Google Maps | Accessible Places: Σημεία πρόσβασης για αναπηρικά αμαξίδια!

    Μια νέα υπηρεσία για συσκευές iOS/Android με την ονομασία «Accessible Places» (Προσβάσιμα Μέρη) ενεργοποίησε πρόσφατα η Google και στην Ελλάδα, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με σημεία προσβάσιμα από…

    Accessible-Places-GM-Main
    Μια νέα υπηρεσία για συσκευές iOS/Android με την ονομασία «Accessible Places» (Προσβάσιμα Μέρη) ενεργοποίησε πρόσφατα η Google και στην Ελλάδα, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με σημεία προσβάσιμα από αναπηρικά αμαξίδια, καθώς και ενημέρωση για ύπαρξη ράμπας.
    Με την ενεργοποίηση της εν λόγω υπηρεσίας, οι χρήστες της εφαρμογής Χάρτες Google (Google Maps) μπορούν να αναζητήσουν σημεία ενδιαφέροντος όπως εστιατόρια, εμπορικά κέντρα ή ξενοδοχεία και, σε περίπτωση που παρέχουν πρόσβαση σε αναπηρικό αμαξίδιο, θα δουν ένα σχετικό εικονίδιο στη καρτέλα της επιχείρησης - καθώς και αν ο συγκεκριμένος προορισμός διαθέτει προσβάσιμες θέσεις, τουαλέτες, ανελκυστήρες ή θέσεις πάρκινγκ για άτομα με αναπηρία. Για να φιλτράρουν τα αποτελέσματα αναζήτησης για μέρη με δυνατότητα πρόσβασης, θα χρειαστεί να προσαρμόσουν ανάλογα τις ρυθμίσεις προσβασιμότητας:
    Σε Android smartphone ή tablet
    1. Σε τηλέφωνο ή tablet Android, θα χρειαστεί να ανοίξουν την εφαρμογή Χάρτες Google.
    2. Να πατήσουν τη φωτογραφία του προφίλ ή το αρχικό γράμμα του ονόματός τους Ρυθμίσεις Ρυθμίσεις προσβασιμότητας.
    3. Να ενεργοποιήσουν την επιλογή Προσβάσιμα Μέρη.
    Σε iPhone ή iPad
    1. Σε iPhone ή iPad, θα χρειαστεί να ανοίξουν την εφαρμογή Χάρτες Google.
    2. Να πατήσουν τη φωτογραφία του προφίλ ή το αρχικό γράμμα του ονόματός τους Ρυθμίσεις Προσβασιμότητα.
    3. Να ενεργοποιήσουν την επιλογή Προσβάσιμα Μέρη.
    Τα μέρη με δυνατότητα πρόσβασης για αναπηρικό αμαξίδιο εμφανίζουν ένα εικονίδιο αναπηρικού αμαξιδίου στα αποτελέσματα. Αφού επιλέξουν ένα μέρος, θα δουν μια σύνοψη των χαρακτηριστικών προσβασιμότητας της τοποθεσίας. Η υπηρεσία αυτή υλοποιήθηκε με την υποστήριξη και συμβολή περισσότερων από 120 εκατομμυρίων Local Guides (τοπικών ξεναγών), της ευρύτερης κοινότητας του Google Maps, καθώς και ιδιοκτητών επιχειρήσεων παγκοσμίως που προσέθεσαν στο Google Maps πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενημερώσεις για πρόσβαση με αμαξίδιο. Η άφιξη της υπηρεσίας «Προσβάσιμα Μέρη» (Accessible Places) στην Ελλάδα αποτελεί ορόσημο για τη δημιουργία ενός καλύτερου χάρτη, πιο περιεκτικού και εύχρηστου για όλους.