Η 𝓣𝓸-𝓓𝓸-𝓛𝓲𝓼𝓽 δασκάλων για ένα ευχάριστο καλωσόρισμα των μαθητών!

    Η πρώτη μέρα διδασκαλίας στο σχολείο… ...μοιάζει πάντα δύσκολη. Ο προγραμματισμός της ξεκινάει νωρίτερα, ώστε να είναι όλα στην εντέλεια. Σχεδιάζεις τις λεπτομέρειες του τι θα πεις και του τι θα…

    Chalkboard,With,Question,"are,You,Ready?",And,Notebooks,On,Table.

    Η πρώτη μέρα διδασκαλίας στο σχολείο…

    ...μοιάζει πάντα δύσκολη. Ο προγραμματισμός της ξεκινάει νωρίτερα, ώστε να είναι όλα στην εντέλεια. Σχεδιάζεις τις λεπτομέρειες του τι θα πεις και του τι θα κάνεις και πιθανόν να έχεις χάσει τον ύπνο σου. Βέβαια, είναι θέμα χρόνου μέχρι όλα να πάρουν το δρόμο τους και το άγχος με τις ανησυχίες, να γίνονται σιγά-σιγά παρελθόν. Εσύ, πάρε βαθιά ανάσα και θέσε προτεραιότητες που θεωρείς πιο σημαντικές για τους μαθητές σου… Καινούριους ή παλιούς! Ο #PlaisioExpert είναι εδώ, για να εμπλουτίσει την φαντασία σου με 𝓼𝓶𝓪𝓻𝓽 𝓽𝓲𝓹𝓼!


    𝒯𝐼𝒫 𝒩𝒪𝟣: Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!

    Καλωσόρισε μαθητές και γονείς με χαμόγελο. Δεν υπάρχει ομορφότερη εικόνα από το να χαρίζεις απλόχερα ένα λαμπερό χαμόγελο. Καθώς, όχι μόνο είναι μεταδοτικό, αλλά φτιάχνει τη διάθεση και προσφέρει θετικά συναισθήματα. Αναμφισβήτητα, το να είσαι ευχάριστη προσωπικότητα αποτελεί και έναν τρόπο γνωριμίας. Είναι ένα καλό σημάδι ένδειξης εμπιστοσύνης, αφού οι γονείς σου παραδίδουν τα παιδιά τους.

    𝒯𝐼𝒫 𝒩𝒪𝟤: Σειρά έχει η διαμόρφωση ενός όμορφου χώρου!

    Μια καθαρή και τακτοποιημένη αίθουσα είναι μια εικόνα που σε κάνει να νιώθεις, σα να είσαι σπίτι σου. Έτσι, και οι μαθητές αρχίζουν να αισθάνονται οικεία. Κάνε μια ωραία και λειτουργική διάταξη των θρανίων και των καθισμάτων, ώστε και εσύ και οι μαθητές να κινείστε με άνεση και ευκολία.

    Τοποθέτησε στους τοίχους διάφορες αφίσες εκπαιδευτικού περιεχομένου, γεωγραφικούς χάρτες, μια εικαστική κατασκευή με ένα ζωγραφισμένο WELCOME. Ολοκλήρωσε το ντεκόρ με μερικά φυτά εσωτερικού χώρου, που εκτός από ομορφιά, θα διαμορφώσουν και τον χαρακτήρα των παιδιών.

    𝒯𝐼𝒫 𝒩𝒪𝟥: Ώρα για παιχνίδι και δραστηριότητες!

    Αυτή η μέρα είναι αφιερωμένη στο παιχνίδι, τη ξεγνοιασιά και την ανεμελιά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις μια δραστηριότητα και άσε τους «παίκτες» σου να λάβουν δράση… Για αρχή, [mks_icon icon="fa-lightbulb-o" color="#f2b11a" type="fa"] Παίξτε το παιχνίδι των ονομάτων! Είναι μια καλή ευκαιρία αλληλεπίδρασης και θα σας βοηθήσει να μάθετε τα ονόματα πιο γρήγορα. Ταυτόχρονα, ανακάλυψε τα στιλ μάθησης και την προσωπικότητά τους… απλά και διασκεδαστικά! [mks_icon icon="fa-lightbulb-o" color="#f2b11a" type="fa"] Κάντε «φύλλο και φτερό» τη γραφική ύλη! Μοίρασε κάθε λογής υλικά από μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, πολύχρωμα στυλό, χαρτόνια, φύλλα Α4 και ό,τι άλλο διαθέτει η τάξη. Και άσε τους μαθητές να βάλουν πολυυυυυ χρώμα και αρκετό στιλ. Αργότερα, όταν ολοκληρωθεί η «τελετουργία», βρες ένα κομμάτι του τοίχου και σέταρε τις δημιουργίες. [mks_icon icon="fa-lightbulb-o" color="#f2b11a" type="fa"] Ενώστε τα κομμάτια ενός παζλ! Καθήστε γύρω-γύρω και δημιουργείστε έναν τεράστιο κύκλο. Έπειτα, ψάξτε ένα-ένα τα κομμάτια του παζλ και συνθέστε μια όμορφη φιγούρα, που θα την κορνιζάρετε κοντά στον πίνακα. Μια ευχάριστη δραστηριότητα που αναπτύσσει εξαιρετικά την παρατηρητικότητα και τις δεξιότητες των μικρών φίλων. Αξίζει τη δοκιμή!

    𝒯𝐼𝒫 𝒩𝒪𝟦: Ανάγνωση, λέξη-κλειδί!

    Η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου δημιουργεί ένα κλίμα χαλάρωσης και ηρεμίας. Ο χρόνος ανάγνωσης είναι μια απόλαυση μεν, ένα κίνητρο δε, οι μαθητές να αγαπήσουν ουσιαστικά αυτή τη διαδικασία. Γι’ αυτό, τοποθέτησε στη βιβλιοθήκη της τάξης ορισμένα βιβλία με αγαπημένα θέματα των μαθητών. Σίγουρα, με ήρωες που αποτελούν πρότυπα γι’ αυτούς και θέσε τα θεμέλια για μια επιτυχημένη σχολική χρονιά!


    Λοιπόν, δάσκαλε! Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σταθείς δίπλα στα παιδιά, να τα συμβουλεύεις και να τα βοηθήσεις να βρουν το δρόμο τους. Δεν αρκεί μόνο η γνώση της γνώσης, αλλά και η γνώση του συναισθήματος. Όποια τάξη κι αν καλείσαι να μορφώσεις να ξέρεις ότι δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο!