Plaisio Blog

Οδηγός αγοράς αφυγραντήρα: Kάνε “έξωση” στην υγρασία!

Μαζί με τα κίτρινα χρώματα του φθινοπώρου, κάνει την εμφάνισή της και η υγρασία! Αποπνικτική ατμόσφαιρα, «φουσκωμένοι» τοίχοι, μυρωδιά μούχλας και έντονοι πόνοι στις αρθρώσεις, είναι μερικά από τα σημάδια που δηλώνουν την παρουσία της! Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να προμηθευτείς έναν αφυγραντήρα που θα σε απαλλάξει από τα ενοχλητικά συμπτώματα; Παρακάτω θα βρεις όλα όσα πρέπει να λάβεις υπόψιν, πριν ξεκινήσεις την έρευνά σου!

 

Το εμβαδόν: Πρόκειται για ένα μεγάλο διαμέρισμα, ένα φοιτητικό studio ή για τον επαγγελματικό σου χώρο; Ξεκίνα την αναζήτηση με πρώτο κριτήριο τα τετραγωνικά που θέλεις να καλύψεις. Κατά μέσο όρο, η κάλυψη χώρου που προσφέρει ένας αφυγραντήρας ξεκινά από τα 40m2 και συνήθως φτάνει τα 120m2. Έτσι, όσο μικρός ή μεγάλος κι αν είναι ο χώρος σου, πάντα βρίσκεις την ιδανική συσκευή!

Η μόνωση: Άλλος σημαντικός παράγοντας για την επιλογή σου, είναι η παλαιότητα του κτιρίου! Τα σύγχρονα κτίσματα υπερτερούν σε θέματα μόνωσης έναντι των παλαιότερων κατασκευών, αφού συνήθως επιλέγονται για την κατασκευή τους διπλά τζάμια και θερμομονωτικά κουφώματα, που κρατούν το εσωτερικό ανεπηρέαστο από τις εξωτερικές συνθήκες. Κατά συνέπεια, όσο πιο παλιό είναι το σπίτι ή το διαμέρισμα, τόσο μεγαλύτερη οφείλει να είναι δυνατότητα αφύγρανσης, για να εξασφαλίσεις το αποτέλεσμα που θες!

Η περιοχή:  Άλλος καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή σου, είναι η περιοχή που μένεις. Κτίρια που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα ή σε περιοχές με συχνές βροχοπτώσεις, έχουν την τάση να παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα υγρασίας. Κατά συνέπεια, όσο μεγαλύτερη είναι η ικανότητα αφύγρανσης ανά 24ωρο, τόσο πιο αποδοτική και η λειτουργία του!

Η διαρρύθμιση: Σκοπεύεις να τοποθετήσεις τον αφυγραντήρα σε έναν ενιαίο χώρο ή χρειάζεσαι μία συσκευή για κάθε δωμάτιο; Ένας αφυγραντήρας με εμβέλεια δράσης μεταξύ 100 – 120m2, είναι η κατάλληλη επιλογή για μεγάλα δωμάτια. Ωστόσο, αν παρεμβάλλονται τοίχοι και χωρίσματα, η ιδανική λύση είναι να επιλέξεις περισσότερες από μία συσκευές, με μικρότερη ωστόσο δυνατότητα αφύγρανσης και κάλυψη χώρου.

Η χωρητικότητα: Οι περισσότεροι αφυγραντήρες παρέχουν δυνατότητα σύνδεσης με αποχέτευση. Τι γίνεται όμως όταν το δωμάτιο που τον τοποθετείς δεν επιτρέπει την απευθείας απόρριψη του νερού; Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να διαλέξεις τη συσκευή σου με βάση τη χωρητικότητα του δοχείου. Συνεπώς, ένας αφυγραντήρας με μεγάλη δεξαμενή σε γλυτώνει από τις συχνές διαδρομές για άδειασμα, για να τον τοποθετείς ακόμα και στο υπνοδωμάτιο ή την αποθήκη σου!

Σύνθετες λειτουργίες: Πέρα από την κύρια αποστολή τους, θα βρεις και αφυγραντήρες που διαθέτουν λειτουργίες  ιονισμού και καθαρισμού του αέρα. Ο συνδυασμός πολλών δράσεων των αφυγραντήρων νέας γενιάς, προσφέρει αέρα υψηλής ποιότητας, απαλλαγμένο από υγρασία, σωματίδια και μυρωδιές. Έτσι, περιορίζεται η εμφάνιση αλλεργιογόνων, ενώ στην ατμόσφαιρα απελευθερώνονται και ιόντα που σου ανεβάζουν τη διάθεση!

Εξελιγμένες δυνατότητες: Όσο γεμάτη κι αν είναι η μέρα σου, πάντα υπάρχει λίγος χρόνος, για να δημιουργήσεις την ιδανική ατμόσφαιρα που θα σε υποδεχθεί επιστρέφοντας σπίτι! Διάλεξε έναν αφυγραντήρα νέας γενιάς με δυνατότητα WiFi σύνδεσης, για να διαμορφώνεις τα επίπεδα υγρασίας του χώρου σου από το smartphone, ακόμα και όταν οι υποχρεώσεις σου σε κρατούν… εκτός όλη μέρα!

Τώρα που ξέρεις όλες τις παραμέτρους αναζήτησης, είσαι έτοιμος να κάνεις την ιδανική επιλογή!  Δημιούργησε ένα υγιεινό περιβάλλον εργασίας ή χαλάρωσης, δείχνοντας την έξοδο στην υγρασία!

Avatar

Βίκυ Σωτηροπούλου