Εξεταστική είναι, θα περάσει! -Εσύ-;

    Φοιτητική ζωή! Τα πιο όμορφα και ανέμελα χρόνια στη ζωή σου. Τα καλύτερα χρόνια με δύο λέξεις! Στιγμές γεμάτες από ξεγνοιασιά και διασκέδαση. Μήνες αφιερωμένοι σε ξενύχτια, σε πάρτι, χωρίς καμία…

    Think,Positive,,Do,Not,Negative,,Colorful,Words,On,Blackboard

    Φοιτητική ζωή! Τα πιο όμορφα και ανέμελα χρόνια στη ζωή σου. Τα καλύτερα χρόνια με δύο λέξεις! Στιγμές γεμάτες από ξεγνοιασιά και διασκέδαση. Μήνες αφιερωμένοι σε ξενύχτια, σε πάρτι, χωρίς καμία ιδιαίτερη υποχρέωση… μέχρι που φτάνει εκείνος ο «κοπιαστικός» μήνας που σε «προσγειώνει» για τα καλά… Ο μήνας -εξεταστική-! Αυτές οι τρεις εβδομάδες, που οι τύψεις σε στοιχειώνουν. Αφού το διάβασμα που έλεγες ότι θα κάνεις, κατέληγε πάντα σε έξοδο ή σε ύπνο. Μήηηηπως ήρθε η στιγμή να μπεις σε πρόγραμμα και να προετοιμαστείς καλά, ώστε να βγεις «νικητής» αυτό το εξάμηνο;

    #𝟘𝟙 Η ρουτίνα γίνεται σύμμαχός σου!

    Το πρωινό ξύπνημα ίσως να μην είναι στα φόρτε σου, αλλά γι' αυτό το διάστημα προσπάθησε να ξυπνάς καθημερινά την ίδια ώρα και νωρίς. Ετοίμασε ένα υγιεινό και χορταστικό πρωινό και βεβαιώσου ότι έχεις ένα ήσυχο μέρος για να μελετήσεις. Εάν έχεις γραφείο, σιγουρέψου ότι διαθέτει τον κατάλληλο φωτισμό. Ο χώρος που θα επιλέξεις ας είναι άνετος και αναμφισβήτητα, χωρίς τηλεόραση. #𝕋𝕀ℙ_𝔽𝕆ℝ_𝕐𝕆𝕌:Ξεκίνα με μικρά και σταθερά βήματα. Είναι λάθος να πιέσεις τον εαυτό σου και ειδικά από τις πρώτες απόπειρες διαβάσματος. Άρχισε με μερικές σελίδες και όταν βρεις έναν ρυθμό, αύξησε την ύλη σου. Σκοπός είναι να θυμάσαι όσα διαβάζεις και να μην διαγράφονται αυτόματα.

    #𝟘𝟚 Οργάνωσε το υλικό σου & Τήρησε ένα χρονοδιάγραμμα!

    Ήρθε η στιγμή να μπει μια τάξη στο χάος! Βιβλία από εδώ κι από εκεί, σημειώσεις «σκονισμένες» σε μια άκρη της βιβλιοθήκης ή στη καλύτερη μοίρα, μοιρασμένες σε διαφορετικά ντοσιέ. Αρχειοθέτησε το υλικό που έχεις για κάθε μάθημα, ώστε όταν έρθει η ώρα για διάβασμα, να είσαι προετοιμασμένος να ξεκινήσεις σωστά. Τακτοποίησε, επίσης, τα βιβλία σου σε ραφιέρα ή σε βιβλιοθήκη. Η αναζήτησή τους θα είναι εύκολη κι εσύ θα κερδίζεις χρόνο για τη μελέτη σου. Παράλληλα… …Ένα χρονοδιάγραμμα στην εξεταστική, θα σε βοηθήσει να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά το χρόνο σου, αφού το διάβασμα θα γίνεται στοχευμένα και ποιοτικά. Καθώς, σού επιτρέπει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα που πρέπει να μελετηθούν περισσότερο. Έτσι, και καλύτερα οργανωμένος θα είσαι, και δεν θα σε καταβάλλουν το άγχος και ο πανικός.

    #𝟘𝟛 Διάλεξε μέθοδο διαβάσματος!

    Είσαι τύπος που στην εξεταστική διαβάζει Home alone ή είσαι τύπος συναδελφικής αλληλεγγύης; Για την πρώτη περίπτωση, σου έχουμε λύση να γίνει πιο ευχάριστη η διαδικασία. Κάθισε αναπαυτικά στην καρέκλα και άσε στο background να παίζει από τα ηχεία η αγαπημένη σου μουσική. Εάν μένεις σε θορυβώδη γειτονιά, μπορείς να φορέσεις τα ακουστικά σου και να απολαύσεις μια chill-out playlist. Εσύ, που δεν μπορείς να συγκεντρωθείς, κάλεσε τους φίλους σου στο σπίτι ή πηγαίντε σε ένα ήρεμο, μικρό καφέ που προσφέρεται για διάβασμα. Διαφορετικά, μπορείτε να επιλέξετε να μελετήσετε στην κεντρική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου σας. Εμπρός λοιπόν, φτιάξτε πλάνο, ενώστε τις γνώσεις, λύστε απορίες και… «σώστε» κανένα μαθηματάκι σε αυτή την εξεταστική.

    #𝟘𝟜 Keep Calm & Take a Break!

    Όσο πιο τακτικά διαλείμματα κάνεις, τόσο πιο καλά λειτουργεί ο εγκέφαλός σου. Αφού, πρέπει να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις και να ανανεώνεις τις δυνάμεις και την ενέργειά σου. Ένα περπάτημα λοιπόν, ένα τετράγωνο γύρω από το σπίτι σου, αποτελεί μια ανάσα ξεκούρασης. Εάν έχεις και σκύλο, κάντε παρέα αυτή τη βόλτα. Μία άλλη επιλογή είναι η 15λεπτη γυμναστική. Επίλεξε ασκήσεις που θα Relax-άρουν το σώμα και το μυαλό σου και θα σε γεμίσουν με ευεξία. Επιπλέον, πέρνα λίγο χρόνο στην κουζίνα, φτιάχνοντας μερικά εύκολα και γρήγορα σνακ. Έτσι, ενώ θα χαλαρώνεις δημιουργώντας, θα ξέρεις ότι όποια στιγμή σε πιάσουν λιγούρες, κάτι θα υπάρχει για να σου δώσει δύναμη και να ανταπεξέλθεις την υπόλοιπη μέρα. Τέλος, μην χάνεις τον ύπνο σου. Η αγρυπνία δεν θα σου δώσει καλύτερους βαθμούς στην εξεταστική σου. Άσε λοιπόν τα ξενύχτια πάνω από τα βιβλία και κοίτα να βρίσκεις χρόνο για να φροντίζεις τον εαυτό σου.


    Πάνω απ’ όλα, χρειάζεται ηρεμία και καθαρό μυαλό. Όσο κι αν σε αγχώνει, κοίτα να διασκεδάσεις όσο περισσότερο μπορείς κάθε στιγμή και ειδικά εάν είναι η πρώτη σου εξεταστική… Να τη θυμάσαι και με τα καλά και με τα άσχημά της. Να έχεις αυτοπεποίθηση και δημιουργικό άγχος, ώστε να μη φρικάρεις. Μην κάνεις προβλέψεις κι αν απογοητευτείς από το αποτέλεσμα, μη σκας! Θα έρθουν κι άλλες εξεταστικές….

    .… και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!