Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή φιλοξενεί το πρώτο eSports forum

    Όλα δείχνουν πως τα eSports βρίσκονται πολύ κοντά στο να γίνουν Ολυμπιακό άθλημα μιας και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) στις 21 Ιουλίου σχεδιάζει να συναντηθεί με παίκτες και ομάδες των eSports…

    intel-extreme-masters
    Όλα δείχνουν πως τα eSports βρίσκονται πολύ κοντά στο να γίνουν Ολυμπιακό άθλημα μιας και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) στις 21 Ιουλίου σχεδιάζει να συναντηθεί με παίκτες και ομάδες των eSports στην Ελβετία με στόχο την διερεύνηση πιθανόν συνεργιών. Η συνάντηση θα γίνει στο Ολυμπιακό Μουσείο στη Λοζάνη της Ελβετίας και διοργανώνεται από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) και τη GAISF (Global Association of International Sports Federations). Εκεί θα βρεθούν παίκτες και ομάδες eSports, μέσα μαζικής ενημέρωσης, εκδότες, εκπρόσωποι του Ολυμπιακού κινήματος και σπόνσορες με στόχο να γίνει μια μεγάλη συζήτηση στην οποία θα γνωριστούν, θα διερευνηθεί η πιθανότητα συνεργιών και θα γίνει προσπάθεια να χτιστεί μια πλατφόρμα για το μέλλον  όπου θα χρησιμοποιηθεί από τους παίκτες και τις ομάδες των eSports, τις εταιρείες gaming και το Ολυμπιακό κίνημα.
    Εκεί λοιπόν, στο πρώτο eSports forum της ΔΟΕ αναμένεται να μπουν οι βάσεις για το μέλλον των eSports στον Ολυμπιακό κίνημα μιας και τόσο η ΔΟΕ όσο και η GAISF παρακολουθούν στενά πλέον την ανάπτυξη των eSports σε παγκόσμιο επίπεδο.
    Όπως όλα δείχνουν τα eSports βρίσκονται πλέον σε τροχιά εισόδου στα Ολυμπιακά αθλήματα με την πιθανότητα να τα δούμε κάποια στιγμή, ελπίζουμε στο κοντινό μέλλον, σε Ολυμπιακούς αγώνες να είναι πλέον μεγάλη.