Microsoft: Διαθέσιμο το Fall Creators Update για τα Windows 10!

    To πολυαναμενόμενο Fall Creators Update, η νέα αναβάθμιση των Windows 10 είναι "live" εδώ και λίγες ώρες, φέρνοντας πολλά νέα και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft! Η…

    W10FCU7
    To πολυαναμενόμενο Fall Creators Update, η νέα αναβάθμιση των Windows 10 είναι "live" εδώ και λίγες ώρες, φέρνοντας πολλά νέα και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft! Η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη μέσω του Windows Update (εμφανίζεται σταδιακά στους χρήστες), αν όμως θέλεις να την εγκαταστήσεις άμεσα, δεν έχεις παρά να χρησιμοποιήσεις τον Windows Upgrade Assistant και να την κατεβάσεις χειροκίνητα.  Οι νέες προσθήκες είναι αρκετές (μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά στο επίσημο blog της αμερικανικής εταιρείας), ωστόσο, οι σημαντικότερες από αυτές είναι:

    Windows Mixed Reality / Mixed Reality Viewer

    Με την εγκατάσταση του Fall Creators Update, τα Windows 10 υποστηρίζουν πλέον τις Mixed Reality υλοποιήσεις (headsets και motion controllers) πολλών μεγάλων κατασκευαστών όπως η Acer, η Dell, η HP, η Lenovo κα., μέσω των οποίων οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση σε εικονικά περιβάλλοντα και εφαρμογές. Επίσης, με την χρήση της εφαρμογής Mixed Reality Viewer οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν και να αλληλεπιδράσουν με τρισδιάστατες δημιουργίες, απολαμβάνοντας τις απεριόριστες δυνατότητες της επαυξημένης πραγματικότητας απευθείας από τις κάμερες των συστημάτων τους - χωρίς την ανάγκη επιπρόσθετου εξοπλισμού.

    My People

    Mail, Skype, ανταλλαγή μηνυμάτων, αποστολή αρχείων, όλα γίνονται ευκολότερα με το Fall Creators Update, το οποίο σου παρέχει δυνατότητα πρόσβασης (one-click access) των αγαπημένων σου επαφών απευθείας από τη μπάρα εργασίας (pinned contacts) χωρίς το άνοιγμα των συγκεκριμένων εφαρμογών.

    Microsoft Store

    Εκτός από το νέο λογότυπο του Microsoft Store, η αμερικανική εταιρεία βελτιστοποιεί και απλοποιεί την εμπειρία αγορών - είτε αυτές γίνονται μέσω PC είτε μέσω Xbox - δημιουργώντας έναν ιδανικό «προορισμό» για να ανακαλύψεις και να κατεβάσεις τα πιο πρόσφατα προϊόντα και ψυχαγωγικό περιεχόμενο από τη Microsoft και τους συνεργάτες της.

    OneDrive Files On-Demand

    Το OneDrive επιτρέπει την πλοήγηση μέσω του File Explorer, σε όλα τα αρχεία που έχεις αποθηκευμένα στο λογαριασμό σου, χωρίς αυτά να έχουν κατέβει στο PC σου, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση αποθηκεύτικού χώρου. Στην περίπτωση που επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο από αυτά, το κατέβασμά του  γίνεται αυτόματα.

    Windows Defender / Προστασία από ransomware

    Μία από τις μεγαλύτερες «πληγές» του Κυβερνοκόσμου είναι το ransomware και οι μαζικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται συστηματικά. Με το Fall Creators Update η Microsoft εισάγει στα Windows το Defender Exploit Guard, το οποίο βοηθά στην προστασία των αρχείων και των εφαρμογών σου από μη εξουσιοδοτημένες «πηγές». Επιπλέον, το Windows Defender Antivirus διαθέτει πλέον συγκεκριμένες διασφαλίσεις, μαζί με την προεπιλεγμένη βελτιστοποιημένη κάλυψη που παρέχεται άμεσα από την υπηρεσία, μέσω του Cloud, προστατεύοντας το σύστημα σου από μαζικές επιθέσεις ransomware (Cerber, Locky, Spora, WannaCry, Petya).

    Gaming

    To Fall Creators Update ενσωματώνει αρκετές βελτιώσεις που αφορούν το gaming, όπως μια ανασχεδιασμένη Game Bar (μέσω της οποίας ελέγχεται το Game Mode του συστήματος), νέες λειτουργίες στη μετάδοση των παιχνιδιών μέσω του Mixer (υπηρεσία για game streaming σε πραγματικό χρόνο), νέο Xbox Networking για την βέλτιστη δυνατή σύνδεση/συμμετοχή/εμπειρία σε multiplayer τίτλους, καθώς και δυνατότητα παρακολούθησης των επιδόσεων της GPU μέσα από τον Task Manager.

    Photos

    Η εφαρμογή Photos επαναπροσδιορίζεται πλήρως, για να μετατρέπεις εύκολα και γρήγορα φωτογραφίες/βίντεο σε «ιστορίες» με εξατομικευμένα 3D εφέ. Με λίγα λόγια, μπορείς να επεξεργαστείς πχ. τις φωτογραφίες των διακοπών σου, δημιουργώντας ένα κολάζ με μουσική επένδυση, θέμα και κινηματογραφικές μεταβάσεις, καθώς και τρισδιάστατα δυναμικά αντικείμενα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα.

    Continue on PC

    Με τo Windows 10 Fall Creators Update ξεκινάς μία εργασία στην iOS ή Android συσκευή σου και την συνεχίζεις κανονικά από την οθόνη του υπολογιστή σου (ισχύει και το αντίστροφο), με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη διαχείριση ιστοσελίδων μέσω των νέων εκδόσεων του Edge browser.