Μηχανή Αποτρίχωσης: Διάλεξε τη σωστή!

    Όλοι θέλουμε να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Πέρα από λόγους αισθητικής, είναι και θέμα υγιεινής. Γιατί, οι τρίχες σε πρόσωπο και σώμα μπορούν να γίνουν εύκολα εστίες βακτηρίων ή να…

    3018814_1
    Όλοι θέλουμε να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Πέρα από λόγους αισθητικής, είναι και θέμα υγιεινής. Γιατί, οι τρίχες σε πρόσωπο και σώμα μπορούν να γίνουν εύκολα εστίες βακτηρίων ή να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα, όπως θυλακίτιδα.

    Πως μπορούμε όμως να κάνουμε αποτρίχωση στο σπίτι; Είναι πιο εύκολο από όσο φαντάζεσαι, ειδικά με τη βοήθεια του Plaisio Expert! Διάβασε τον πλήρη οδηγό αγοράς που ακολουθεί και βρες τη μηχανή αποτρίχωσης που θα σε κάνει να απαλλαγείς από τα ξυραφάκια μιας χρήσης… για πάντα!

    Ενδιαφέρεσαι για πρόσωπο, σώμα ή και για τα δύο;

    Αν, εκτός από τα πόδια, σε ενδιαφέρει και το πρόσωπο ή οι ευαίσθητες περιοχές του σώματος, πρόσεξε η αποτριχωτική μηχανή που θα επιλέξεις να είναι κατάλληλη για όλο το σώμα. Στην αγορά, οι περισσότερες συσκευές που θα βρεις, κάνουν και για πρόσωπο και για σώμα, καθώς διαθέτουν διάφορα εξαρτήματα. Όμως υπάρχουν και ορισμένα μοντέλα που είναι μόνο για μεγαλύτερες περιοχές. Oπότε η χρήση τους δεν ενδείκνυται για τα πιο ευαίσθητα σημεία.


    [mks_icon icon="fa-bullhorn" color="#dd9933" type="fa"] Ο Plaisio Expert εξηγεί… Μία αποτριχωτική μηχανή που είναι και για πρόσωπο, συνήθως διαθέτει επιπλέον εξαρτήματα -τις περισσότερες φορές με μικρότερες κεφαλές- ή ενσωματώνει τεχνολογίες για ασφαλή αφαίρεση της τρίχας. Έτσι, αποτρέπει τυχόν ερεθισμούς και σημάδια ακόμα και στην περιοχή του μπικίνι, της μασχάλης ή του προσώπου που είναι και οι πιο ευαίσθητες.


    Και τώρα, ώρα να επιλέξεις: Προσωρινή ή μόνιμη αποτρίχωση;

    Όταν λέμε προσωρινή αποτρίχωση, εννοούμε την αποτρίχωση με μηχανή. Συνήθως διαρκεί 2-3 εβδομάδες. Απομακρύνει την τρίχα από τη ρίζα, ενώ αφήνει την επιδερμίδα λεία και απαλή μετά την εφαρμογή της. Οι συσκευές αυτές διαθέτουν κεφαλές με μικρές τσιμπίδες, που περιστρέφονται με διάφορες ταχύτητες, αφαιρώντας αποτελεσματικά τόσο τις κοντές, όσο και τις πιο μακριές τρίχες. Αυτή η μέθοδος αποτρίχωσης είναι κατάλληλη για κάθε τύπο τρίχας. Μηχανή αποτρίχωσης Βασικά Χαρακτηριστικά: [mks_icon icon="fa-thumbs-up" color="#fc53e5" type="fa"] Απαλή επιδερμίδα και απομάκρυνση της τρίχας απευθείας μετά τη χρήση. [mks_icon icon="fa-thumbs-up" color="#fc53e5" type="fa"] Αποτέλεσμα που διαρκεί 2-3 εβδομάδες. [mks_icon icon="fa-thumbs-up" color="#fc53e5" type="fa"] Αποδυνάμωση της τρίχας, αφού την αφαιρεί από τη ρίζα. [mks_icon icon="fa-thumbs-up" color="#fc53e5" type="fa"] Μείωση της έντονης τριχοφυΐας – αραίωση της τρίχας ύστερα από τακτική χρήση. Από την άλλη, μόνιμη αποτρίχωση στο σπίτι, σημαίνει αποτρίχωση με τη μέθοδο IPL (Intense Pulse Light) ή αλλιώς με τη μέθοδο της φωτόλυσης. Οι συσκευές αυτού του τύπου χρησιμοποιούν το έντονο, παλμικό φως για την αποδυνάμωση του θύλακα της τρίχας. Όμως, προσοχή… Η χρήση αυτής της μεθόδου αποτρίχωσης ενδείκνυται μόνο για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες με σκουρόχρωμες τρίχες. Αν έχεις ξανθές, γκρίζες, λευκές, κόκκινες τρίχες ή σκουρόχρωμη επιδερμίδα αυτή η μέθοδος αποτρίχωσης δεν κάνει για εσένα. Μηχανή IPL Βασικά Χαρακτηριστικά: [mks_icon icon="fa-thumbs-up" color="#fc53e5" type="fa"] Η τρίχα νεκρώνεται από τη ρίζα, με αποτέλεσμα να αποτρέπεται η ανάπτυξή της. [mks_icon icon="fa-thumbs-up" color="#fc53e5" type="fa"] Μετά από σχεδόν 4 εβδομάδες χρήσης, θα δεις αρκετά έντονη μείωση της τριχοφυΐας, αφού οι τρίχες σταδιακά αδυνατίζουν και λιγοστεύουν μέχρι να εξαφανιστούν. [mks_icon icon="fa-thumbs-up" color="#fc53e5" type="fa"] Ύστερα από μερικές επαναλήψεις, το αποτέλεσμα είναι όντως μόνιμο. [mks_icon icon="fa-thumbs-up" color="#fc53e5" type="fa"] Κάνεις αποτρίχωση με ασφάλεια στα πόδια, αλλά και στις πιο ευαίσθητες περιοχές όπως είναι το μπικίνι, οι μασχάλες και τα χέρια.

    Ποια άλλα χαρακτηριστικά πρέπει να λάβω υπόψη;

    Τύπος λειτουργίας

    επαναφορτιζόμενη αποτριχωτική μηχανή Επαναφορτιζόμενη:  Δε χρειάζεται να είναι συνδεδεμένη με το ρεύμα όσο τη χρησιμοποιείς. Συνήθως μία πλήρης φόρτιση εξασφαλίζει αρκετή αυτονομία μπαταρίας, ώστε να μη μείνεις «στα μισά». Καλό όμως θα ήταν, προτού ξεκινήσεις την αποτρίχωση, να έχεις φροντίσει ώστε η μηχανή σου να είναι πλήρως φορτισμένη, ειδικά αν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσεις για ώρα. μηχανή ρεύματοςΡεύματος: Αυτού του τύπου η αποτριχωτική, λειτουργεί μόνο με ρεύμα και δε χρειάζεται φόρτιση. Για να τη χρησιμοποιήσεις, καλό θα ήταν να είσαι πολύ κοντά στην πρίζα, ώστε να κάνεις με άνεση τις κινήσεις σου χωρίς να σε περιορίζει το μήκος του καλωδίου.

     

     

     

     

    Ταχύτητες κίνησης

    Ταχύτητες μηχανής αποτρίχωσηςΌσο περισσότερες ταχύτητες διαθέτει η συσκευή, τόσο το καλύτερο, ώστε να προσαρμόζεις την αποτρίχωσή σου αναλόγως. Οι υψηλές ταχύτητες εξασφαλίζουν γρηγορότερη αποτρίχωση και συνίστανται για τις μεγαλύτερες επιφάνειες του σώματος. Από την άλλη, οι μικρότερες ταχύτητες είναι ιδανικές για τις μικρές και πιο ευαίσθητες περιοχές. Ώστε η αφαίρεση της τρίχας να γίνεται ήπια και να αποφεύγονται τυχόν ερεθισμοί.

     

     

     

    Αδιάβροχη χρήση

    αδιάβροχη συσκευήΘα σου φανεί πολύ χρήσιμο αν η Μηχανή Αποτρίχωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και μέσα στο ντους. Πέρα από το ότι έτσι εξοικονομείς χρόνο, η διαδικασία κάτω από το νερό γίνεται λιγότερο ανώδυνα. Οπότε, προτού επιλέξεις συσκευή, έλεγξε αν είναι και αδιάβροχη. Θα σου «λύσει» τα χέρια!

    Αριθμός Κεφαλών αποτρίχωση λειτουργιες συσκευής

    Προσπάθησε να επιλέξεις μία μηχανή αποτρίχωσης που να διαθέτει περισσότερες από μία κεφαλές. Έτσι, θα μπορείς να κάνεις σωστή και ασφαλή αποτρίχωση στις διάφορες περιοχές του σώματος ή του προσώπου σου. Ευαίσθητες και μη!

     

     

    [mks_separator style="dotted" height="2"]

    [mks_icon icon="fa-star" color="#eeee22" type="fa"] Special tips [mks_icon icon="fa-star" color="#eeee22" type="fa"]

    [mks_icon icon="fa-check-square-o" color="#000000" type="fa"] Κάνε αποτρίχωση το βράδυ, ώστε ο οποιοσδήποτε ερεθισμός να έχει υποχωρήσει μέχρι την επόμενη μέρα. [mks_icon icon="fa-check-square-o" color="#000000" type="fa"] Πριν την αποτρίχωση, κάνε ένα ζεστό ντους και εφάρμοσε στις περιοχές που θα περάσεις με τη μηχανή κάποιο scrub για απολέπιση. Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις ένα ειδικό σφουγγαράκι για απολέπιση (είναι πολύ οικονομικό). Κάνε με αυτό απαλές, κυκλικές κινήσεις με τη βοήθεια του shower gel που χρησιμοποιείς στο μπάνιο. Με αυτόν τον τρόπο, απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα, μαλακώνει το δέρμα, ανοίγουν οι πόροι και αποτρέπεται η ανάπτυξη της τρίχας μέσα στο δέρμα. [mks_icon icon="fa-check-square-o" color="#000000" type="fa"] Κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης, δε χρειάζεται να βάζεις πίεση στη μηχανή. Πέρνα τη απλώς πάνω από τις περιοχές που θες, όμως φρόντισε να πηγαίνεις αντίθετα από τη φορά της τρίχας. [mks_icon icon="fa-check-square-o" color="#000000" type="fa"] Αμέσως μετά την αποτρίχωση, εφάρμοσε στις περιοχές που πέρασες με τη μηχανή,  κάποια ενυδατική κρέμα (καλύτερα να την έχεις αφήσει για μισή ωρίτσα στο ψυγείο) ή -ακόμα καλύτερα- πούδρα για μωρά. Έτσι, θα αποφύγεις σημάδια και κοκκινίλες στο δέρμα, ενώ θα έχεις και το βελούδινο αποτέλεσμα που θες. [mks_icon icon="fa-check-square-o" color="#000000" type="fa"] Αν επιλέξεις αποτρίχωση με φωτόλυση, καλύτερα να αποφύγεις τον ήλιο τουλάχιστον για τις επόμενες δύο μέρες, ενώ όταν εκτεθείς σε αυτόν οπωσδήποτε να φορέσεις αντιηλιακό με δείκτη προστασίας. [mks_separator style="dotted" height="2"]

    Τι θα έλεγες λοιπόν, όλα αυτά που διάβασες παραπάνω να τα… δεις και στην πράξη; Μπες στο plaisio.gr, δες οοοολες τις αποτριχωτικές μηχανές και κάνε add-to-cart όποια πιστεύεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο!

    Θες να μάθεις περισσότερα για την προσωπική περιποίηση; Διάβασε τους οδηγούς αγοράς, που ετοιμάσαμε αποκλειστικά για εσένα!