Microsoft: Windows 11 σε μη υποστηριζόμενους υπολογιστές, μέρος δεύτερον!

    Τα Windows 10 παρακίνησαν «κατά λάθος» ορισμένους χρήστες να κάνουν αναβάθμιση στα Windows 11, παρά το γεγονός ότι οι υπολογιστές τους δεν πληρούσαν τις ελάχιστες απαιτήσεις του λειτουργικού…

    W11-UPDT-Twitter-Main
    Τα Windows 10 παρακίνησαν «κατά λάθος» ορισμένους χρήστες να κάνουν αναβάθμιση στα Windows 11, παρά το γεγονός ότι οι υπολογιστές τους δεν πληρούσαν τις ελάχιστες απαιτήσεις του λειτουργικού συστήματος.
    Ο χρήστης του Twitter @PhantomOcean3, ένας από τους πρώτους που παρατήρησαν το σφάλμα, ανέβασε στιγμιότυπα από την (full-screen) ειδοποίηση των Windows 10, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ του έλεγε ότι μπορούσε να εγκαταστήσει το λογισμικό σε ένα σύστημα που είχε μόνο 2GB μνήμης (RAM). «Σε ορισμένες συσκευές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις υλικού των Windows 10 και Windows 11 (έκδοση 21H2) προσφέρθηκε εσφαλμένα αναβάθμιση σε Windows 11», αναφέρει η Microsoft σε σχετική αναφορά (Release Health > Known issues and notifications), υπογραμμίζοντας ότι οι συσκευές που αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εγκατάστασης της αναβάθμισης. Επίσης, ισχυρίζεται ότι έλυσε το πρόβλημα την ίδια ημέρα. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft προτρέπει λανθασμένα ορισμένους χρήστες των Windows 10 να αναβαθμίσουν σε Windows 11. Πέρυσι, εκατοντάδες Windows Insider Beta Testers μπόρεσαν να εγκαταστήσουν το λειτουργικό σύστημα, παρόλο που τα συστήματά τους δεν πληρούσαν τις ελάχιστες απαιτήσεις. Η εταιρεία απαιτεί από έναν υπολογιστή να διαθέτει Trusted Platform Module 2.0 (TPM), τουλάχιστον 4GB μνήμης (RAM), 64 GB ή μεγαλύτερη μονάδα αποθήκευσης και «συμβατό» επεξεργαστή Intel, AMD ή Qualcomm προτού εγκαταστήσεις το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή σου. Έλα στα καταστήματα Πλαίσιο ή μπες στο plaisio.gr, εξερεύνησε μια ποικιλία από νέους υπολογιστές ή δημιούργησε τον υπολογιστή που ανταποκρίνεται στις μοναδικές σου ανάγκες, ανακάλυψε τις δυνατοτήτων των Windows 11 και δες τι τα καθιστά τα καλύτερα Windows μέχρι σήμερα!