Επιστροφή στο μέλλον με το ηλεκτρικό DeLorean Alpha 5

    Οι περισσότεροι γνωρίζουν το αυτοκίνητο DeLorean ή DMC-12 της εταιρείας DMC (DeLorean Motor Company) από τη σειρά κινηματογραφικών ταινιών Back to the Future με πρωταγωνιστή τον Michael J. Fox. Αν…

    DMC-12
    Οι περισσότεροι γνωρίζουν το αυτοκίνητο DeLorean ή DMC-12 της εταιρείας DMC (DeLorean Motor Company) από τη σειρά κινηματογραφικών ταινιών Back to the Future με πρωταγωνιστή τον Michael J. Fox. Αν και το σπορ κουπέ διέθετε πρωτοποριακό σχεδιασμό (θα ήταν καθαρή σύμπτωση αν ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής Giorgetto Giugiaro, ειδικά στις πόρτες του που άνοιγαν προς τα πάνω, δεν είχε επηρεαστεί από την Mercedes-Benz 300SL Gullwing ή ενδεχομένως από το Bricklin SV-1) εντούτοις δεν γνώρισε εμπορική επιτυχία με αποτέλεσμα η αυτοκινητοβιομηχανία του John DeLorean να διατηρήσει ενεργές τις γραμμές παραγωγής της από το 1981 έως το 1983. Τώρα, η εταιρεία DeLorean Motor Company «μπήκε στην πρίζα» και επιστρέφει στην αγορά με το Alpha 5, ένα ηλεκτρικό κουπέ που διατηρεί τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του εμβληματικού μοντέλου, τις πόρτες-φτερά γλάρου και τις διαφανείς περσίδες στο πίσω μέρος.

    Και αυτή τη φορά ο σχεδιασμός φέρει την υπογραφή της εταιρείας Italdesign Giugiaro S.p.A. που έχει τις ρίζες της στο στούντιο Studi Italiani Realizzazione Prototipi S.p.A. των Giorgetto Giugiaro και Aldo Mantovani από το 1968.

    Το νέο DeLorean Alpha 5, ένα όχημα 2+2 θέσεων, πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα τον Αύγουστο, ωστόσο οι εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα renders που αποκαλύπτουν τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού του, μέσα και έξω.

    Ως ένα σύγχρονο ηλεκτρικό σπορ κουπέ, το Alpha 5 διαθέτει λιτό εσωτερικό, με δύο οθόνες, μία στην κεντρική κονσόλα που είναι «αιωρούμενη» και μία πίσω από το τιμόνι που αναλαμβάνει τον ρόλο του πίνακα οργάνων.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, το εξαιρετικά αεροδυναμικό Alpha 5 (με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,23) στη βασική του έκδοση επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτ. και έχει τελική ταχύτητα, με ηλεκτρονικό περιοριστή, που φτάνει τα 250 χλμ./ώρα. Η μπαταρία άνω των 100 kWh εκτιμάται ότι εξασφαλίζει αυτονομία έως και 483 χλμ. Το όχημα θα παραχθεί σε 88 μονάδες (τουλάχιστον αρχικά). Μία Βρετανική εταιρεία έχει αναλάβει την παραγωγή του ηλεκτροκινητήρα ενώ μία Ιταλική εταιρεία έχει αναλάβει το σύνολο της κατασκευής.