Φημολογείται ότι η Apple δοκιμάζει ένα headset μικτής πραγματικότητας με επεξεργαστή M2

    Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν την Apple να ανακοινώνει ένα headset επαυξημένης/εικονικής πραγματικότητας (Augmented Reality/ Virtual Reality) ή μικτής πραγματικότητας…

    Apple-MR-headset
    Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν την Apple να ανακοινώνει ένα headset επαυξημένης/εικονικής πραγματικότητας (Augmented Reality/ Virtual Reality) ή μικτής πραγματικότητας (Mixed Reality). Οι φήμες φούντωσαν για ακόμη μία φορά μετά από ένα δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η τελευταία έκδοση του headset μικτής πραγματικότητας (αυτό σημαίνει ότι η συσκευή θα «προβάλει» περιεχόμενο τόσο επαυξημένης όσο και εικονικής πραγματικότητας) που δοκιμάζεται αυτή τη περίοδο στα εργαστήρια της εταιρείας εξοπλίζεται με τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή M2 και με 16GB RAM. Μάλιστα, έχουν διαρρεύσει πληροφορίες και για το λειτουργικό σύστημα που θα «τρέχει» -όπως και ορισμένα χαρακτηριστικά του- το οποίο θα ονομάζεται realityOS. Ακόμα και η ίδια η Apple ωστόσο έχει τροφοδοτήσει τις φήμες, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Tim Cook, να καλεί τους φίλους της εταιρείας στο πρόσφατο συνέδριο της εταιρείας WWDC να «παραμείνουν συντονισμένοι» για να δουν τι ετοιμάζει η εταιρεία.
    Ο Tim Cook είπε: «Όπως ενδεχομένως θα γνωρίζετε, είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος με την επαυξημένη πραγματικότητα (AR). Αυτό όμως που είναι κρίσιμης σημασίας για οποιαδήποτε τεχνολογία συμπεριλαμβανομένης και της AR, είναι να τοποθετήσει την ανθρωπότητα στο επίκεντρό της. Και εκεί είναι που εστιάζουμε καθημερινά. Αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, έχουμε πάνω από 14.000 εφαρμογές ARKit στο App Store, οι οποίες παρέχουν εμπειρίες AR σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».
    Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο headset μικτής πραγματικότητας της Apple θα ανακοινωθεί μέσα στο 4ο τρίμηνο της χρονιάς και θα ενσωματώνει δύο επεξεργαστές, έναν higher-end με υψηλότερη επεξεργαστική ισχύ και έναν lower-end, χαμηλής κατανάλωσης που θα σχετίζεται με την διαχείριση διεργασιών που αφορούν τους αισθητήρες της συσκευής.