Plaisio @ CES 2022 | TCL: «Εισβάλλει» στην αγορά των laptops με το Book 14 Go!

    Από τις εκπλήξεις της φετινής CES στο Λας Βέγκας ήταν η αποκάλυψη του TCL Book 14 Go, του πρώτου laptop από την κινεζική TCL που μέχρι πρότινος κατασκεύαζε τηλεοράσεις, smartphones και άλλες συσκευές.…

    TCLBook14-Go-CES22-2
    Από τις εκπλήξεις της φετινής CES στο Λας Βέγκας ήταν η αποκάλυψη του TCL Book 14 Go, του πρώτου laptop από την κινεζική TCL που μέχρι πρότινος κατασκεύαζε τηλεοράσεις, smartphones και άλλες συσκευές.
    Tο εν λόγω «άνοιγμα» ήταν καθαρά θέμα χρόνου και η γνωστή κατασκευάστρια ξεκινάει με μια πρόταση που θα βρουν ενδιαφέρουσα οι μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι ή καθημερινοί χρήστες, όσοι δηλαδή αναζητούν ένα ευέλικτο φορητό υπολογιστή για ελαφριά χρήση. Ο λόγος για το TCL Book 14 Go, ένα φορητό σύστημα 14 ιντσών που μπορεί να συνοδεύει τον χρήστη οπουδήποτε χωρίς να γίνεται βάρος – κυριολεκτικά. [gallery columns="2" link="file" ids="76081,76082"] Διαθέτει μεταλλικό σασί, το οποίο το καθιστά ανθεκτικό και ταυτόχρονα όμορφο τόσο στην όψη όσο και στο άγγιγμα χωρίς να το... επιβαρύνει, με το βάρος του να μην ξεπερνάει τα 1,3 κιλά. Το πάχος του αγγίζει μόλις τα 14 χιλιοστά, οπότε θα είναι σαν να βάζει κανείς ένα ακόμη βιβλίο στην τσάντα του. Έρχεται με τα Windows 11, προσφέροντας ένα γνώριμο περιβάλλον για τους χρήστες και την πλούσια υποστήριξη εφαρμογών που αυτό συνεπάγεται αλλά στο κομμάτι του επεξεργαστή δοκιμάζει κάτι όχι τόσο συχνό. Η TCL επίλεξε έναν επεξεργαστή (SoC) Qualcomm® Snapdragon™ Series 7 και αρχιτεκτονικής ARM που οι χρήστες μπορεί να βρουν σε smartphones, tablets ή μικρά notebooks. Χάρη σε αυτόν το σύστημα προσφέρει υψηλές επιδόσεις και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η οποία μεταφράζεται σε αυτονομία έως και 12 ωρών. Ένα άλλο καλό των Windows 11 είναι η υποστήριξη εφαρμογών Android, η οποία καθιστά το TCL Book 14 Go ακόμη πιο ευέλικτο, καθώς θα μπορεί να «τρέχει» τόσο εφαρμογές Windows όσο και Android (να σημειωθεί πως η δυνατότητα αναμένεται να έρθει μέσα στους επόμενους μήνες). Με λίγα λόγια, για χρήση σε καθημερινά σενάρια που περιλαμβάνουν οτιδήποτε από σύνταξη κειμένων έως διαχείριση spreadsheets ή πλοήγηση στο διαδίκτυο, είναι μια εξαιρετική πρόταση. Γίνεται ακόμη ευκολότερη αν αναλογιστεί κανείς την τιμή στην οποία θα προσφέρεται, καθώς στην παρουσίαση έγινε σχετική αναφορά - τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την αμερικανική αγορά: το «μαγικό νούμερο» είναι τα 349 δολάρια, οπότε μένει να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η τιμή για τη δική μας αγορά.
    Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την CES 2022 και την αποστολή μας στο Λας Βέγκας!