Funko x 10.10 Games | Νέος «παίκτης» στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών!

    Περισσότερο γνωστή για τις μικρές, χαριτωμένες και συλλεκτικές φιγούρες βινυλίου που κατασκευάζει, η Funko ετοιμάζεται να εισέλθει σε «αχαρτογράφητα νερά», έχοντας στο πλευρό της την ανεξάρτητη…

    FreddieFunko-Main
    Περισσότερο γνωστή για τις μικρές, χαριτωμένες και συλλεκτικές φιγούρες βινυλίου που κατασκευάζει, η Funko ετοιμάζεται να εισέλθει σε «αχαρτογράφητα νερά», έχοντας στο πλευρό της την ανεξάρτητη βρετανική ομάδα ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών 10.10 Games!
    Ναι, καλά διαβάσατε: σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Andrew Perlmutter (CEO, Funko) η γνωστή Αμερικανική κατασκευάστρια θα συνεργαστεί με το στούντιο του Jon Burton (ιδρυτή των Traveller's Tales και TT Games) για να μεταφέρει τις ιδέες και τα δημιουργήματά της σε κονσόλες και PC, αρχής γενομένης από το 2023. «Συνεργαζόμενοι με την 10:10 Games και αξιοποιώντας το ταλέντο ορισμένων εκ των καλύτερων δημιουργών του χώρου, προκειμένου να έχουμε το ταλέντο που απαιτείται για να προσφέρουμε τίτλους που αντικατοπτρίζουν τη μοναδική εμφάνιση και αίσθηση της Funko, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις διάφορες σειρές και τα ποικίλα προϊόντα της», υπογράμμισε ο Perlmutter. Πρώτο δείγμα από τη συνεργασία των δύο εταιρειών, ένας action/platformer τίτλος, αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το 2023. Παράλληλα, η Funko υποστηρίζει ότι θα έχει μία «σημαντική ενσωμάτωση» από το στούντιο ενός τρίτου κατασκευαστή, το οποίο λόγω των συμφωνιών αδειοδότησης που έχει συνάψει η εταιρεία δεν μας προκαλεί και μεγάλο σοκ (θα μπορούσαν π.χ. να εκμεταλλευτούν την τεράστια εμπειρία που έχει αποκτήσει ο Burton ως LEGO video game developer από το 2005). O τίτλος αναμένεται να λάβει ηλικιακή αξιολόγηση «T» (Teen), άρα θα απευθύνεται σε άτομα άνω των 13 ετών. Στη δημοσιότητα δόθηκε και το Official Announcement Teaser Trailer, στο οποίο κάνει την παρθενική του εμφάνιση ένας pop-style χαρακτήρας ονόματι Freddy Funko, χωρίς καμία άλλη πληροφορία.