Ηλεκτρικό Πατίνι: Tips για σωστή οδήγηση στο δρόμο

    Έχεις να το παραδεχτείς… Το ηλεκτρικό πατίνι ήταν μία από τις καλύτερες αγορές που έκανες τελευταία! Είναι τόσο βολικό για τις καθημερινές σου μετακινήσεις που πλέον, δύσκολα το αποχωρίζεσαι.

    ηλεκτρικό πατίνι tips

    Έχεις να το παραδεχτείς… Το ηλεκτρικό πατίνι ήταν μία από τις καλύτερες αγορές που έκανες τελευταία! Είναι τόσο βολικό για τις καθημερινές σου μετακινήσεις που πλέον, δύσκολα το αποχωρίζεσαι. Γιατί…

     

      Εξοικονομείς πολύτιμο χρόνο, αφού δεν κολλάς στην κίνηση

      Κάνεις οικονομία, γιατί δε λειτουργεί με καύσιμα

      Ξεχνάς το παρκάρισμα, αφού μπορείς να το αποθηκεύσεις διπλωμένο ακόμα και μέσα στην ντουλάπα!

     

    Όλα αυτά ακούγονται φοβερά. Όμως, γνωρίζεις πώς να το οδηγείς σωστά και κυρίως με ασφάλεια; Παρακάτω, ο Πλαίσιο expert 🔴 έχει συγκεντρώσει μερικές συμβουλές που πρέπει να έχεις κατά νου… όποτε βγαίνεις στους δρόμους.

     

    Πρώτα ΚΡΑΝΟΣ και μετά όλα τ’ άλλα

    Είτε για μικρές, είτε για μεγαλύτερες αποστάσεις, πάντα θα πρέπει να φοράς κράνος. Μη σε ξεγελάει η φαινομενικά μικρή ταχύτητα που «πιάνει» το πατίνι. Η τελική ταχύτητα των 20-25 km/h που αναπτύσσουν τα περισσότερα μοντέλα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα σε περίπτωση πτώσης. Οπότε, κοίταξε να προστατευτείς φορώντας το κράνος σου.

    • Nilox Κράνος Μαύρο με LED φως
    • LIVALL C20 Helmet Midnight Black
    • LIVALL Helmetphone BH51M Neo Black
    • Egoboo Κράνος Μαυρο

    Ένα γρήγορο check κι έφυγες

    Κι αφού βεβαιωθείς πως έχεις πάρει μαζί το κράνος, σειρά έχει να τσεκάρεις ότι το πατίνι σου είναι «οκ», για να σε μεταφέρει όπου θες. Θα πρέπει να ελέγξεις με τη σειρά: Λάστιχα, Φρένα, Φώτα. Αρχικά, σιγουρέψου ότι και τα δύο λάστιχα είναι επαρκώς φουσκωμένα. Πού και πού, να ελέγχεις ακριβώς την πίεσή τους, ώστε να συμπληρώνεις τον αέρα που λείπει. Συνήθως, η σωστή πίεση κυμαίνεται από 45 έως 55 psi, όμως εξαρτάται από το βάρος του αναβάτη. Γι’ αυτό, καλύτερα να συμβουλευτείς τις οδηγίες που δίνει ο κατασκευαστής. Μία έξυπνη λύση, είναι να έχεις πάντα μαζί σου μία φορητή τρόμπα. Δεν πιάνει χώρο και σε βγάζει πολλές φορές από τη δύσκολη θέση!

    Χέρια στο τιμόνι και τα μάτια σου 14!

    Όσο οδηγείς, τα χέρια σου πρέπει να βρίσκονται και τα δύο πάνω στο τιμόνι. Δε χρειάζεται να κρατάς ούτε κινητό, ούτε τσάντα, ούτε τίποτα. Υπάρχουν άλλωστε πολλά αξεσουάρ, για όταν βρίσκεσαι πάνω στο πατίνι, ώστε να κουβαλάς τα προσωπικά σου αντικείμενα εν κινήσει και να είσαι ασφαλής! Μερικές από τις προτάσεις μας: 

     

    • Rollerblade Προστατευτικά Μαύρα
    • Ninebot Βάση Κινητού για Scooter
    • Egoboo Bicycle Pet Bag
    • Egoboo Bicycle Phone bag

    Μείνε στη σωστή μεριά του δρόμου

    Προφανώς, ένα ηλεκτρικό πατίνι δεν μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα, όπως ένα αυτοκίνητο ή ένα μηχανάκι. Προκειμένου να μην παρεμποδίζεις την κυκλοφορία των υπόλοιπων οχημάτων, καλό θα ήταν να κινείσαι στη δεξιά λωρίδα του δρόμου. Μεγάλη προσοχή στους πεζούς, αλλά και στις πόρτες των σταθμευμένων οχημάτων που μπορεί να ανοίξουν «από το πουθενά». Αντιθέτως, στα στενά είναι προτιμότερο να κινείσαι στη μέση του δρόμου. Έτσι, αποφεύγεις να βρεθείς «στρυμωγμένος» δίπλα στα σταθμευμένα οχήματα ή να τραυματιστείς από κάποια πόρτα που ανοίξει απότομα. Γενικά, καλό θα ήταν να αποφεύγεις το πεζοδρόμιο. Αν όμως, αναγκαστείς κάποια στιγμή να οδηγήσεις πάνω σε αυτό, θα πρέπει να διατηρείς πολύ μικρή ταχύτητα και πάντα να δίνεις προτεραιότητα στους πεζούς. Φυσικά, όπου βρεις ποδηλατοδρόμο… τον επιλέγεις.

    Προ-σχεδίασε τη διαδρομή σου

    Όπως είπαμε, δεν είναι καθόλου ασφαλές τα χέρια σου να είναι απασχολημένα, όσο βρίσκεσαι πάνω στο πατίνι. Πόσο μάλλον, να αποσπάται και το βλέμμα σου από το δρόμο. Γι’ αυτό, λίγα λεπτά πριν φύγεις από το σπίτι, άνοιξε τους χάρτες και μελέτησε καλά τη διαδρομή. Απόφυγε τις μεγάλες λεωφόρους και επίλεξε τα «στενάκια» και τους συνοικιακούς δρόμους. Δεν πειράζει και να κάνεις 5min περισσότερα μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου. Αρκεί να είσαι ασφαλής.

    Είσαι κι εσύ υποχρεωμένος να ακολουθείς τον Κ.Ο.Κ

    Το ότι δε βρίσκεσαι μέσα σε αυτοκίνητο ή πάνω σε μηχανή, δε σημαίνει ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να ακολουθείς τον Κ.Ο.Κ. Τα «Stop», η παραχώρηση προτεραιότητας, τα φανάρια και όλοι οι «κανόνες της ασφάλτου», ισχύουν κανονικά και για εσένα. Τόσο για τη δική σου, όσο και για την ασφάλεια των άλλων.

    Καλύτερα να μην είναι «εκτός» της εμβέλειάς σου!

    Με το πατίνι στο σούπερ-μάρκετ. Στο γυμναστήριο. Στο περίπτερο. Στη βόλτα. Καμία φορά και στη δουλειά. Ξέρουμε. Είναι πολύυυυυ βολικό για τις μετακινήσεις σου. Όμως, θα πρέπει να το προσέχεις αρκετά. Δεν παύει να αποτελεί ένα αντικείμενο, το οποίο ναι μεν κλειδώνει, όμως είναι αρκετά εύκολο να κλαπεί. Και σίγουρα τραβάει την προσοχή. Γι’ αυτό, κοίταξε να μην το αφήνεις για πολλή ώρα χωρίς επίβλεψη.

    Αυτές τις συμβουλές είχε ο Πλαίσιο expert 🔴 να μοιραστεί μαζί σου, προκειμένου οι μετακινήσεις σου με το πατίνι να γίνουν πιο εύκολες και κυρίως, πιο ασφαλείς. Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις πώς αλλιώς μπορείς να κινηθείς χωρίς καύσιμα, γρήγορα και με αγάπη προς το περιβάλλον   Let's Roll Οικονομικά & Οικολογικά!

     

    …Καλούς δρόμους!

    Image
    safe driving