Yuri
    Μαρ 20, 1:41μμ

    Happy Happiness Day People!

    Ναι, ναι, είναι η Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας και δεν είμαστε εδώ για να σε κάνουμε να νιώσεις ευτυχής, ή να σε πιέσουμε αν δεν νιώθεις καθόλου έτσι... Είμαστε εδώ για να θυμηθούμε μαζί τα σημαντικά…

    happiness-day
    Ναι, ναι, είναι η Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας και δεν είμαστε εδώ για να σε κάνουμε να νιώσεις ευτυχής, ή να σε πιέσουμε αν δεν νιώθεις καθόλου έτσι... Είμαστε εδώ για να θυμηθούμε μαζί τα σημαντικά πράγματα στη ζωή που μας κάνουν, αν όχι ευτυχείς, επειδή θεωρείται "μεγάλη λέξη", τότε σίγουρα χαρούμενους. Προσοχή, δεν θα βρείτε life coaching συμβουλές για καλύτερη ζωή, αλλά απλές σκέψεις, με αφορμή την έννοια της ευτυχίας. Αρχικά, ας αποδεχτούμε ότι δεν υπάρχει ευτυχία, ως μόνιμη κατάσταση στη ζωή. Η ευτυχία, πρέπει να καταλήξουμε, ότι είναι στιγμές. Και η ευτυχία σε αυτές τις στιγμές είναι να μπορείς να εστιάσεις στο καλό που σου συμβαίνει, την κάθε στιγμή και να νιώσεις ευγνωμοσύνη για αυτό, αλλά και για αυτά που είσαι και καταφέρνεις. Όπως ας πουμε:
    • Μια βραδιά με φίλους στο σπίτι, με υπέροχη ατμόσφαιρα, από αρωματικά κεριά.
    • Μια κούπα αχνιστό καφέ, ένα Κυριακάτικο πρωί.
    • Μια ταινία που ήθελες να δεις στο σινεμά αλλά δεν τα κατάφερες και τώρα μπορείς να τη δεις στον καναπέ σου, με έναν κουβά ποπ κορν. (Ναι, να σπάμε τους κανόνες διατροφής, που και που, επιτρέπεται.)
    • Να επικοινωνείς τα συναισθήματά σου, με οποιονδήποτε τρόπο, στους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για σένα.
    • Να μπορείς να προσφέρεις. Από ένα δώρο που θα κάνει τον άλλον να χαρεί, μέχρι εθελοντική προσφορά στους συνανθρώπους σου.
    • Να κάνεις όνειρα, να θέτεις στόχους, να φτιάχνεις to do lists. Η ικανοποίηση, να σβήνεις από τη λίστα, αυτά που μπόρεσες να εκπληρώσεις, είναι τεράστια.
    • Να απολαμβάνεις το χώρο που ζεις ή εργάζεσαι. Πως; με συχνή οργάνωση, εκκαθάριση και φροντίδα του habitat σου, γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς η ταξινόμηση και η ανανέωση του περιβάλλοντός μας, συμβάλει στην θετική ταξινόμηση των σκέψεων και μας δίνει ξανά την αίσθηση ότι ελέγχουμε τη ζωή μας.
    • Απόκτησε ένα χόμπυ. Όσο πιο δημιουργικό, τόσο πιο ανταποδοτικό ψυχικά και χαλαρωτικά.
    • Άκου περισσότερη μουσική, παντού. Τραγούδα! Χόρεψε! "Μια μέρα χωρίς χορό, είναι μια ημέρα χαμένη", έλεγε ο Αϊνστάιν.
    • Σκάλισε παλιές αναμνήσεις, μέσα από αγαπημένες φωτογραφίες διακοπών ή πάρτυ. Δίνουν πάντα μια γλυκιά ζεστή αίσθηση, (εκτός αν περιλαμβάνουν πρώην αγαπημένους) και σε κάνουν να θέλεις να δημιουργήσεις νέες αναμνήσεις.
      Γενικά μην παίρνεις τον εαυτό σου και τους άλλους πολύ σοβαρά. Γίνε συλλέκτης εμπειριών, μοιράσου, αγάπα, ταξίδεψε και γέλα. Αυτά είναι τα συστατικά της ευτυχίας.