Η Samsung ανακοίνωσε το νέο Odyssey Neo G9 Monitor

    Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα το παγκόσμιο λανσάρισμα της κορυφαίας της κυρτής οθόνης για gaming, Odyssey Neo G9, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία Quantum Mini LED. Η νέα οθόνη της Samsung έρχεται να…

    Samsung Odyssey G9 Pro (3)
    Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα το παγκόσμιο λανσάρισμα της κορυφαίας της κυρτής οθόνης για gaming, Odyssey Neo G9, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία Quantum Mini LED. Η νέα οθόνη της Samsung έρχεται να επεκτείνει την προσφορά της Κορεάτικης εταιρείας με τη σειρά οθονών Odyssey με στόχο να οδηγήσει το gaming στο επόμενο επίπεδο με την τεχνολογία Quantum Matrix, η οποία υποστηρίζεται από τις τεχνολογίες Quantum Mini LED και Quantum HDR 2000 για μία πραγματικά καθηλωτική εμπειρία παιχνιδιού. https://www.youtube.com/watch?v=UKH1VUFCS-w Με την κυκλοφορία της οθόνης Odyssey G9 πέρυσι, η Samsung ώθησε σε νέα επίπεδα την κατηγορία των πολυτελών gaming monitors προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα και ομαλότητα εικόνας. Σήμερα, πηγαίνει τα πράγματα ακόμα μακρύτερα με την πρώτη κυρτή οθόνη στην βιομηχανία που χρησιμοποιεί τεχνολογία Quantum Mini LED για να προσφέρει εκπληκτική ευκρίνεια και λεπτομέρεια ανεξαρτήτως παιχνιδιού. Διαθέτοντας την τεχνολογία Quantum Matrix σε συνδυασμό με εξαιρετικά γρήγορο χρόνο απόκρισης και ρυθμό ανανέωσης, η Odyssey Neo G9 προσφέρει ασυναγώνιστη δυναμική και την υψηλή απόδοση που θέλουν όλοι οι gamers. Η οθόνη χρησιμοποιεί στην ουσία την ίδια τεχνολογία Mini LED που χρησιμοποιείται και στη τελευταία σειρά Neo QLED της εταιρείας με τη νέας γενιάς τεχνολογία οθόνης να ενεργοποιείται από μία νέα πηγή φωτός, την Quantum Mini LED που επιτρέπει την προσαρμογή πολλών περισσότερων και ομοιόμορφα κατανεμημένων LEDs στην ίδια επιφάνεια (ένα Quantum Mini LED έχει το 1/40 του ύψους ενός συμβατικού LED).

    Επιπλέον η Quantum Matrix Technology προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο της φωτεινής πηγής (12-bit gradation) με τις τοπικές ζώνες μείωσης της φωτεινότητας να είναι 2.048 κάνοντας τις σκοτεινές περιοχές πιο σκούρες και τις φωτεινές περιοχές φωτεινότερες διασφαλίζοντας ότι το περιεχόμενο φαίνεται ακριβώς όπως προοριζόταν από τον δημιουργό του. Με φωτεινότητα 2.000 nits όσον αφορά την Quantum HDR 2000 και στατική αντίθεση 1.000.000:1, η οθόνη προσφέρει εκπληκτικά επίπεδα φωτεινότητας, αντίθεσης και λεπτομέρειας.

    Η νέα οθόνη Odyssey Neo G9 διαθέτει κυρτό, ultra-wide πάνελ 49 ιντσών με κάδρο 32:9 και προσφέρει ανάλυση Dual Quad High-Definition ή αλλιώς 5.120 x 1.440 pixels με ρυθμό ανανέωσης 240Hz και χρόνο απόκρισης 1ms. Το πάνελ με καμπυλότητα 1000R φέρει πιστοποίηση TÜV Rheinland για τις προστασίες που διαθέτει για τα μάτια (Eye Comfort). Όπως θα περιμένατε από μία οθόνη αυτού του… βεληνεκούς, παρέχεται Adaptive Sync μέσω DisplayPort 1.4 και HDMI 2.1 VRR προσφέροντας συμβατότητα με τα πρότυπα NVIDIA G-SYNC και AMD FreeSync Premium Pro.  Η νέα Samsung Odyssey G9 Pro θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως από τις 9 Αυγούστου του 2021.