Plaisio Blog

CES 2021: Έξυπνα προϊόντα που «αλλάζουν το σπίτι» 

Η Τεχνητή Νοημοσύνη… πανταχού παρούσα!

Μπορεί η έκθεση CES φέτος να είχε «αποστειρωμένη» αίσθηση καθώς στερήθηκε της φυσικής παρουσίας των εκθετών, των δημοσιογράφων και των επισκεπτών (είχε ψηφιακή μορφή εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού) όμως ήταν «γεμάτη» από ανακοινώσεις για νέα τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες, για το σπίτι, τις επιχειρήσεις, τις επικοινωνίες, τις μετακινήσεις κ.ά.

Το βασικό κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των προϊόντων οικιακής χρήσης που παρουσιάστηκαν -και φέτος- στην έκθεση CES, ήταν βεβαίως η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) που «επιστρατεύεται» και αξιοποιείται για να βελτιώσει τον τρόπο που ψυχαγωγούμαστε, διασκεδάζουμε, μαγειρεύουμε, καθαρίζουμε ή ακόμα και… κοιμόμαστε.

Αν περιμένεις η τεχνητή νοημοσύνη να έχει την… επίδραση της «Σαμάνθα» (Scarlett Johansson) στον Θίοντορ (Joaquin Phoenix) όπως είδαμε στην ταινία «Her» ή την ευαισθησία της ολογραφικής Τζόι (Ana de Armas) στον K (Ryan Gosling) στην ταινία Blade Runner 2049 θα… απογοητευτείς, καθώς για κάτι τέτοιο θα χρειαστεί να περιμένεις αρκετά χρόνια ακόμη. Μην παραπονιέσαι όμως. Τουλάχιστον μπορεί να σου… φτιάξει παγωτό, να σε προπονήσει ή να σου καθαρίσει το σπίτι.

Παρακάτω, μπορείς να δεις μερικά από τα εκατοντάδες έξυπνα προϊόντα που ανακοινώθηκαν και που έχουν στόχο να «αλλάξουν το σημερινό σπίτι».

Ψυχαγωγία – τηλεοράσεις & ήχος

Οι εταιρείες LG, Samsung και Sony παρουσίασαν -μεταξύ άλλων- νέες τηλεοράσεις που έρχονται να αναβαθμίσουν την ποιότητα της ψυχαγωγίας και διασκέδασης με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

LG

Ξεκινώντας από την LG, η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία παρουσίασε τις σειρές τηλεοράσεων OLED, QNED Mini LED και NanoCell. Στο εσωτερικό των νέων μοντέλων βρίσκεται μία μονάδα τεχνητής νοημοσύνης, με τη μορφή του νέου επεξεργαστή της LG, a9 Gen 4 AI.

O τέταρτης γενιάς επεξεργαστής «Alpha 9» αξιοποιώντας την βαθιά εκμάθηση (deep learning) και τους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης αναβαθμίζει την απόδοση και την ποιότητα της εικόνας στα νεότερα μοντέλα τηλεοράσεων LG OLED όπως είναι τα Z1, G1 (με το νέο πάνελ OLED evo) και C1, στα μοντέλα LG QNED Mini LED TV QNED99 και QNED95 καθώς και στα μοντέλα LG NanoCell NANO99 και NANO95.

Με το χαρακτηριστικό AI Picture Pro, ο επεξεργαστής αναγνωρίζει αντικείμενα στην οθόνη, όπως πρόσωπα και σώματα και ξεχωρίζει το προσκήνιο από το φόντο, ενώ επεξεργάζεται κάθε αντικείμενο ξεχωριστά για να κάνει την εικόνα περισσότερο ρεαλιστική, «πιο τρισδιάστατη». Σημαντικές βελτιώσεις έχουν γίνει και στον ήχο από τα ενσωματωμένα ηχεία των τηλεοράσεων της LG με το χαρακτηριστικό AI Sound Pro.

Samsung 

Η Samsung παρουσίασε τις δικές της νέες τηλεοράσεις, με αποκορύφωμα τη νέα οθόνη 110 ιντσών τεχνολογίας Micro LED. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε τις νέες σειρές Neo QLED, Micro LED και Lifestyle (The Frame, Serif κ.ά.) για το 2021. Όλες χρησιμοποιούν τεχνολογία βαθιάς εκμάθησης (deep learning) για βελτιωμένο upscaling όταν απαιτείται από το περιεχόμενο και βελτιωμένη σημαντικά ποιότητα εικόνας.

Ακολουθώντας μία σειρά από προγράμματα μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας, η εταιρεία θα προσφέρει όλες τις τηλεοράσεις Lifestyle με οικολογική συσκευασία καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της σειράς Neo QLED για το 2021.

Επιπλέον, το 2021, όλες οι τηλεοράσεις της Samsung θα διαθέτουν τηλεχειριστήριο ηλιακής ενέργειας που θα μπορεί να επαναφορτιστεί με εξωτερικό ή εσωτερικό φως καθώς και μέσω USB. Στο κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης, η Samsung ανακοίνωσε ότι όχι μόνο χρησιμοποιεί AI για τη βελτίωση της ποιότητας της εικόνας, αλλά και για τη βελτίωση της προσβασιμότητας.

Έτσι, οι νέες τηλεοράσεις QLED και Neo QLED διαθέτουν τις λειτουργίες Caption Moving, Sign Language Zoom και Multi–Output Audio, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους έχουν προβλήματα ακοής ή όρασης να βελτιώσουν την προβολή σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες τους. Μέχρι το 2022, η εταιρεία επίσης έχει στόχο να επεκτείνει σε περισσότερες προϊοντικές κατηγορίες τη λειτουργία Voice Guide, η οποία παρέχει ηχητική καθοδήγηση σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Q950A Soundbar

Την περασμένη χρονιά, η Samsung παρουσίασε την πρώτη soundbar με υποστήριξη ήχου 9.1.4 καναλιών (Q950T) και φέτος, ανεβάζει την ένταση στο… 11 (κυριολεκτικά) με τη νέα Q950A soundbar. Σύμφωνα με την εταιρεία, η Q950A είναι η πρώτη ηχόμπαρα της Samsung που μπορεί να παράγει πραγματικό ήχο Dolby Atmos 11.1.4 καναλιών για τη δημιουργία μίας τρισδιάστατης ακουστικής εμπειρίας που μπορεί να «γεμίσει» κάθε χώρο.

Sony

H Sony έκανε αίσθηση στη φετινή ψηφιακή έκθεση CES με την ανακοίνωση των πρώτων τηλεοράσεων παγκοσμίως «γνωστικής νοημοσύνης». Η προϊοντική γκάμα BRAVIA XR της Sony αποτελείται από τις Master Series Z9J 8K LED, Master Series A90J και A80J OLED, αλλά και τις X95J και X90J 4K LED.

Οι νέες τηλεοράσεις της εταιρείας ενσωματώνουν τον επεξεργαστή «Cognitive Processor XR», o οποίος σύμφωνα με την εταιρεία χρησιμοποιεί μία καινούρια επεξεργαστική μέθοδο που ξεπερνά τις δυνατότητες της συμβατικής τεχνητής νοημοσύνης, καθώς είναι σε θέση να αναπαραγάγει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν και ακούνε οι άνθρωποι. Ο επεξεργαστής Cognitive Processor XR, με τη δύναμη της γνωστικής νοημοσύνης, διαχωρίζει την οθόνη σε πολλαπλές ζώνες και αντιλαμβάνεται ποιο είναι το «σημείο εστίασης» στην εικόνα.

Ενώ η συμβατική τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εντοπίσει και να αναλύσει στοιχεία της εικόνας όπως το χρώμα, την αντίθεση, και τις λεπτομέρειες μεμονωμένα, ο νέος επεξεργαστής Cognitive Processor XR μπορεί να διασταυρώσει την ανάλυση μιας σειράς στοιχείων ταυτόχρονα, όπως ακριβώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Με αυτόν τον τρόπο, όλα τα στοιχεία προσαρμόζονται σε συνδυασμό μεταξύ τους για το καλύτερο τελικό αποτέλεσμα, ώστε όλα όσα βλέπουμε στην οθόνη να είναι συγχρονισμένα και αληθοφανή – κάτι που η συμβατική τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να πετύχει.

Κουζίνα – μαγείρεμα

Η τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιείται τώρα και στην κουζίνα, με έξυπνους φούρνους, έξυπνα ψυγεία και… ρομπότ που μαγειρεύουν ή… φτιάχνουν παγωτό!

LG 

Ψυγείο InstaView® Door-in-Door® 

Η LG παρουσίασε το νέο ψυγείο InstaView® Door-in-Door® με αναβαθμισμένες δυνατότητες και προηγμένο σχεδιασμό. Το κομψό ψυγείο διαθέτει μεγαλύτερο γυάλινο πάνελ για το σύστημα InstaView Door-in-Door και τεχνολογία UVnano™, η οποία απολυμαίνει το «στόμιο» της βρύσης του ψυγείου για βελτιωμένη υγιεινή. Το ψυγείο επιπλέον διαθέτει ενσωματωμένη φωνητική αναγνώριση InstaView για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση! Να αναφέρουμε ότι η εταιρεία παρουσίασε και το LG STUDIO InstaView™ Door-in-Door® Fridge w/ Craft Ice™ που δημιουργεί παγάκια ακόμα και σε σχήμα «σφαίρας» αλλά και το LG InstaView® ThinQ® Refrigerator with Voice Recognition με αναγνώριση φωνής.

Φούρνος InstaView® με Air Sous Vide 

H LG θέλει να αλλάξει τη μαγειρική στο σπίτι και για αυτό ανακοίνωσε τον νέο φούρνο InstaView® με Air Sous Vide που διαθέτει πόρτο InstaView, λειτουργία Air Fry αλλά και μία σειρά από άλλες λειτουργίες για να προσφέρει μία υγιεινή και ευέλικτη γαστρονομική εμπειρία στο σπίτι. Με την καινοτόμο λειτουργία Air Sous Vide, η κομψή σειρά προσφέρει κάθε φορά άψογο γευστικό και επαγγελματικό αποτέλεσμα. Με ακριβή έλεγχο της χαμηλής θερμοκρασίας και της ροής αέρα, τα τρόφιμα μπορούν να «κλειδώσουν» στο μέγιστο τη γεύση και το άρωμα ανεβάζοντας το γαστρονομικό επίπεδο. Με την τεχνολογία LG InstaView, χτυπώντας δύο φορές στη γυάλινη πόρτα του φούρνου, ένα εσωτερικό φως ανάβει αυτόματα καθιστώντας εφικτό τον έλεγχο και την πρόοδο του ψησίματος του φαγητού.

Samsung 

Ψυγείο BESPOKE 4-Door Flex 

Η Samsung παρουσίασε μια ολοκαίνουρια μορφή ψυγείου ντουλάπας 4-Door Flex, με κομψές γραμμές και σύγχρονο σχεδιασμό επίπεδης οθόνης με κρυφές λαβές, που εναρμονίζεται άψογα σε χώρους κουζίνας με πληθώρα διαφορετικών στυλ. Το BESPOKE 4-Door Flex διαθέτει νέο Beverage Center™ και βελτιωμένη λειτουργία Flex Zone ενώ διατίθεται σε οκτώ χρώματα και φινίρισμα από γυαλί και ατσάλι.

Ψυγείο Samsung Family Hub for 2021 

Η καινοτομία «Family Hub» της Samsung, παρουσιάστηκε στην έκθεση CES 2021 και σε μοντέλο 4-Door Flex, μεγιστοποιώντας τις δυνατότητες αποθήκευσης και προσφέροντας παράλληλα μία ολοκαίνουρια AI-powered υπηρεσία που σε βοηθάει σε κάθε στάδιο του μαγειρέματος.   

Φούρνος Front Control Slide-In Flex Duo 

Ο νέος φούρνος της εταιρείας Front Control Slide-In Flex Duo με επαγωγικές εστίες (για ταχύτερη θέρμανση και χαμηλότερη κατανάλωση) όχι μόνο προσφέρει λειτουργία Air Fry αλλά διαθέτει διπλή πόρτα -με αυτό τον τρόπο μπορείς να ψήσεις δύο φαγητά σε διαφορετικές θερμοκρασίες- και μπορεί να συνδεθεί στο Internet μέσω WiFi. Το έξυπνο χειριστήριο (Smart Dial) προσφέρει επίσης έναν νέο, πιο απλό τρόπο να χειρίζεσαι τον φούρνο.

Samsung SmartThings Cooking

Η Samsung μεταξύ άλλων, παρουσίασε την υπηρεσία SmartThings Cooking για να βοηθήσει όσους το επιθυμούν με τη μαγειρική, Πρόκειται για έναν αυτόματο «meal planner» που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Food AI της Whisk. Η τεχνολογία προτείνει γεύματα για μια ολόκληρη βδομάδα, συντάσσει λίστες αγορών με τα απαραίτητα συστατικά και συνδέεται online με τα αντίστοιχα καταστήματα για άμεση αγορά κατευθείαν από το ψυγείο Family Hub™ ή το smartphone του χρήστη. Οι οδηγίες για τη συνταγή μπορούν να σταλούν απευθείας σε συνδεδεμένες συσκευές.

Samsung Water Purifier

Το σύστημα φιλτραρίσματος νερού (water purifier) της Samsung είναι WiFi-enabled και «υπακούει» σε φωνητικές εντολές. Χάρη στο τελευταίο, ο χρήστης μπορεί να ελέγξει τη διάρκεια ζωής του φίλτρου αλλά και να ορίσει μία συγκεκριμένη θερμοκρασία για το νερό ακόμα και αν βρίσκεται σε άλλο χώρο, όπως στη… δουλειά.

ColdSnap

Πως φτιάχνεις ωραίο εσπρέσο ή καπουτσίνο στο σπίτι με τη βοήθεια της εσπρεσιέρας σου; Με παρόμοιο τρόπο θα φτιάχνεις και το… παγωτό σου! Βασισμένο στην ίδια λογική, χρησιμοποιεί «κάψουλες» με διάφορα υλικά για να σου φτιάξει παγωμένο γιαούρτι, παγωτό ή smoothie στις αγαπημένες σου γεύσεις σε περίπου δύο λεπτά!

U by Moen™ Smart Faucet

H τεχνολογία U by Moen™ Smart Faucet καθιστά τον έλεγχο της… βρύσης στην κουζίνα απλή υπόθεση για οικονομία και πρόσθετη λειτουργικότητα. Η τεχνολογία επιτρέπει τη λειτουργία της βρύσης μέσω της εφαρμογής της Moen, χωρίς άγγιγμα (touchless sensor control) ή με άγγιγμα ενώ σε συνεργασία με διάφορους ψηφιακούς βοηθούς (Amazon Alexa, Google Assistant κ.ά.) υποστηρίζει φωνητικό έλεγχο.

Καθαρισμός – πλύσιμο

Αν και τα ρομπότ-σκούπες βρίσκονται στην αγορά εδώ και καιρό, τα νέα μοντέλα είναι ακόμα πιο έξυπνα και αποτελεσματικά χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, την υπολογιστική όραση κ.ά. Όμως και τα πλυντήρια είναι ακόμα πιο έξυπνα αφού διαθέτουν κατάλληλους αισθητήρες και την απαραίτητη «νοημοσύνη» να αναγνωρίζουν τον τύπο του ρούχου και προσαρμόζουν το πρόγραμμα αναλόγως!

LG

STUDIO WashTower™

Το STUDIO WashTower της LG αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση πλυντηρίου-στεγνωτηρίου και έχει κοινό πίνακα ελέγχου -το Center Control™ βρίσκεται ανάμεσα στις δύο μονάδες- για ευκολία χειρισμών. Στην αρχή του κύκλου πλύσης, η συσκευή υπολογίζει πόσο θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί τόσο το πλύσιμο όσο και το στέγνωμα, καθώς το πλυντήριο «μοιράζεται» πληροφορίες με το στεγνωτήριο, και ρυθμίζει αυτόματα το βέλτιστο πρόγραμμα προθερμαίνοντας το τύμπανο (drum). Χάρη στις τεχνολογίες TurboWash™ 360° και το Artificial Intelligence Direct Drive™ (AI DD™), η λειτουργία πλυντηρίου εγγυάται γρήγορα, απαλά και καθαρότερα ρούχα, ανιχνεύοντας το βάρος και την απαλότητα των ρούχων για να υπολογίσει την καλύτερη ρύθμιση για κάθε φορτίο. Η προηγμένη τεχνολογία AI μειώνει τους χρόνους κύκλου και τη χρήση ενέργειας χωρίς να θυσιάζει την αποτελεσματικότητα, ενώ το στεγνωτήριο χρησιμοποιεί την τεχνολογία ατμού της LG για μέγιστη υγιεινή, εξαλείφοντας το 99,99 τοις εκατό των κοινών βακτηρίων.

LG CordZeroThinQ A9 Kompressor+

H LG παρουσίασε την πιο πρόσφατη λύση καθαρισμού χωρίς καλώδια, την σκούπα CordZeroThinQ A9 Kompressor+, η οποία προσφέρει εντυπωσιακό καθάρισμα για όλους τους τύπους δαπέδων και διαθέτει μια νέα βάση σταθμού φόρτισης που καθαρίζει αυτόματα τον κάδο απορριμμάτων και επαναφορτίζει τη σκούπα μετά τη χρήση!

LG CLOi UV Robot

Το CLOi UV Robot είναι ένα αυτόνομο ρομπότ που χρησιμοποιεί υπεριώδης ακτινοβολία UV-C για την αποστείρωση επιφανειών και περιοχών κοινής και συχνής χρήσης. Το ρομπότ μπορεί να κινείται εύκολα γύρω από τα τραπέζια, τις καρέκλες και άλλα έπιπλα, εκπέμποντας ακτινοβολία στις επιφάνειες κάθε χώρου για να τις απολυμαίνει.

Samsung 

Πλυντήριο WF8800A

 Το νέο πλυντήριο της Samsung, WF8800A είναι επανασχεδιασμένο για να κάνει το πλύσιμο των ρούχων απλούστερο. Διαθέτει νέο, «διαισθητικό» πίνακα ελέγχου/ χειριστηρίων και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI Control) προσαρμόζει τον κύκλο πλύσης στον τύπο και την ποσότητα των ρούχων για καλύτερο αποτέλεσμα.

JetBot 90 AI+

Η ηλεκτρική σκούπα, που χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων για να προσδιορίσει και να ταξινομήσει αντικείμενα και να αποφασίσει την καλύτερη διαδρομή καθαρισμού, θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του 2021. Οι LiDAR και 3D αισθητήρες επιτρέπουν στην JetBot 90 AI+ να αποφύγει καλώδια και μικρά αντικείμενα, ενώ παράλληλα καθαρίζει δυσπρόσιτες γωνίες του σπιτιού. Εξοπλισμένη με κάμερα, η JetBot90 AI+ ενσωματώνεται με το SmartThings για καλύτερη παρακολούθηση του σπιτιού.

Bot™ Care 

To Samsung Bot™ Care είναι σχεδιασμένο για να χρησιμοποιεί τεχνολογία AI για να αναγνωρίζει τη συμπεριφορά του χρήστη και να ανταποκρίνεται σε αυτήν. Θα μπορεί να λειτουργεί τόσο ως ρομπότ-βοηθός όσο και ως σύντροφος, βοηθώντας στη φροντίδα των καθημερινών εργασιών.

Bot™ Handy

To Samsung Bot™ Handy θα βασίζεται σε προηγμένη τεχνολογία AI για να αναγνωρίζει και να συγκεντρώνει αντικείμενα διαφόρων μεγεθών, σχημάτων και βάρους, για να βοηθήσει τον κάτοχό του με τις δουλειές του σπιτιού.

Jet 95 Cordless Stick Vacuum Cleaner

Η νέα σκούπα της Samsung, Jet 95 δεν έχει καλώδιο και χρησιμοποιεί ένα σταθμό φόρτισης, ο οποίος αναλαμβάνει και το «άδειασμα» της σκούπας αυτόματα. Χάρη στη τεχνολογία multi-brush ανιχνεύει τον τύπο του πατώματος που πρόκειται να καθαρίσει και προσαρμόζει τις ρυθμίσεις καθαρισμού αναλόγως.

Τηλεργασία, gaming και άθληση στο σπίτι

Η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε όλες τις εταιρείες να υϊοθετήσουν την τηλεργασία ενώ το «λουκέτο» στα γυμναστήρια, οδήγησε πολλούς ανθρώπους στην αγορά οργάνων ή και προγραμμάτων γυμναστικής για να συνεχίσουν να αθλούνται και να γυμνάζονται εντός των περιορισμών του σπιτιού τους.

Samsung Health Smart Trainer

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, η Samsung προσφέρει τις δικές της λύσεις μέσω των νέων τηλεοράσεων Neo QLED 8K και 4Κ για το 2021.

Η εφαρμογή Samsung Health μεταμορφώνει άψογα το σπίτι σε ένα προσωπικό γυμναστήριο ενώ η νέα λειτουργία Smart Trainer παρακολουθεί και αναλύει τη στάση του σώματος σε πραγματικό χρόνο, ακριβώς όπως ένας προσωπικός γυμναστής. Κατά τη διάρκεια της άθλησης και μετά από αυτήν, η λειτουργία Smart Trainer παρέχει σχόλια σχετικά με τη φυσική κατάσταση, βοηθά στην μέτρηση των επαναλήψεων και υπολογίζει την καύση θερμίδων. Με βίντεο και διαδραστική άσκηση μέσω του φωνητικά ελεγχόμενου Bixby, η λειτουργία Samsung Health Smart Trainer αναβαθμίζει και εξατομικεύει την εμπειρία άσκησης από το σπίτι.

Με δύο νέες αποκλειστικές λειτουργίες, η Samsung θέλει να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία του παιχνιδιού στην τηλεόραση. Η λειτουργία Super Ultrawide GameView δίνει στους gamers τη δυνατότητα να παίξουν όχι απλά σε ευρεία αναλογία οθόνης 21:9, αλλά σε υπερ-ευρεία αναλογία οθόνης 32:9, η οποία διασφαλίζει ότι δε θα χάσουν ούτε στιγμή από τη δράση.

NordicTrack Vault

Η εταιρεία κατασκευής οργάνων γυμναστικής -γνωστή κυρίως για τους διαδρόμους της- πραγματοποίησε επίδειξη του NordicTrack Vault, ενός «έξυπνου καθρέφτη» που θα σε βοηθήσει να γυμναστείς σωστά στο σπίτι. Πρόκειται για μία έξυπνη οθόνη HD 32 ιντσών με φινίρισμα καθρέπτη που σου επιτρέπει να βλέπεις τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια της άσκησης για να διαπιστωθεί αν την εκτελείς σωστά -με τη σωστή φόρμα- αλλά και να δέχεσαι συμβουλές από γυμναστές ή προπονητές.

Razer Project Brooklyn

Η γνωστή για τους υπολογιστές και τα περιφερειακά υπολογιστών Razer ανακοίνωσε το «Project Brooklyn» αλλά και το Project Hazel (μία έξυπνη μάσκα N95 για την «εποχή κορωνοϊού και όχι μόνο). Το πιθανότερο είναι το Project Brooklyn της Razer να μην κυκλοφορήσει στην αγορά ως έχει, ωστόσο ενδέχεται να αποτελέσει τη βάση για κάποιο εμπορικό προϊόν μελλοντικά. Πρόκειται για μία καρέκλα ειδική για gaming που συνοδεύεται από μία εκπληκτική 60 ιντσών κυρτή οθόνη τεχνολογίας OLED που «γεμίζει το οπτικό πεδίο» του gamer για να προσφέρει μία καθηλωτική εμπειρία παιχνιδιού.

myQ Pet Portal

 Το myQ Pet Portal είναι η τελευταία προσθήκη στο οικοσύστημα myQ Smart Access της εταιρείας The Chamberlain Group. Το Pet Portal προσαρμόζεται στην εξωτερική πόρτα κάθε σπιτιού και ανοίγει/ κλείνει μέσω της εφαρμογής Pet by myQ για να επιτρέψει την έξοδο/ είσοδο του κατοικίδιου. Αν και δεν απευθύνεται σε όλους όσους έχουν κατοικίδια, όσοι τουλάχιστον ζουν σε μονοκατοικίες με αυλή μάλλον… θα το λατρέψουν.

Bodyfriend Quantum

Η Quantum είναι μία πολυθρόνα μασάζ που αξιοποιεί cloud-based τεχνητή νοημοσύνη για να προσφέρει το καλύτερο μασάζ, προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες σου. Σχεδιάστηκε για πλήρη χαλάρωση, και επομένως ενσωματώνει υψηλής ποιότητας ηχεία που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την εταιρεία Bang & Olufsen ενώ υποστηρίζει αναγνώριση φωνής κ.ά.

 

Γ. Ιωσηφίδης

Γ. Ιωσηφίδης