Επίσημο: Τα πρώτα προϊόντα της OPPO για την ελληνική αγορά!

    Στο πλαίσιο του πρόσφατου ανοιξιάτικου event της, η OPPO έκανε μεγάλες ανακοινώσεις που αγγίζουν και την ελληνική αγορά! Συγκεκριμένα, η παγκοσμίου φήμης εταιρεία πίσω από δημοφιλή smartphones και…

    Reno7Lite5G_6
    Στο πλαίσιο του πρόσφατου ανοιξιάτικου event της, η OPPO έκανε μεγάλες ανακοινώσεις που αγγίζουν και την ελληνική αγορά!

    Συγκεκριμένα, η παγκοσμίου φήμης εταιρεία πίσω από δημοφιλή smartphones και αξεσουάρ, προσθέτει την Ελλάδα στις χώρες τις οποίες θα εξυπηρετεί. Μέσα στην ίδια εκδήλωση, είδαμε τρία smartphones που θα διατεθούν τους επόμενους μήνες στη χώρα μας, όπως και ένα νέο ζευγάρι ασύρματων ακουστικών που θα συνοδεύσουν τα κινητά προς τα… ράφια  των καταστημάτων.

    Από τη ναυαρχίδα OPPO Find X5 Pro 5G έως τα προσιτά και πολύ εντυπωσιακά OPPO Reno7 Series, αυτά που είδαμε ήταν εξαιρετικά ενδιαφέροντα και οι συσκευές της OPPO είναι βέβαιο πως θα τραβήξουν τα βλέμματα όταν τελικά διατεθούν στην Ελλάδα, κάτι που υπολογίζεται να συμβεί αρχίζοντας από το καλοκαίρι. Μέχρι τότε, ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

    OPPO Reno7 Series

    Δύο συσκευές που ανήκουν στην οικογένεια OPPO Reno7 θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες στη χώρα μας. Για αρχή, το OPPO Reno7 5G είναι ένα κινητό που γνωρίζουμε, μια εντυπωσιακή mid-range συσκευή από το «επάνω ράφι» με ποιότητα και λειτουργίες κάμερας που ορισμένες φορές δε βρίσκονται ούτε σε flagships.

    [caption id="attachment_79915" align="aligncenter" width="770"] Oppo Reno7 Series 5G[/caption]

    Πέρα από τα πορτρέτα και τη νυχτερινή λήψη, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το Bokeh Flare Portrait Video που θολώνει το παρασκήνιο με εφέ bokeh κρατώντας το πορτρέτο καθαρό κι εστιασμένο. Παρόμοια λειτουργία είναι το AI Color Portrait Video, που κρατάει το χρώμα μόνο για τα θέματα στα οποία εστιάζει το βίντεο και κάνει ασπρόμαυρη την υπόλοιπη εικόνα. Για κάποιον που πειραματίζεται με τις λήψεις του ή θέλει να δώσει ιδιαίτερη όψη στο περιεχόμενό του για τα social media, το παραπάνω ζευγάρι επιλογών είναι δελεαστικό.

    [caption id="attachment_79919" align="aligncenter" width="770"] Oppo Reno7 Series 5G[/caption]

    Κατά τα άλλα, η τριπλή κάμερα κάνει δουλειά επιπέδου DSLR και όσοι λατρεύουν τη φωτογραφία ή την κινηματογραφία τότε το OPPO Reno7 5G σίγουρα δε θα τους περάσει απαρατήρητο.

    [caption id="attachment_79918" align="aligncenter" width="770"] Oppo Reno7 5G[/caption]

    Στα υπόλοιπα, έρχεται με τον ισχυρό επεξεργαστή MediaTek Dimensity 900 5G που συνδυάζεται με 8GB RAM και 256GB εσωτ. αποθηκευτικού χώρου, δημιουργώντας ένα πολλά υποσχόμενο σύστημα που εύκολα θα διαχειριστεί τον όγκο της καθημερινότητας, παιχνίδια και πολλά ακόμη. Με οθόνη AMOLED 6,4 ιντσών και ρυθμό ανανέωσης 90Hz, είναι επίσης μια καλή πρόταση για παιχνίδια, ενώ και στη φόρτιση, τα 65W υπόσχονται μικρή αναμονή για το 0%-100%.

    [caption id="attachment_79917" align="aligncenter" width="770"] Oppo Reno7 Lite 5G[/caption]

    Μια έκπληξη ήταν η παρουσίαση του OPPO Reno7 Lite 5G, μια πιο προσιτή εκδοχή του OPPO Reno7 που μοιράζεται αρκετά στοιχεία, όπως τις υψηλές επιδόσεις στο κομμάτι της κάμερας και την οθόνη AMOLED των 6,4 ιντσών. Με βασική κάμερα 64MP ως αιχμή του δόρατος στην τριπλέτα φακών, υπόσχεται μια πληθώρα από λειτουργίες όπως φωτογραφίες πορτρέτου με έξυπνο ρετουσάρισμα πολλαπλών σημείων, Bokeh Flare Portrait που «μιμείται» τις επιδόσεις μιας DSLR, Selfie HDR για φωτογραφίες με τη μπροστινή κάμερα που έχουν πλούσιο χρώμα και άλλα.

    [caption id="attachment_79920" align="aligncenter" width="770"] Oppo Reno7 5G[/caption]

    Και οι δύο συσκευές έρχονται με το λειτουργικό ColorOS 12 (βασισμένο σε Android 12), που προσφέρει εξατομίκευση σε βάθος για να προσαρμόσει ο χρήστης το περιβάλλον της συσκευής στις ανάγκες του. Όπως ίσως μαρτυρούν τα ονόματά τους, και τα δύο smartphones υποστηρίζουν δίκτυα 5G.

    OPPO Find X5 Pro 5G

    Το «πετράδι του στέμματος» για την OPPO, το Find X5 Pro 5G είναι ένα εκπληκτικό high-end smartphone που δεν… λυπάται τίποτα. Σχεδιασμένο με οπίσθια κάμερα που φαίνεται να «λιώνει» μέσα στην πλάτη, το design σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο. Επίσης, οι δαχτυλιές δεν μένουν επάνω στην πλάτη, ενώ η συσκευή διαθέτει πιστοποίηση IP68 για αδιαβροχοποίηση και προστασία ενάντια σε σκόνη. 

    [caption id="attachment_79911" align="aligncenter" width="770"] Oppo Find X5 Pro 5G[/caption]

    Διαθέτει οθόνη 6,7 ιντσών με τεχνολογία AMOLED, ανάλυσης WQHD+ και υποστήριξη HDR10+ για βάθος χρώματος και υψηλή αντίθεση. Πρόκειται για ένα πάνελ LTPO με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, οπότε η κύλιση κατά το browsing, τα παιχνίδια και οτιδήποτε άλλο συμπεριλαμβάνει κίνηση επί της οθόνης, θα εμφανίζεται πολύ ομαλά και ξεκούραστα για το μάτι. Η φωτεινότητα φτάνει επίσης σε πολύ υψηλά επίπεδα, κάνοντας την οθόνη ευανάγνωστη ακόμη και υπό το φως του ήλιου.

    Στα υπόλοιπα βασικά χαρακτηριστικά, ενσωματώνεται ο Snapdragon® 8 Gen 1 μαζί με 12GB RAM, για ένα σύστημα που θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου ενώ στο «σήμερα», διαχειρίζεται με ευκολία οτιδήποτε δοκιμάσει κανείς. Φυσικά, υποστηρίζει και δίκτυα 5G. Η μπαταρία του φτάνει τα 5.000mAh και η φόρτιση τα 80W, κάνοντας το 0%-100% μέσα σε περίπου μισή ώρα. Μάλιστα, ο φορτιστής 80W περιλαμβάνεται στο κουτί. 

    [caption id="attachment_79912" align="aligncenter" width="770"] Oppo Find X5 Pro 5G[/caption]

    Όπως συνηθίζει η OPPO, οι κάμερες που χρησιμοποίησε για το κινητό είναι υψηλής ποιότητας, ενσωματώνοντας σύστημα από την ειδική στο είδος Hasselblad.

    Στα τεχνικά, ο βασικός από τους τρεις φακούς έχει ανάλυση 50MP, παρομοίως κι ο ultra-wide, ενώ την τριπλέτα ολοκληρώνει ένας τηλεφακός 13MP. Στην μπροστινή μεριά θα βρούμε μια selfie cam 32MP. Τα ανθεκτικά γυαλιά των φακών είναι εξαιρετικής ποιότητας, βοηθώντας στην ακριβέστερη αποτύπωση του χρώματος.

    Το πραγματικά εντυπωσιακό σημείο όμως, δεν είναι τα νούμερα, αλλά οι λειτουργίες. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι το 4K Ultra Night Video, που καταφέρνει όχι μόνο να καταγράψει βίντεο σε ανάλυση 4K αλλά το κάνει σε συνθήκες σκοταδιού. Οι φωτογραφίες επωφελούνται του αντίστοιχου Ultra Night Pro Mode, για να αποτυπώνουν με ακρίβεια και λεπτομέρεια τη σκηνή.

    Χάρη στην οπτική σταθεροποίηση 5 αξόνων (η οποία αγγίζει επίπεδα κάμερας SLR) αλλά και το πολύ γρήγορο κλείστρο, τα αποτελέσματα νυχτερινής ή μη φωτογράφισης είναι πάντοτε εντυπωσιακά ακόμη κι αν η φωτογραφία εστιάζει σε κινούμενο θέμα. Υπάρχουν επίσης ορισμένα φίλτρα φωτογράφισης (π.χ. ένα από αυτά να αλλάζει το χρώμα του ουρανού σε φωτογραφίες) ενώ υπάρχει και λειτουργία Cinematic Mode με διαφορετική αναλογία εικόνας και εφέ. 

    [caption id="attachment_79910" align="aligncenter" width="770"] Oppo Find X5 Pro 5G & Enco X2[/caption]
    OPPO Enco X2

    Συνεχίζοντας, η OPPO παρουσίασε τα OPPO Enco X2, τα νέα ασύρματα ακουστικά που προσφέρουν ήχο στουντιακού επιπέδου, έχοντας συνεργαστεί με την κορυφαία εταιρεία ήχου Dynaudio για να δημιουργήσουν το σύστημα ήχου SuperDBEE που θα βρούμε στα Enco X2. Διαθέτουν πιστοποίηση Hi-Res Audio Wireless και υποστηρίζουν το νέο πρότυπο LHDC 4.0 για υψηλής ποιότητας ήχο, ασύρματα, χωρίς καθυστέρηση στη μεταφορά.

    [caption id="attachment_79908" align="aligncenter" width="770"] Oppo Enco X2[/caption]

    Πέρα από την ποιότητα ήχου, μια εντυπωσιακή λειτουργία είναι το Active Noise Cancelling (ANC) που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων, προσφέροντας «απαλλαγή» από τους ενοχλητικούς ήχους του περιβάλλοντος για να μην μπαίνουν εμπόδιο στη μουσική και τις κλήσεις. 

    Με το OPPO Reno7 Lite 5G να κάνει την αρχή, μέσα στο καλοκαίρι, τα προϊόντα της OPPO σιγά-σιγά βρίσκουν το δρόμο τους προς την Ελλάδα μέσα το καλοκαίρι κι αναμένουμε να δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον!