Δήμητρα Δημάκου
    Ιουν 17, 1:00μμ

    Ευρωπαϊκή ημέρα Μουσικής: Μπες στο ρυθμό

    Μουσικόφιλοι της παρέας: Ετοιμαστείτε! Διάφορες μουσικές εκδηλώσεις ετοιμάζονται... να ξεσηκώσουν όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, από τις 18 έως και τις 23 Ιουνίου, εκατοντάδες σχήματα, μπάντες, Dj’s…

    Stage,Lights.abstract,Musical,Background.playing,Guitar,And,Concert,Concept.live,Music,Background.music

    Μουσικόφιλοι της παρέας: Ετοιμαστείτε!

    Διάφορες μουσικές εκδηλώσεις ετοιμάζονται... να ξεσηκώσουν όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, από τις 18 έως και τις 23 Ιουνίου, εκατοντάδες σχήματα, μπάντες, Dj’s και ορχήστρες θα παίξουν live τις μελωδίες τους στις περιφέρειες της χώρας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής γιορτής της Μουσικής 2022. Ο μουσικός «μαραθώνιος» ξεκινάει από την Αθήνα και συνεχίζει σε δεκάδες πόλεις, χωριά και νησιά. Ιστορικά να πούμε, ότι η Ευρωπαϊκή ημέρα Μουσικής γιορτάζεται από το 1982 κάθε 21η Ιουνίου και σκοπός της είναι... Να βγουν όλοι οι μουσικοί στους δρόμους! Και με το παραπάνω λοιπόν, ο σκοπός αυτός πρόκειται να επιτευχθεί και φέτος. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί θα «πλημμυρίσουν» πλατείες, θέατρα, στέκια, δρόμους και μαγαζιά, προκειμένου να κάνουν αυτό που αγαπούν περισσότερο... Να παίξουν τη μουσική τους! Ευρωπαική Ημέρα Μουσικής Πρόκειται για το ιστορικότερο πολιτιστικό γεγονός, που τα δύο προηγούμενα χρόνια, λόγω της πανδημίας, είχε αναβληθεί. Φέτος λοιπόν, επιστρέφει δυναμικά με ένα εξαιρετικά πλούσιο πρόγραμμα.

    Δες το πλήρες πρόγραμμα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής.

    Επισκέψου τα αγαπημένα σου στέκια για βραδιές που γιορτάζουν όλα τα είδη μουσικής, από rock μέχρι hip-hop και jazz. Η μουσική, όμως δεν σταματά εκεί! Αφιερώματα, συμφωνική μουσική και συναυλίες σε εξωτερικούς χώρους θα διοργανώνονται σε μεγάλους πολιτιστικούς χώρους, όπως είναι το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ηρώδειο. Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, γίνονται με την υποστήριξη της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η μη-κερδοσκοπική εταιρεία Μ.Ε.Σ.Ο είναι ο εθνικός φορέας συντονισμού των διοργανωτών της Ευρωπαϊκής αυτής γιορτής, αλλά και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού δικτύου. Διάβασε και άλλα άρθρα σχετικά με τη μουσική εδώ.