Τσικνοπέμπτη 2022: Είσαι vegan; Βρες νόστιμες συνταγές για BBQ

    Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει. Η ημέρα... «ύμνος» στο ψήσιμο και στην... τσίκνα καταφτάνει και οι απανταχού «μερακλήδες» ετοιμάζονται να ανάψουν τη φωτιά! Το ξέρουμε ότι είσαι ένας/μία απ’ αυτούς και…

    TsiknoThur22-Vegan-Main

    Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει. Η ημέρα... «ύμνος» στο ψήσιμο και στην... τσίκνα καταφτάνει και οι απανταχού «μερακλήδες» ετοιμάζονται να ανάψουν τη φωτιά!

    Το ξέρουμε ότι είσαι ένας/μία απ’ αυτούς και γι΄αυτό το λόγο σου έχουμε μαζέψει λαχταριστές συνταγές! Για εσένα που δεν τρως κρέας, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να τσικνίσεις! 

    «Meet the vegan»

    Υλικά: 

    • Πράσινες & Κόκκινες πιπεριές 
    • Μανιτάρια 
    • Κρεμμύδι
    • Ντομάτες
    • 3 κ.σ ελαιόλαδο 
    • 1 κ.σ πάπρικα 
    • 2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • ½ κ.σ ρίγανη 

    Εκτέλεση: 

    • Κόβουμε σε τετραγωνισμένα κομμάτια τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τη ντομάτα. 
    • Σε ένα μπολ προσθέτουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο, 1 κ.σ πάπρικα, 2 κ.σ ξύδι βαλσάμικο, 1 σκελίδα σκόρδο και ½ κ.σ ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα. 
    • Βάζουμε τα λαχανικά όπως τα κόψαμε μέσα στο μπολ και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 15-20min. 
    • Για εξοικονόμηση χρόνου, μουλιάζουμε μερικά ξυλάκια για σουβλάκια σε νερό ώστε να μην αρπάξουν κατά το ψήσιμο. Μόλις περάσει η ώρα, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και περνάμε ένα-ένα τα κομμάτια στα ξυλάκια. 
    • Για πιο όμορφο αποτέλεσμα, περνάμε ένα κομμάτι λαχανικών με διαφορετικό χρώμα και υφή εναλλάξ. 
    • Ψήνουμε τα σουβλάκια σε δυνατή φωτιά με κλειστό καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά (8-12 λεπτά), γυρίζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν έχουμε βάλει κρεμμύδι ίσως να χρειαστούν 2-4 λεπτάκια επιπλέον.
    Μανιτάρια πλευρώτους σχάρας 

    Υλικά: 

    • Μανιτάρια πλευρώτους (1 κουτάκι ανά 4 άτομα)
    • Ελαιόλαδο 
    • Αλάτι & πιπέρι 
    • Σκόρδο σε σκόνη 

    Οδηγίες Ψησίματος: 

    • Πρώτα αλείφουμε με τα χέρια μας ελαιόλαδο πάνω στα μανιτάρια, ίσα ίσα να γυαλίσουν.
    • Ύστερα ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη σκόνη σκόρδου σε ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας (Τσικνοπέμπτη είναι… βάλε το κατιτίς παραπάνω!).
    • Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.