Plaisio @ CES 2022 | Τα TCL 30 smartphones φέρνουν το 5G σε όλους!

    Μπορεί η TCL να μπήκε πριν λίγα χρόνια στην αγορά των smartphones, όμως συνεχίζει με ακατάπαυστο ρυθμό την κυκλοφορία νέων συσκευών κάθε είδους για όλους τους χρήστες. Στο πλαίσιο της έκθεσης CES 2022…

    TCL30V5G-CES22-1
    Μπορεί η TCL να μπήκε πριν λίγα χρόνια στην αγορά των smartphones, όμως συνεχίζει με ακατάπαυστο ρυθμό την κυκλοφορία νέων συσκευών κάθε είδους για όλους τους χρήστες. Στο πλαίσιο της έκθεσης CES 2022 αποκάλυψε -ούτε λίγο ούτε πολύ- οκτώ νέες συσκευές που ανήκουν στη σειρά TCL 30.

    Φυσικά, δε θα διατεθούν και οι οκτώ συσκευές σε μια αγορά, αλλά οι καταλληλότερες ανά αγορά σε όλο τον πλανήτη. Ωστόσο, έγινε συγκεκριμένη αναφορά σε δύο μοντέλα που θα διατεθούν αποκλειστικά στην αγορά της Αμερικής αλλά μέσω αυτών μπορούμε να πάρουμε μια «γεύση» του τι έπεται να κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά.

    [gallery columns="2" link="file" ids="76092,76093"]

    Το πρώτο είναι το TCL 30 XE 5G, ένα smartphone που -όπως μαρτυρά το όνομά του- υποστηρίζει δίκτυα 5G για αστραπιαίες ταχύτητες σύνδεσης δεδομένων. Η μεγάλη του οθόνη διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 90Hz, υψηλότερο του συνηθισμένου δηλαδή, για ομαλότερη κίνηση σε οτιδήποτε κι αν προβάλλεται στην οθόνη – από παιχνίδια μέχρι κύλιση στον browser. Παρά τον αυξημένο ρυθμό ανανέωσης, η εταιρεία υπόσχεται μπαταρία που αντέχει όλη την ημέρα.

    Τέλος, χρησιμοποιεί επεξεργαστή MediaTek πλαισιωμένο από 4GB μνήμης RAM, γεγονότα που μαρτυρούν ένα πιθανότατα πιο entry μοντέλο για απλή καθημερινή χρήση.

    Το δεύτερο είναι το TCL 30 V 5G, το οποίο ενσωματώνει ένα ισχυρό Qualcomm® Snapdragon™ 5G chipset για να διαχειρίζεται οτιδήποτε χρειαστεί. Η οθόνη του έχει μέγεθος 6,7" και ανάλυση FHD+, με την κατασκευάστρια να ενσωματώνει την τεχνολογία βελτιστοποίησης εικόνας NXTVISION, αξιοποιώντας τις γνώσεις της από τον τομέα των τηλεοράσεων για μια θεαματική εμπειρία θέασης σε κινητά.

    [gallery columns="2" link="file" ids="76095,76094"]

    Οι τρεις κάμερες στην πλάτη - με «πρωταγωνίστρια» τη βασική των 50MP - υπόσχονται ευκρινείς και ζωηρές φωτογραφίες ενώ οι κάμερες UltraWide και Macro προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες για εκείνους που πειραματίζονται με τις λήψεις τους. Η εμπρόσθια selfie κάμερα διαθέτει ανάλυση 16MP και τέλος, ο αποθ. χώρος του κινητού ανέρχεται στα 128GB - άπλετος για αποθήκευση φωτογραφιών και αρχείων γενικότερα.

    Κοινό στοιχείο μεταξύ όλων των TCL 30 είναι η ύπαρξη 5G, με το όραμα της εταιρείας να είναι η διάθεση του 5G (και του internet, γενικότερα) σε όλους μέσα από προσιτές λύσεις τόσο στον τομέα των smartphones όσο και στα προϊόντα δικτύου γενικότερα. Βλέποντας τη σειρά TCL 30 και τις τόσες επιλογές, είναι βέβαιο πως θα υπάρχει μια συσκευή για όλους και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο αυτό θα βοηθήσει στην ευρύτερη αποδοχή του 5G ανά τον πλανήτη.

    Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την CES 2022 και την αποστολή μας στο Λας Βέγκας!