες να ακολουθούν. Εσείς πάντως δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε στη Βαρκελώνη, αφού το Πλαίσιο θα σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από τη «γιορτή της κινητής τηλεφωνίας». Ακολουθήστε τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας μας σε FacebookTwitterYouTube, TikTok – και  το Plaisio Βlog – από τις 26 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου για πλούσιο φωτογραφικό υλικό, hands-on videos, άρθρα και πολλά άλλα!