Elon Musk: Θέλει να αγοράσει το Twitter για 43 δισ. δολάρια!

    Άνοιξε η... όρεξη του γνωστού δισεκατομμυριούχου, εφευρέτη και επιχειρηματία Elon Musk μετά την εξαγορά του 9,2% του Twitter. Σύμφωνα με πληροφορίες, o ισχυρός άνδρας των SpaceX (ιδρυτής, CEO/CTO),…

    Elon-Musk-Twitter-1
    Άνοιξε η... όρεξη του γνωστού δισεκατομμυριούχου, εφευρέτη και επιχειρηματία Elon Musk μετά την εξαγορά του 9,2% του Twitter.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, o ισχυρός άνδρας των SpaceX (ιδρυτής, CEO/CTO), Tesla Motors (CEO), The Boring Company (ιδρυτής), Neuralink (συνιδρυτής) και OpenAI (ιδρυτής) κατέθεσε ήδη προσφορά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, προσφέροντας 54,20 δολάρια ανά μετοχή ή περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια για το σύνολο της Αμερικανικής εταιρείας. Όταν ο Musk αγόρασε το 9,2% έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, ωστόσο αργότερα απέρριψε την πρόσκληση να γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου. [caption id="attachment_80037" align="alignnone" width="900"] Credits | Slider Image: MSNBC, Main Article: Twitter (AP)[/caption] «Δεν έχω εμπιστοσύνη στη διαχείριση και δεν μπορούσα να κάνω τις αλλαγές που θέλω στη δημόσια αγορά. Εάν η προσφορά δεν γίνει αποδεκτή θα χρειαστεί να επανεξετάσω τη θέση μου ως μέτοχος. Το Twitter έχει εξαιρετικές δυνατότητες. Θα τις ξεκλειδώσω.», αναφέρει χαρακτηριστικά σε επιστολή του προς τον Brett Taylor (Co-CEO της Salesforce και Προέδρου του Twitter) στις 13 Απριλίου, η οποία περιλαμβάνεται στην κατάθεση. Εδώ να επισημάνουμε πως το τίμημα των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή που προσφέρει είναι ήδη 38% υψηλότερο σε σχέση την τιμή κλεισίματος της μετοχής του Twitter την 1η Απριλίου, τελευταία ημέρα πριν την είσοδό του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Μετά την ανακοίνωση της πρότασης εξαγοράς, όπως ήταν φυσικό, η τιμή της μετοχής του Twitter κατέγραψε άλμα 12% και άγγιξε τα 51,3 δολάρια. To Twitter ανακοίνωσε ότι «θα εξετάσει με προσοχή» την προσφορά του Musk για την εξαγορά και την έξοδό του από την Wall Street. Σημειώστε πως το ρόλο οικονομικού συμβούλου για τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία έχει αναλάβει η Morgan Stanley.