ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ| «Χρωμάτισε» την καθημερινότητά σου!

    Το φθινόπωρο έφτασε! Αυτή την εποχή, ο καθένας λίγο-πολύ αρνείται να συμμετέχει σε δραστηριότητες, να βρίσκει ενδιαφέρουσες ασχολίες… Κάτι οι εξαντλητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, κάτι η…

    Beautiful,Young,Woman,Takes,Photos,With,A,Retro,Camera,In

    Το φθινόπωρο έφτασε! Αυτή την εποχή, ο καθένας λίγο-πολύ αρνείται να συμμετέχει σε δραστηριότητες, να βρίσκει ενδιαφέρουσες ασχολίες… Κάτι οι εξαντλητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, κάτι η φθινοπωρινή μελαγχολία μάς «ρίχνουν» για τα καλά στην αδράνεια. Παρόλα αυτά, υπάρχουν τόοοοοσες πολλές επιλογές, ώστε να περνάς όμορφα και να κάνεις την καθημερινότητα πιο ελκυστική και παραγωγική. Αρκεί... λίγη έμπνευση και καλή θέληση!

    [mks_icon icon="fa-map-marker" color="#dd3333" type="fa"] Δραστηριότητες στο… Home sweet, Home!

    #01  ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ – ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ – ΡΑΠΤΙΚΗ [mks_icon icon="fa-scissors" color="#ffffff" type="fa"]

    Ένα ευχάριστο διάλειμμα από τον κόσμο του διαδικτύου και τα συνεχόμενα notifications, θα σου θυμίσει την ικανοποίηση που νιώθεις όταν κάνεις κάτι με τα χέρια και πόσο μάλλον, όταν το ολοκληρώνεις. Η ζωγραφική λοιπόν και άλλες ρετρό συνήθειες, όπως το πλέξιμο και οι χειροτεχνίες, έρχονται να δώσουν μια ήρεμη και ωραία πινελιά στην καθημερινότητά σου. Και οι 3 αυτές δραστηριότητες ξυπνούν τον εγκέφαλο και μειώνουν το στρες. Ο νους κάνει focus σε χρώματα, πινέλα, κατασκευές και κλωστές, ξεχνώντας τι συμβαίνει γύρω.

    Άσε που φτιάχνεις τέλεια χειροποίητα πράγματα… και αυτά είναι πάντα τα καλύτερα δώρα!

    #02  ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ [mks_icon icon="fa-puzzle-piece" color="#ffffff" type="fa"]

    Τα παιχνίδια δημιουργούν τα καλύτερα συναισθήματα. Είτε προσφέρουν διασκέδαση και ανεμελιά, είτε βοηθούν στην αυτοσυγκέντρωση και στην εσωτερική πειθαρχία. Τα ομαδικά παιχνίδια αποτελούν ιδανική ευκαιρία αλληλοεπίδρασης με φίλους ή συγγενείς. Είναι μια όμορφη και παραγωγική ενασχόληση, που χαρίζει πολύ γέλιο. Τα ατομικά παιχνίδια από την άλλη, ενεργοποιούν τη μνήμη και την παρατηρητικότητα και βελτιώνουν την κρίση.

    Παρόλα αυτά, ομαδικός ή ατομικός παίκτης, ένα tip να έχεις κατά νου… Εφοδιάσου με πολλά και παίξε με την ψυχή σου!

    [mks_icon icon="fa-hand-o-right" color="#dd3333" type="fa"] (Ρίξε μια ματιά εδώ και τσέκαρε, ποιο επιτραπέζιο παιχνίδι σου ταιριάζει.)

    #03  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ [mks_icon icon="fa-cutlery" color="#ffffff" type="fa"]

    Ως γνωστόν, η καλύτερη ψυχοθεραπεία και η καλύτερη πηγή έμπνευσης. Είτε είσαι λάτρης των αλμυρών, είτε των γλυκών αλχημειών, ξεκίνα να μεγαλουργείς! Φτιάξε μία αγαπημένη συνταγή που έχεις googl-άρει στο Διαδίκτυο ή πειραματίσου με τα αγαπημένα σου υλικά και φτιάξε κάτι δικό σου. Αυτή η διαδικασία ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση. Εξοπλίσου με τα κατάλληλα κουζινικά και άσε όλη σου τη μαεστρία να κάνει… θαύματα.

    Trust me! Mην επικεντρωθείς στο αποτέλεσμα. H διαδικασία είναι πιο σημαντική και διασκεδαστική!

    #04  ΔΙΑΒΑΣΜΑ [mks_icon icon="fa-book" color="#ffffff" type="fa"]

    Κρύος καιρός + διάβασμα = Μαγεία! Η εικόνα του φθινοπώρου δημιουργεί ένα μυστήριο και ανάγκη για θαλπωρή. Ειδικά τις μέρες που η βροχή κάνει αισθητή την παρουσία της, η ανάγνωση ενός αγαπημένου βιβλίου είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για σένα. Κάτσε στο αγαπημένο cozy σημείο του σπιτιού, άναψε ένα φωτιστικό δαπέδου και τα αρωματικά σου κεριά και πάρε αγκαλιά την πιο χουχουλιάρικη κουβέρτα. Φτιάξε ένα ζεστό τσάι από τις αγαπημένες σου γεύσεις ή μια ζεστή σοκολάτα και κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ. Άνοιξε το βιβλίο σου και… άσε την πλοκή να σε ταξιδέψει.

    Όλη η χαλάρωση και η απόλαυση κρύβεται σε τόσες δα «μικρές στιγμές»!

    #05  SCRAPBOOK [mks_icon icon="fa-film" color="#ffffff" type="fa"]

    …+ σύλλεξε τις πιο «ζωντανές» στιγμές σου. Το scrapbook ξεφεύγει από το κλασικό ημερολόγιο, αφού πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό τετράδιο, σαν ημερολόγιο αναμνήσεων και λεύκωμα μαζί. Σχέδια, ζωγραφιές, αυτοκόλλητα, αποκόμματα από εισιτήρια ταξιδιών, συναυλίες και θεάτρου, μενού από αγαπημένα εστιατόρια… Συνθέτουν ένα τετράδιο γεμάτο από...

    ..Ωραίες αναμνήσεις, που θα απολαμβάνεις κοιτάζοντας, ξανά και ξανά!

    [mks_icon icon="fa-map-marker" color="#dd3333" type="fa"] Outdoor Δραστηριότητες!

    ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

    Για καλή σου τύχη, έχεις αρκετές επιλογές. Για τους πιο αρχάριους, το περπάτημα, το γρήγορο βάδην ή το χαλαρό τρεξιματάκι είναι ό,τι πρέπει για μια αποτελεσματική και ευχάριστη άσκηση. Ντύσου με τα κατάλληλα ρούχα για την εποχή, φόρεσε το smartwatch, επίλεξε  το είδος της άσκησης που θα εκτελέσεις και ξεκίνα την δική σου διαδρομή. Φυσικά, μην ξεχάσεις να βάλεις ακουστικά! Ακούγοντας την αγαπημένη σου playlist την ώρα της άσκησης, κερδίζεις ένα δυνατό boost ενέργειας.

    Για τους προχωρημένους, η πεζοπορία αποτελεί μία καλή επιλογή. Περιηγήσου στο google maps και βρες μαζί με την παρέα διαδρομές και δασικά μονοπάτια. Διαφορετικά, μπορείς να συμμετέχεις σε οργανωμένες εξορμήσεις περιπατητικών και φυσιολατρικών συλλόγων. Φόρεσε το αδιάβροχο – αντιανεμικό, τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια και ετοίμασε το backpack με παγούρια νερό και μερικά lunch box με mini snacks, φρούτα ή ξηρούς καρπούς… Και καλές αποδράσεις!

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

    Δραστηριότητα που προσφέρει όμορφα συναισθήματα. Και ειδικά εάν η λήψη γίνεται κατά τις πρώτες πρωινές φθινοπωρινές ώρες ή κατά τη δύση του ηλίου… Μια εικόνα- χίλιες λέξεις! Φυσικά δε χρειάζεται να διαθέτεις κάποια ακριβή κάμερα ή τον τρομερό εξοπλισμό. Μια ωραία φωτογραφία μπορεί να βγει με μια στοιχειώδη κάμερα ή με την κάμερα του κινητού. Αρκεί ένα όμορφο τοπίο, η δικιά σου οπτική και… πέτυχε το κλικ. TIP: Φτιάξε μια συλλογή όμορφων φωτογραφιών, εκτύπωσέ τες σε ένα άλμπουμ, ή τις πιο επαγγελματικές σου, εκτύπωσέ τες σε μικρούς καμβάδες. Και ξεκίνα να διακοσμείς το σπίτι σου!

    ROAD TRIPS

    …. Με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Μια μορφή ταξιδιού, όπου σου δίνεται η ευκαιρία για εξερεύνηση. Και το σημαντικότερο; Νιώθεις πραγματικά ελεύθερος, αφού το πρόγραμμα δεν εξαρτάται και δεν επηρεάζεται από κανέναν. Παρά μόνο από σένα και το συνοδοιπόρο σου. Οργάνωσε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα, άσε τη μουσική να παίζει στη διαπασών, «φόρεσε» το λαμπερό σου χαμόγελο και… Πάρε κυριολεκτικά τους δρόμους. [mks_icon icon="fa-lightbulb-o" color="#e8c435" type="fa"] Επίλεξε μέρη που θα μπορείς να κάνεις και κάποιες δραστηριότητες, όπως rafting- αναρρίχηση- ιππασία. Θα ανεβάσουν σίγουρα την αδρεναλίνη στα ύψη. Σε ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο, θα βγεις μόνο κερδισμένος. Από εμπειρίες, στιγμές και έντονα συναισθήματα που θα μοιραστείς αποκλειστικά και μόνο με τον άνθρωπο που θα επιλέξεις! #Hit_the_road_Jack! [mks_icon icon="fa-music" color="#5062d8" type="fa"]

    Οι φθινοπωρινοί μήνες είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να κάνεις μια καινούρια αρχή. Να θέσεις νέους στόχους, άμεσους και ρεαλιστικούς. Να βάλεις προτεραιότητες που θα σε οδηγήσουν βήμα-βήμα στην επιτυχία τους. Μη βυθιστείς στον καναπέ, σταμάτα να scroll-άρεις ασταμάτητα και βρες τρόπους να καταπολεμήσεις την «ακινησία» και τη φθινοπωρινή μελαγχολία. Χαμογέλασε, απόλαυσε κάθε στιγμή της ζωής σου και νιώσε μόνο θετικά vibes!!