EOS R System: Νέα σειρά Full Frame mirroless φωτ. μηχανών & φακών από την Canon!

    Τη νέα σειρά φωτογραφικών μηχανών και φακών πλήρους καρέ EOS R ανακοίνωσε η Canon, μαζί και την πρώτη φωτογραφική μηχανή με το νέο - διαμέτρου 54mm - RF Mount, καθώς και την ολοκαίνουρια σειρά φακών…

    OESR
    Τη νέα σειρά φωτογραφικών μηχανών και φακών πλήρους καρέ EOS R ανακοίνωσε η Canon, μαζί και την πρώτη φωτογραφική μηχανή με το νέο - διαμέτρου 54mm - RF Mount, καθώς και την ολοκαίνουρια σειρά φακών RF!  Σύμφωνα με την ιαπωνική κατασκευάστρια, το πρωτοποριακό EOS R System - σχεδιασμένο εξ' ολοκλήρου από την αρχή - παρέχει ένα εντελώς νέο επίπεδο καινοτομίας, με πλουσιότερα και ακριβέστερα αποτελέσματα, καθώς και ασύγκριτα επίπεδα οξύτητας και λεπτομέρειας. Η EOS R είναι η πρώτη  φωτογραφική μηχανή με RF Mount, σύνδεση 12 επαφών η οποία επιτρέπει προηγμένη επικοινωνία και μετάδοση ισχύος μεταξύ του φακού και του σώματος της μηχανής, απόσταση από την πατούρα στο πίσω μέρος 20 χιλιοστών και διάμετρο μοντούρας στα 54 χιλιοστά, η οποία επιτρέπει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στη σχεδίαση των φακών. Ενσωματώνει αισθητήρα Full Frame CMOS 30,3 MP, τον επεξεργαστή εικόνας DIGIC 8 και εύρος ISO 100-40.000, τα οποία συνδυάζονται με το ταχύτερο σύστημα αυτόματης εστίασης στον κόσμο (μέχρι και 0,05 δευτ.) και τη δυνατότητα ενιαίας λήψης κινούμενων θεμάτων (Burst Mode) με ταχύτητα έως 8 καρέ/δευτερόλεπτο με σταθερό AF και έως 5 καρέ/δευτερόλεπτο με το AF Tracking ενεργοποιημένο. Η μηχανή εστάζει εύκολα, χάρη στο σύστημα αφής Touch & Drag AF, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα διαισθητικής επιλογής από ένα σύνολο 5,655 θέσεων AF - περισσότερα από κάθε άλλο μοντέλο της κατηγορίας. Το ενσωμάτωμένο σύστημα Digital Lens Optimizer διορθώνει παράγοντες όπως οι οπτικές αλλοιώσεις του φακού και βασίζεται στην ισχύ των φακών RF για να αποστέλλει δεδομένα διόρθωσης στο σώμα της μηχανής, ελαχιστοποιώντας τυχόν σφάλματα που οφείλονται στην ταχύτητα συνεχούς λήψης. Επίσης, είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο που δίνει τη δυνατότητα αυτόματης εστίασης σε χαμηλό φωτισμό (μέχρι και -6 EV) και διαθέτει προηγμένο ηλεκτρονικό σκόπευτρο (0.5" OLED) με 3,69 εκατομμύρια κουκκίδες, παρέχοντας 100% κάλυψη της σκηνής, επιτρέποντας στο χρήστη να βλέπει το θέμα του με ακριβές χρώμα, ακόμη και συνθήκες μηδαμηνού φωτισμού. Οι φωτογραφικές μηχανές της σειράς EOS R αποδίδουν εκπληκτική ποιότητα βίντεο σε ανάλυση , δίνοντας απόλυτο έλεγχο στον ήχο, διαθέτοντας περιστρεφόμενη οθόνη (vari-angle) και χειροκίνητη εστίαση. Μπορούν να εξάγουν σε χρωματικό βάθος 10-bit μέσω HDMI (Canon Log), το οποίο δίνει επίσης τη δυνατότητα να καταγραφεί βίντεο σε ουδέτερη αντίθεση - με δυναμικό εύρος μέχρι και 12 στοπ στο ISO 400 - επιτρέποντας στην τονική διαβάθμιση, κατά την επεξεργασία, να αντλήσει κάθε λεπτή διαφοροποίηση του χρώματος και της λεπτομέρειας σε σκιές και φωτεινά τμήματα.

    Κάθε τύπος φακού στη διάθεσή σου!

    Το EOS R System είναι πλήρως συμβατό με τους υπάρχοντες φακούς EF/EF–S, καθώς οι κάτοχοι EOS Full Frame ή EOS APS-C DSLR συστημάτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν τρεις νέους μετατροπείς και να συνδέσουν περισσότερους από 70 φακούς. O μετατροπέας της μοντούρας προσθέτει τον απαραίτητο δακτύλιο ελέγχου που απαντάται στους φακούς RF, κάτι που επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν το ίδιο σύστημα λειτουργίας είτε χρησιμοποιούν φακούς RF, EF ή EF-S. Διαθέτει και υποδοχή για την τοποθέτηση συρταρωτού (drop-in) φίλτρου, δίνοντας τη δυνατότητα χρήσης μιας ποικιλίας φίλτρων, κυκλικής πόλωσης ή μεταβλητό ND.

    Οπτικά με τεχνολογία αιχμής

    Οι φακοί παραμένουν στον πυρήνα του EOS System κι έτσι η Canon παρουσίασε και τέσσερις νέους φακούς, συμβατούς με το EOS R System: RF 50mm f/1.2L USM Eξαιρετικά γρήγορος Prime φακός της σειράς L στα 50mm f/1.2 - γεγονός που τον καθιστά ταχύτερο φακό στην κατηγορία του - προσφέροντας εξαιρετικά επίπεδα λεπτομέρειας, κορυφαία οξύτητα, εκπληκτικά ρηχό βάθος πεδίου και αξιοσημείωτη απόδοση στον χαμηλό φωτισμό. RF 24-105mm f/4L IS USM Φακός ζουμ της σειράς L και ο πρώτος Full Frame φακός της Canon με Nano USM – ιδανικός για περιπτώσεις κινηματογράφησης όπου η ομαλή εστίαση είναι απαραίτητη για ενιαίες μεταβάσεις της εστίασης, παρέχοντας εξαιρετικό έλεγχο και ομαλή παρακολούθηση του θέματος καθώς αυτό απομακρύνεται ή προσεγγίζει τη μηχανή. Είναι λεπτός και εύκολος στον χειρισμό, και επίσης διαθέτει σταθερό διάφραγμα f/4. Η γρήγορη και αθόρυβη αυτόματη εστίαση και 5 στοπ σταθεροποίησης εικόνας, καθιστούν τον φακό ιδανικό για κινηματογράφηση. RF 28-70mm f/2L USM Με το γρήγορο διάφραγμά του, αυτός ο ευέλικτος στάνταρ zoom φακός παρέχει νέα επίπεδα δημιουργικότητας, καθώς γίνεται ο πρώτος στον κόσμο στάνταρ zoom φακός συμβατός με Full Frame, προσφέροντας φωτεινότητα f/2 σε όλο το εύρος του zoom. Επιπλέον, ο κύλινδρος του φακού διαθέτει μηχανισμό απορρόφησης των κραδασμών, που επιτυγχάνει εξαιρετική αντοχή στα κτυπήματα, για ανθεκτικότητα και στιβαρότητα. RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM Ένας ταχύτατος φακός macro 35mm f/1.8, ιδανικός για λήψεις στο δρόμο, για ταξίδια και κοντινές φωτογραφήσεις, προσφέροντας μια φυσική ευρυγώνια προοπτική, κοντινή εστίαση και υβριδικό σταθεροποιητή εικόνας (Hybrid IS). Η εστίαση, το διάφραγμα και το σύστημα οδήγησης του IS ενσωματώνονται όλα στη μονάδα.

    Digital Photo Professional Express (DPP Express)

    Παράλληλα, η Canon ανακοίνωσε και το Digital Photo Professional Express (DPP Express) για iPad, ένα λογισμικό υψηλής απόδοσης για προβολή και επεξεργασία εικόνων RAW, για χρήση με μηχανές EOS/EOS R. Οι εικόνες μπορούν να εισαχθούν μέσω του Camera Connect και μπορούν να τύχουν επεξεργασίας απευθείας μέσω της εφαρμογής για το iPad, από τη ρύθμιση της ισορροπίας του λευκού, και τη μικρορύθμιση των χαρακτηριστικών της καμπύλης τονικότητας, μέχρι την προσαρμογή του δυναμικού εύρους. Το λογισμικό εικόνας DPP Express RAW μπορεί να προβάλλει στατικές εικόνες με τη χρήση του PQ (Perceptual Quantization), ενός προτύπου HDR που απευθύνεται στην κινηματογραφική παραγωγή και διανομή, ενώ επιτρέπει την επεξεργασία και την προβολή υψηλής ποιότητας εικόνων με δυναμικό εύρος χρωμάτων.

    Check, please!

    Τα βελτιστοποιημένα στοιχεία ελέγχου, ο αξιόπιστος χειρισμός, το στιβαρό σώμα από κράματα αλουμινίου με σφραγισμένο περίβλημα κατά των αντίξοων καιρικών συνθηκών (από 0 έως 40°C, έως και 85% υγρασία), η συνδεσιμότητα WiFi/Bluetooth αλλά και η εργονομική σχεδίαση - επιτρέποντας στο χρήστη να πραγματοποιεί λήψεις για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα - κάνουν την EOS R να ξεχωρίζει. Οι τιμές λιανικής πώλησης για τις HΠΑ διαμορφώνονται στα $2.299 (σώμα) και $3.399 για το κιτ με τον RF 24-105mm f/4L IS USM, ωστόσο, για τη διαθεσιμότητα στη χώρα μας και για τις αντίστοιχες τιμές διάθεσης αναμένουμε πληροφορίες.