Android 8.1: Θα «βλέπει» και θα βαθμολογεί την ποιότητα των δικτύων Wi-Fi

    Ένα ενδιαφέρον νέο χαρακτηριστικό έρχεται στις Android συσκευές, οι οποίες διαθέτουν ή θα δεχθούν αναβάθμιση στην έκδοση 8.1 Oreo του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος, προσφέροντας στους χρήστες μία…

    Android-Oreo-Main
    Ένα ενδιαφέρον νέο χαρακτηριστικό έρχεται στις Android συσκευές, οι οποίες διαθέτουν ή θα δεχθούν αναβάθμιση στην έκδοση 8.1 Oreo του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος, προσφέροντας στους χρήστες μία γενική εκτίμηση σε ό,τι αφορά την ποιότητα των ανοικτών δικτύων Wi-Fi, στα οποία - ενδεχομένως - θα θελήσουν να συνδεθούν.  Το εν λόγω χαρακτηριστικό ονομάζεται Speed Labels (Ετικέτες Ταχύτητας) και οι συσκευές στις οποίες θα βρίσκεται εγκατεστημένο θα «βλέπουν» τα ανοιχτά ασύρματα δίκτυα και θα τα χαρακτηρίζουν ανάλογα, χρησιμοποιώντας τις ετικέτες «Πολύ Γρήγορο», «Γρήγορο», «ΟΚ» και «Αργό». Σύμφωνα με την Google, τα «Γρήγορα» δίκτυα είναι καλά για video streaming/viewing, ενώ τα «Πολύ Γρήγορα» είναι ιδανικά για όσους απαιτούν την υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Τα «ΟΚ» αρκούν για σερφάρισμα και streaming από ψηφιακές μουσικές πλατφόρμες, όπως πχ. Spotify, ενώ τα «Αργά» δίκτυα προσφέρονται για VoIP (μέσω Wi-Fi) και chat.

    https://twitter.com/Android/status/955485238859313152

    Στόχος της διαδικασίας δεν είναι μία βαθμολόγηση υπό αυστηρά κριτήρια αλλά η δημιουργία μίας γενική εικόνας, η οποία θα διευκολύνει τις online «δραστηριότητες» των χρηστών. Η έκδοση 8.1 είναι ακόμα σχετικά περιορισμένη, καθώς οι μόνες συσκευές που έχουν δεχθεί τη συγκεκριμένη αναβάθμιση είναι εκείνες της Google (Pixel, Pixel 2, Nexus 6P, Nexus 5X). Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό έχει ανακοινωθεί από τον Δεκέμβριο και θα διατεθεί μέσα στην εβδομάδα.