Plaisio Blog
επιστροφή

Back To Reality| 4+1 Tips για δυναμική επιστροφή μετά τις διακοπές!

Ο ήλιος λάμπει, η θάλασσα σε προκαλεί -σχεδόν λάγνα- με τα διάφανα νερά της και η θερμοκρασία… στέκεται ακόμα στο ύψος της. Κι εσύ, φυσικά, θέλεις να μείνεις για πάντα στον παράδεισο που λένε «διακοπές». Έλα όμως, που η επιστροφή σου στην πραγματικότητα είναι το αναπόφευκτο γεγονός των ημερών!

Μη σκας και… παρ’ το ΧΑΛΑΡΑΑΑΑ!

Είσαι, λοιπόν, έτοιμος να κάνεις αυτό το μετέωρο και κρίσιμο βήμα από την ανεμελιά των διακοπών, στην ρουτίνα της καθημερινότητας. Ενώ το ένα σου πόδι χαϊδεύει την ηλιοκαμένη άμμο, το άλλο γλιστράει στα πλακάκια του γραφείου, και το ΜΕΓΑΛΟ ερώτημα βασανίζει το μυαλό σου: «Και τώρα που γύρισα, Τί κάνω;»

Επειδή όμως, εμείς στο Πλαίσιο ξέρουμε πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η μετάβαση από την απόλυτη χαλάρωση, στους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, σου έχουμε μια έκπληξη. Ναι, ναι είναι αυτό που κατάλαβες!

Στη συνέχεια σε περιμένει μια λίστα με 4+1 Tips για δυναμική επιστροφή μετά τις διακοπές!

… Γιατί όλα τα καλά στη ζωή, αρχίζουν με ένα δυνατό «comeback»!

#1. Πάρε τον χρόνο σου

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τι είναι αυτό που απολαμβάνουμε περισσότερο στις διακοπές; Μα φυσικά, τον ελεύθερο χρόνο. Τον χρόνο που αφιερώνουμε στον εαυτό μας και στις ανάγκες μας. Για αυτό, όσες μέρες κι αν διαρκεί η απόδρασή σου, φρόντισε η επιστροφή στο σπίτι να γίνει 1-2 μέρες πριν ξεκινήσεις το φουλ πρόγραμμά σου. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις τον απαραίτητο χρόνο να προσαρμοστείς, να ξεκουραστείς και το κυριότερο, δεν θα νιώσεις ότι κάποιος σε πετάει απευθείας στα βαθιά. Κοιμήσου, φρόντισε τον εαυτό σου, καθάρισε το σπίτι, κάνε τα απαραίτητα ψώνια και διασκέδασε με τους φίλους σου, μέχρι να έρθει η μέρα που θα εμφανιστείς στη δουλειά. And the living is easy!

#2. To Do or Not To Do

Όπως σίγουρα ξέρεις, όταν υπάρχει τάξη και πρόγραμμα όλα κυλάνε πολύ πιο εύκολα. Έτσι κι εσύ μην αφήσεις τίποτα στην τύχη, αλλά οργάνωσε την εβδομάδα σου, ώστε να ξέρεις ακριβώς τι σε περιμένει! Φτιάξε μια λίστα -ναι τις αγαπάμε τις λίστες!- με όλα σου τα ραντεβού, τα tasks που θα πρέπει να γίνουν, τα γεύματα που πρέπει να προετοιμάσεις, τις ασχολίες που θα σε χαλαρώσουν από την πίεση, ακόμα και με τις εξόδους σου. Έχοντας ένα καθημερινό πλάνο αποφεύγεις να σπαταλάς τον χρόνο σου, χωρίς να το καταλαβαίνεις. Ενώ μπορεί να εκπλαγείς πραγματικά ευχάριστα από το πόσα πράγματα θα είσαι σε θέση να κάνεις. Άντε και καλά… check!

#3. Μίλα τους! Ναι, μίλα τους!

Είναι δεδομένο, πως τις ευχάριστες αναμνήσεις θα τις κουβαλάς πάντοτε μέσα σου. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς και να τις βροντοφωνάζεις! Πες τα όλα, σου λέμε, χαρτί και καλαμάρι! Πριν μπεις σε απόλυτο «#workmode», αφιέρωσε κάποια ώρα στους συναδέλφους σου και μίλησε μαζί τους για τις διακοπές σας. Ρώτησέ τους πώς πέρασαν, κι εσύ με την σειρά σου δώσε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το υπέρτατο χρώμα που είχε το αγαπημένο σου βότσαλο. Ναι, στην πραγματικότητα μπορεί να μην ενδιαφέρει και πολύ. Αλλά δεν έχει καμιά σημασία. Εσύ θα αναβιώσεις όλες τις όμορφες στιγμές και θα φέρεις λίγη από την καλοκαιρινή αύρα, στη δουλειά. Αυτά τα «catch-up» μετά την καλοκαιρινή επιστροφή, είναι τα καλύτερα!

#4. Βάλε… στόχο!

Μπορεί να έχουμε συνδέσει τους νέους στόχους, με τον ερχομό της καινούργιας χρονιάς. Αλλά πίστεψέ μας, δεν υπάρχει κάτι πιο φρέσκο και αναζωογονητικό από το να ξεκινάς τη σεζόν, έχοντας να περιμένεις αυτό το κάτι παραπάνω. Φυσικά, για κάθε έναν οι στόχοι και τα «θέλω» διαφέρουν, όμως το συναίσθημα της πληρότητας που σου χαρίζουν όταν τους πετυχαίνεις, είναι κοινό βίωμα. Μάζεψε όλα όσα θα ήθελες να κάνεις, να αλλάξεις ή να σταματήσεις, και δημιούργησε τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Βάλε μπρος το γρανάζι της εξέλιξής σου και άντλησε ικανοποίηση. Κάποιο hobby, μια επιμόρφωση, πιο υγιεινή διατροφή, περισσότερος χρόνος με φίλους, άθληση; Ό,τι κι αν είναι αυτό που ζητάς, μείνε προσηλωμένος και θα τα καταφέρεις!

#5. Στα καλύτερα που έρχονται…

Δεν λένε, πως ο έρωτας περνάει με έναν άλλο, νέο έρωτα; Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, μπορεί ένα νέο πλάνο για καινούργιο ταξίδι να σε βγάλει από τη μιζέρια της επιστροφής και να σου δώσει την ευχαρίστηση της αναμονής. Σίγουρα είναι πολλοί οι προορισμοί εκεί έξω, που περιμένουν να τους ανακαλύψεις. Δεν έχεις παρά να επιλέξεις τον επόμενο αγαπημένο σου, να οργανώσεις την παρέα κι… όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Ξανά βαλίτσες, ξανά ωραία μέρη και μοναδικές εμπειρίες, ξανά φωτογραφίες. Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια, αφού και το «post-holiday blues» θα αποφύγεις και την ταξιδάρα σου θα κάνεις πάλι! Και στα δικά μας!

Και τώρα που σου είπαμε όλα μας τα μυστικά για μια ευχάριστη επιστροφή στην καθημερινότητα, θα πρέπει να σου πούμε κι ένα ακόμη μεγαλύτερο. Καλές οι λίστες και τα tips, καλές και όλες οι συμβουλές, που θα σε βοηθήσουν να εγκλιματιστείς ή να μην σε πάρει από κάτω. 

Το πιο σημαντικό, όμως, που πρέπει πάντοτε να θυμάσαι είναι πως: «Η ευτυχία δεν σε βρίσκει μόνο στις διακοπές. Είναι παρούσα κάθε λεπτό της ζωής σου και περιμένει να την ανακαλύπτεις, ακόμα και στα πιο μικρά πράγματα!»

smile