Νέο Laptop; Δες βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνεις!

    Κάνεις μία παραγγελία στο Πλαίσιο. Περιμένεις και... Το νέο σου laptop μόλις έφτασε στο σπίτι. Ανοίγεις ανυπόμονα τη συσκευασία, πετάς ό,τι χαρτί βρίσκεις μπροστά σου και φτάνεις στην πολυπόθητη…

    Setup,Settings,Configuration,Tools,Concept

    Κάνεις μία παραγγελία στο Πλαίσιο. Περιμένεις και... Το νέο σου laptop μόλις έφτασε στο σπίτι. Ανοίγεις ανυπόμονα τη συσκευασία, πετάς ό,τι χαρτί βρίσκεις μπροστά σου και φτάνεις στην πολυπόθητη συσκευή. Συνδέεις το καλώδιο του φορτιστή, πατάς το κουμπί εκκίνησης και… Και μετά; Αναρωτιέσαι ποια θα πρέπει να είναι τα πρώτα σου βήματα στο νέο σου laptop; Μην αγχώνεσαι! Ο Plaisio Expert είναι εδώ για να σε καθοδηγήσει!

     

     

    Κάνε όλες τις αναβαθμίσεις!

     

    Αφού τελειώσεις με το «σετάρισμα» του υπολογιστή σου, έλεγξε για αναβαθμίσεις! Ξεκίνα από το μενού ρυθμίσεων του λειτουργικού σου συστήματος για να κατεβάσεις την πιο πρόσφατη έκδοση. Αυτό είναι σημαντικό καθώς γίνονται συχνά security updates, προσθήκες νέων features, και διορθώσεις. Για να… ξενοιάσεις, ενεργοποίησε την λειτουργία αυτόματης αναβάθμισης του λειτουργικού σου συστήματος και των προγραμμάτων.

     

    Ώρα για «σκούπα»!

     

    Μπορεί να είναι νωρίς, αλλά μια «σκούπα» χρειάζεται! Το νέο σου laptop μπορεί να έρχεται με προγράμματα που δεν χρειάζεσαι. Πέρνα μια βόλτα από τις ρυθμίσεις και απεγκατέστησε  όσα προγράμματα σου είναι περιττά. Έτσι απελευθερώνεις χώρο και η εμπειρία σου γίνεται πιο smooth αν τα προγράμματα ήταν «βαριά».

     


    Tip!

    Για ταχύτερη εκκίνηση του υπολογιστή, απενεργοποίησε τη ρύθμιση εκκίνησης εφαρμογών κατά το start up. Αν το νέο σου laptop «τρέχει» Windows, πήγαινε στο Task Manager και στη συνέχεια στην καρτέλα Startup. Αντίστοιχα, για Mac OS, πήγαινε στο System Preferences, Users & Groups και στη συνέχεια στο Login Items. Δες ποια προγράμματα είναι πιο «βαριά» και απενεργοποίησε τα!


     

     

    Όπερα με αλεπού στη γωνία της Google

     

    Μπορεί να σου φάνηκε περίεργος ο τίτλος, αλλά αναφέρεται στα προγράμματα περιήγησης. Μιας και σχεδόν όλα γίνονται μέσω internet πλέον, είναι ένα από τα βασικότερα προγράμματα που θα χρειαστείς. Μερικές κλασικές επιλογές είναι τα Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge και Opera. Το καθένα με τα δικά του θετικά και αρνητικά, στο τέλος είναι θέμα προτίμησης. Απλά, μη το ξεχάσεις και εγκατέστησε το άμεσα.

     

    Εργασία και χαρά

     

    Ένας από τους λόγους που παίρνεις το laptop είναι για να μπορείς να δουλέψεις όπου και αν είσαι. Αφού «σκούπισες» και εγκατέστησες το αγαπημένο σου πρόγραμμα περιήγησης, ήρθε η ώρα για δουλειά. Κατέβασε και εγκατέστησε όλα τα απαραίτητα προγράμματα που θα χρειαστείς για τη δουλειά. Μπορεί να αφορούν επεξεργασία κειμένου, φωτογραφίας, ή ακόμα και σχεδιαστικά προγράμματα. Μην ξεχάσεις και τα προγράμματα για να επικοινωνείς με τους συναδέλφους σου. Ό,τι και αν χρειαστείς, «εξόπλισε» το laptop σου πριν φύγεις από το σπίτι.

     

    Laptop και τσιλ!

     

    Πέρα από την εργασία, το laptop σου θα σε συντροφεύσει και σε ταξίδια! Κατέβασε τα αγαπημένα σου προγράμματα για μουσική, ταινίες και σειρές. Θες να μπεις από τον browser; Κάνε το πρώτο login και αποθήκευσε τα στοιχεία σου για να μην ψάχνεις συνέχεια το password. Αν είσαι gamer, κατέβασε και μερικά παιχνίδια για να περνάει η ώρα.

     

    Είσαι δικαιούχος Ψηφιακής Μέριμνας; Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις για να πάρεις το νέο σου laptop φθηνότερα!