CES 2021: Gaming μέσω Google Stadia και GeForce Now απευθείας από τις νέες τηλεοράσεις της LG  

    Η LG ανακοίνωσε ότι πρόκειται να φέρει δύο σημαντικές υπηρεσίες cloud gaming στις νέες τηλεοράσεις της που παρουσιάστηκαν στη φετινή ψηφιακή έκθεση CES και θα διατεθούν μέσα στους πρώτους μήνες της…

    LG-TV
    Η LG ανακοίνωσε ότι πρόκειται να φέρει δύο σημαντικές υπηρεσίες cloud gaming στις νέες τηλεοράσεις της που παρουσιάστηκαν στη φετινή ψηφιακή έκθεση CES και θα διατεθούν μέσα στους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς. Από ότι φαίνεται λοιπόν, οι υπηρεσίες cloud gaming θα αρχίσουν σύντομα να είναι προσβάσιμες ευκολότερα στους gamers και στους χρήστες γενικότερα, καθώς θα ενσωματώνονται απευθείας σε τηλεοράσεις. Και την αρχή από ότι φαίνεται θα κάνει η LG. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι η υπηρεσία Google Stadia θα διατεθεί λίγο μετά το λανσάρισμα των νέων σειρών τηλεοράσεων OLED, QNED και NanoCell την Άνοιξη ενώ η υπηρεσία GeForce Now της NVIDIA θα γίνει διαθέσιμη στους λάτρεις των παιχνιδιών που απέκτησαν μία νέα τηλεόραση της LG αργότερα μέσα στη χρονιά. Να Οι τηλεοράσεις της LG θα είναι ενδεχομένως από τις πρώτες που λανσάρονται με ενσωματωμένη την υπηρεσία GeForce Now. Η τελευταία είναι για την ώρα διαθέσιμη μέσω της πλατφόρμας Nvidia Shield καθώς και σε Windows, macOS, ChromeOS και Android  καθώς και σε μορφή beta στον browser Safari για iOS και iPadOS. Όπως λοιπόν είναι κατανοητό, για πρώτη φορά θα υποστηρίζεται «natively» από τηλεοράσεις.

    Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν τα apps των δύο προαναφερθέντων υπηρεσιών θα είναι διαθέσιμα και στα μοντέλα 2020 των τηλεοράσεων της LG ή και σε παλαιότερα. Η LG ωστόσο υπόσχεται ότι οι δύο γνωστές υπηρεσίες θα είναι σίγουρα ενσωματωμένες στα μοντέλα του 2021, τα οποία επιπλέον θα διαθέτουν ένα νέο μενού με την ονομασία «Game Optimizer» στις ρυθμίσεις για την διευκόλυνση των gamers που θέλουν περισσότερο έλεγχο (π.χ. πάνω στο refresh rate, το input lag κ.ά.). Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η υπηρεσία Google Stadia είναι διαθέσιμη σε μερικές μόνο χώρες για την ώρα. Επομένως ενδέχεται μόνο οι χρήστες που ζουν σε κάποια από τις χώρες που είναι διαθέσιμη η υπηρεσία να μπορούν να απολαύσουν «cloud gaming» στη τηλεόραση τους.