Plaisio Blog

Η Canon διευρύνει τη γκάμα της σειράς RF με δύο νέους φακούς!

Οι εύκολοι στη μεταφορά και ευέλικτοι νέοι φακοί RF 24mm F1.8 MACRO IS STM και RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM αποτυπώνουν εξαιρετικές λεπτομέρειες, είτε πρόκειται για λήψη μακροφωτογράφησης είτε ευρυγώνια!

Η Canon ανακοινώνει την κυκλοφορία δύο νέων προσιτών φακών RF full frame, του RF 24mm F1.8 MACRO IS STM και του RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM.

Ο RF 24mm F1.8 MACRO IS STM είναι ένας ελαφρύς, φωτεινός φακός prime f/1.8 που διαθέτει εστιακή απόσταση 24mm και ο RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM είναι ένας εξαιρετικά ευρυγώνιος φακός ζουμ που καλύπτει ένα εύρος εστιακών αποστάσεων από 15-30mm.

Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM

Συνεχίζοντας τη διεύρυνση της σειράς φακών RF, ο RF 24mm F1.8 MACRO IS STM και ο RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM διαθέτουν την ίδια προηγμένη οπτική τεχνολογία και ανώτερο χειρισμό για ευκρινείς εικόνες υψηλής ποιότητας, ακόμη και κατά τη λήψη εν κινήσει. Είναι ευέλικτοι φακοί και κατάλληλοι για μια ποικιλία ειδών φωτογραφίας και vlogging, επιτρέποντας στους χρήστες να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους και να αποτυπώσουν ενστικτωδώς κάθε λήψη.

Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM
RF 24mm F1.8 MACRO IS STM: ένας ευκρινής, ελαφρύς και ευρύς φακός

Ο RF 24mm F1.8 MACRO IS STM είναι ένας συμπαγής και ευέλικτος ευρυγώνιος prime φακός 24mm, που κατέστη δυνατός χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό της βάσης RF της Canon. Γρήγορος, φωτεινός και με σταθεροποίηση εικόνας, υπερέχει σε σενάρια χαμηλού φωτισμού με μέγιστο διάφραγμα f/1.8 και κυκλική σχεδίαση 9 λεπίδων. Αυτό δημιουργεί επίσης ένα όμορφα απαλό φόντο, που κάνει το θέμα να αναδεικνύεται άμεσα στην εικόνα. Όταν χρησιμοποιείται με κάμερα αισθητήρα APS-C, αυτός ο φακός δίνει επίσης μια αποτελεσματική εστιακή απόσταση παρόμοια με 35mm.

Image Credit: © 2022 Canon Europe

Ζυγίζοντας μόλις 270 γραμμάρια και διαθέτοντας κινητήρα STM (τύπου γραναζιού) που επιτρέπει γρήγορη και αθόρυβη εστίαση σε μικρό συντελεστή μορφής, είναι ιδανικός για φωτογράφους ταξιδιών και τοπίου που θέλουν να φωτογραφίσουν εν κινήσει. Με ελάχιστη απόσταση εστίασης 14cm (μεγέθυνση 0,5x), αυτός ο φακός προσφέρει τεράστιες δημιουργικές δυνατότητες, επιτρέποντας στους φωτογράφους και τους vloggers να εστιάζουν πολύ κοντά στο θέμα τους, ενώ εξακολουθούν να είναι σε θέση να αποτυπώσουν το ευρύτερο περιβάλλον γύρω τους.

Ο RF 24mm F1.8 MACRO IS STM προσφέρει εξαιρετική οπτική απόδοση και βελτιωμένη λειτουργία. Χάρη στον προσαρμόσιμο δακτύλιο ελέγχου φακού, οι φωτογράφοι μπορούν εύκολα να ρυθμίσουν με ακρίβεια το ISO, το διάφραγμα και να εναλλάσσονται μεταξύ των μεθόδων AF. Με τον ειδικό δακτύλιο εστίασης, αυτό το μοντέλο δίνει επίσης μεγαλύτερο έλεγχο κατά τη διάρκεια της χειροκίνητης εστίασης. Κατά τη χρήση με συμβατές φωτογραφικές μηχανές, οι πληροφορίες του φακού εμφανίζονται με τρόπο που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη υποβοήθηση εστίασης με τον RF 24mm F1.8 MACRO IS STM.

Image Credit: © 2022 Canon Europe

Με 11 στοιχεία σε 9 ομάδες, χρησιμοποιεί υπερ-φασματική επίστρωση για να αποτρέψει τις σκιάσεις και τα λαμπυρίσματα, αποδίδοντας εικόνες υψηλής ποιότητας κάθε φορά. Παράλληλα, προσφέρει εξαιρετικά ομαλές και σταθερές φωτογραφίες και βίντεο, χρησιμοποιώντας έναν οπτικό σταθεροποιητή εικόνας 5 στάσεων που αυξάνεται σε 6,5 στάσεις IS όταν χρησιμοποιείται παράλληλα με ένα σώμα της σειράς EOS R που διαθέτει σταθεροποιητή εικόνας σώματος.

Επεκτείνετε την προβολή σας με τον εξαιρετικά ευρύ RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM

Παρέχοντας την ευελιξία μιας σειράς δημοφιλών εστιακών αποστάσεων, ο RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM διαθέτει ένα απίστευτο εύρος εστίασης 15 – 30 mm που είναι ιδανικό για τη λήψη ταξιδιωτικών εικόνων, τοπίων ή vlogs. Αυτός ο εξαιρετικά ευρυγώνιος φακός επιτρέπει σε φωτογράφους και vloggers να εμβαθύνουν περισσότερο σε κάθε λήψη, για να αποτυπώσουν το πλήρες πλαίσιο και την κλίμακα θεμάτων, όπως κτίρια και εκπληκτικά φυσικά τοπία.

Image Credit: © 2022 Canon Europe

Διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας 5,5 στάσεων που επιτρέπει μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου για χειροκίνητη λήψη και ομαλό βίντεο. Όταν χρησιμοποιείται με ένα σώμα συστήματος EOS R που διαθέτει σταθεροποιητή εικόνας σώματος, οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν έως και το εκπληκτικό νούμερο των 7 στάσεων για σταθερές φωτογραφίες χωρίς κούνημα και βίντεο.

Ιδανικός για λήψεις εν κινήσει, ζυγίζει μόλις 390 γραμμάρια και προσφέρει συμπαγή, στιβαρή σχεδίαση.Διαθέτοντας έναν κινητήρα εστίασης STM (τύπου lead-screw), μπορεί να εστιάσει γρήγορα σε γρήγορα κινούμενα θέματα. Αυτός ο εξαιρετικά αθόρυβος κινητήρας είναι επίσης κατάλληλος για τη λήψη βίντεο, δίνοντας στους vloggers και στους δημιουργούς περιεχομένου τα εργαλεία για να τραβούν βίντεο σαν επαγγελματίες.

Image Credit: © 2022 Canon Europe

Ο RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM είναι ένας ευέλικτος φακός με εντυπωσιακές δυνατότητες μακροεντολών. Οι φωτογράφοι μπορούν να πειραματιστούν με τη χειροκίνητη εστίαση για να ανακαλύψουν τον κόσμο από κοντά και με απίστευτη λεπτομέρεια, χάρη στη μεγέθυνση 0,52x αυτού του φακού (σε εστιακή απόσταση 15mm σε λειτουργία MF). Ο νέος οπτικός σχεδιασμός του περιλαμβάνει ασφαιρικά και ακριβή μορφοποιημένα στοιχεία και επιστρώσεις φακών, για να αποτυπώνει κάθε λεπτομέρεια.

Ο συνδυασμός focus και lens control ring επιτρέπει στους χρήστες να χειρίζονται τις ρυθμίσεις χωρίς ποτέ να απομακρύνουν το μάτι τους από τη σκηνή ή το θέμα. 

Προηγμένη τεχνολογία για περισσότερη δημιουργική ελευθερία

Με βάση τον εξελιγμένο σχεδιασμό της σειράς RF, ο RF 24mm F1.8 MACRO IS STM και ο RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία φακών σε ένα ελαφρύ και εύκολα φορητό μέγεθος, για να αποτυπώνουν εξαιρετικά ευκρινείς εικόνες οπουδήποτε.

Με το ευρυγώνιο και γρήγορο διάφραγμα, που επιτρέπει στους φωτογράφους να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ποιότητας, ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό, ο RF 24mm F1.8 MACRO IS STM είναι η τέλεια επιλογή για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους μέσω της ποιότητας ενός φακού σταθερής εστιακής απόστασης. Για όσους θέλουν περισσότερη δημιουργική ελευθερία, το εξαιρετικά ευρύ φάσμα ζουμ και οι δυνατότητες στενής εστίασης του RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM σημαίνουν ότι οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το φακό τους σε κάθε περίσταση, από τεράστια τοπία έως μικροσκοπικές λεπτομέρειες.

Συμβατοί με τις EOS R, EOS RP και EOS R6, αυτοί οι φακοί θα αποτελέσουν επίσης μια εξαιρετική προσθήκη στα νέα μοντέλα APS-C της Canon, τις EOS R7 και EOS R10, χάρη στις ευρυγώνιες εστιακές αποστάσεις.

Με πληροφορίες από το επίσημο ΔΤ της Canon Greece / Slider Photo Credits: © 2022 Park Cameras 

Avatar

Β. Ορφανίδης

Techie | Cinephile | Avid Gamer | Star Wars Fan | Whovian | Photographer | Coffee Addict | Biker