Απαλλαγή από τα CAPTCHAs φιλοδοξεί να φέρει το iOS 16!

    Ο εντοπισμός... φαναριών ή η αποκρυπτογράφηση δυσδιάκριτου κειμένου θα αποτελεί σύντομα μία δυσάρεστη εμπειρία του παρελθόντος για τους χρήστες iPhone, καθώς το iOS 16 θα εισάγει υποστήριξη για…

    iOS16-AV-Main
    Ο εντοπισμός... φαναριών ή η αποκρυπτογράφηση δυσδιάκριτου κειμένου θα αποτελεί σύντομα μία δυσάρεστη εμπειρία του παρελθόντος για τους χρήστες iPhone, καθώς το iOS 16 θα εισάγει υποστήριξη για παράκαμψη των CAPTCHA σε υποστηριζόμενες εφαρμογές και ιστότοπους.
    Η εν λόγω εύχρηστη λειτουργία θα βρίσκεται στο μενού Ρυθμίσεις, κάτω από το Apple ID > Κωδικός πρόσβασης & ασφάλεια > Αυτόματη Επαλήθευση. Εφόσον ενεργοποιηθεί (σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Apple), τόσο η συσκευή όσο και ο λογαριασμός (Apple ID) του χρήστη θα επαληθεύονται αυτόματα στο παρασκήνιο μέσω iCloud, εξαλείφοντας την ανάγκη μηνυμάτων επαλήθευσης CAPTCHA. [caption id="attachment_84018" align="alignnone" width="800"] Image Credit: macrumors.com[/caption] Η Apple μοιράστηκε πρόσφατα ένα βίντεο με τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του νέου αυτού χαρακτηριστικού: με απλά λόγια, το σύστημα της Αμερικανικής εταιρείας επαληθεύει ότι η συσκευή και ο λογαριασμός (Apple ID) είναι ΟΚ και παρουσιάζει ένα Private Access Token στην εφαρμογή ή τον ιστότοπο. Αυτό το νέο σύστημα θα προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης σε τυπικές ενέργειες όπως π.χ. τη σύνδεση ή τη δημιουργία ενός λογαριασμού, με βελτιωμένη διαχείριση απορρήτου και προσβασιμότητα σε σύγκριση με τα CAPTCHA. Οι δημοφιλείς πλατφόρμες Cloudflare και Fastly έχουν ήδη ανακοινώσει την υποστήριξη των Private Access Tokens, πράγμα που σημαίνει ότι η δυνατότητα παράκαμψης των CAPTCHAs θα έρθει κατά πάσα πιθανότητα σε εκατομμύρια εφαρμογές και ιστότοπους συντομότερα από ό,τι φανταζόμαστε, ενώ με την πάροδο του χρόνου θα συνεχίζει να διευρύνεται. Στις πρώτες εκδόσεις beta των iOS 16 και iPadOS 16, η Αυτόματη Επαλήθευση (Automatic Verification) είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. H Apple έχει ήδη αναφέρει ότι η εν λόγω δυνατότητα θα υποστηρίζεται και από το macOS Ventura.