CES 2022 | Lenovo: Νέα ThinkPad Z13 & Z16 με ανακυκλωμένα υλικά!

    Η νέα σειρά φορητών υπολογιστών της Lenovo χαρακτηρίζονται από την εταιρεία ως «φορητά συστήματα με σχεδιασμό που ανατρέπει τα δεδομένα»! Τα νέα φορητά συστήματα Lenovo ThinkPad Z13 και Z16 χαράσσουν…

    ThinkPad-Z13-Z16-CES22-1
    Η νέα σειρά φορητών υπολογιστών της Lenovo χαρακτηρίζονται από την εταιρεία ως «φορητά συστήματα με σχεδιασμό που ανατρέπει τα δεδομένα»!
    Τα νέα φορητά συστήματα Lenovo ThinkPad Z13 και Z16 χαράσσουν μια σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία που στοχεύει σε ένα διαφορετικό επαγγελματικό κοινό, καθώς έρχονται με νέα χρώματα και υλικά - μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και υλικά με βελτιωμένο οικολογικό αποτύπωμα, όπως το ανακυκλωμένο αλουμίνιο ή την ανακυκλωμένη μαύρη δερματίνη. Μάλιστα, η οικολογική συνείδηση των συστημάτων επεκτείνεται και στη συσκευασία, η οποία αποτελείται από 100% ανακυκλώσιμες και κομποστοποιημένες ύλες, όπως το μπαμπού και το ζαχαροκάλαμο, ενώ ο φορτιστής χρησιμοποιεί σε ποσοστό 90% ανακυκλωμένα καταναλωτικά προϊόντα. Τα Lenovo ThinkPad Z13 και Z16 αξιοποιούν τις δυνατότητες της τελευταίας γενιάς επεξεργαστών AMD Ryzen PRO 6000 Series, οι οποίοι είναι και οι πρώτοι x86 επεξεργαστές της AMD που ενσωματώνουν τον επεξεργαστή ασφαλείας Microsoft Pluton, εξασφαλίζοντας ένα ισχυρό πλαίσιο ασφαλείας από την ίδια τη συσκευή μέχρι το cloud. [caption id="attachment_76034" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © 2022 Lenovo[/caption] Το Z13 διαθέτει τον επεξεργαστή AMD Ryzen 7 PRO 6860Z και προσφέρει άριστες ηχητικές και οπτικές επιδόσεις. Το ThinkPad Z16 προσφέρει επίσης τη δυνατότητα ενσωμάτωσης της νέας κάρτας γραφικών AMD Radeon RX 6500M, η οποία αξιοποιεί τις ευφυείς τεχνολογίες της AMD που υπόσχονται να εκτοξεύσουν την παραγωγικότητα. Και τα δύο ενσωματώνουν τεχνολογία AMD Smart Shift Max για άμεση ενίσχυση ισχύος του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών αλλά και τεχνολογία Smart Shift Eco, για την μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας της μπαταρίας. Η σειρά ThinkPad Z διακρίνεται κυρίως για τη μινιμαλιστική προσέγγισή της η οποία όμως ενσωματώνει κορυφαία σχεδιαστικά και τεχνολογικά στοιχεία. Οι οθόνες έχουν βελτιστοποιηθεί με ιδιαίτερα λεπτά πλαίσια και αναλογίες διαστάσεων 16:10. Οι τηλεδιασκέψεις ενισχύονται μέσα από τη νέα Μπάρα Επικοινωνίας (Communication Bar), η οποία φιλοξενεί μια βελτιωμένη κάμερα FHD με μεγαλύτερο αισθητήρα 1,4μm και διπλά μικρόφωνα. Ακόμα, η διευρυμένη επιφάνεια αφής από γυαλί (120mm) προσφέρει ταχύτητα και απλή εισαγωγή εντολών ενώ με διπλό «χτύπημα» στο Trackpoint ενεργοποιείται το Communication Quick Menu, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στις ρυθμίσεις της κάμερας και του μικροφώνου. [caption id="attachment_76033" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © 2022 Lenovo[/caption] Ανάμεσα στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των νέων ThinkPad Z συγκαταλέγεται επίσης η υψηλότερη αναλογία οθόνης προς σασί (STB) από κάθε προηγούμενο μοντέλο ThinkPad. Στο Z13 η αναλογία είναι στο 91.6% ενώ στο Z16 η αναλογία είναι ακόμη υψηλότερη στο 92.3%. Το Z13 θα προσφέρεται και με οθόνη 2.8K OLED, ενώ για το Z16 θα υπάρχει έκδοση με οθόνη 4K OLED και υποστήριξη Dolby Vision. Επίσης, η νέα σειρά θα ενσωματώνει σύστημα ηχείων Dolby Atmos με τεχνολογία ακύρωσης θορύβου μέσω τεχνητής νοημοσύνης Dolby Voice, αναγνώστη δακτ. αποτυπωμάτων ενσωματωμένο στο πληκτρολόγιο αλλά και λειτουργικό σύστημα Windows 11.
    Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την CES 2022 και την αποστολή μας στο Λας Βέγκας!