Τι θα δούμε από τη Huawei για τη σειρά P30 στο Παρίσι;

    Την ερχόμενη Τρίτη στις 26 Μαρτίου η Huawei θα ανακοινώσει στο Παρίσι τη νέα σειρά P30. Η σειρά P πάντα ξεχωρίζει για την κάμερα και τις δυνατότητες που προσφέρει, και οι μέχρι τώρα διαρροές φαίνεται…

    Huawei-P30-Pro-Detailed-Leak-003-
    Την ερχόμενη Τρίτη στις 26 Μαρτίου η Huawei θα ανακοινώσει στο Παρίσι τη νέα σειρά P30. Η σειρά P πάντα ξεχωρίζει για την κάμερα και τις δυνατότητες που προσφέρει, και οι μέχρι τώρα διαρροές φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι την Τρίτη θα δούμε κάτι ξεχωριστό. Το 2018 είδαμε πολλά νέα smartphones και ξεχωρίσαμε κάποια από αυτά, αυτό όμως που ανέβασε τον πήχη για τα όσα ακολούθησαν θα λέγαμε ότι ήταν το P20 Pro, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά πέρυσι το Μάρτιο. Σήμερα, ένα χρόνο αργότερα και με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει, φαίνεται πως η Huawei ετοιμάζεται να ανεβάσει τον πήχη ακόμα ψηλότερα με τη νέα σειρά P30. Αν μάλιστα η Huawei μας παρουσιάσει κάτι ξεχωριστό, κάτι καινοτόμο στο Παρίσι, τότε ίσως το P30 Pro να αποτελέσει το καλύτερο τηλέφωνο της χρονιάς. Πάμε μαζί να δούμε όμως από τις μέχρι τώρα διαρροές τι φανταζόμαστε ότι θα δούμε την Τρίτη στο Παρίσι, στην παρουσίαση της Huawei. Αρχικά όλοι μιλάνε για δύο μοντέλα, το P30 Pro, τη ναυαρχίδα της σειράς και το P30, ενώ αργότερα πιθανόν θα ακολουθήσει και η έκδοση P30 lite όπως μας συνηθίζει για τη σειρά P η Κινεζική εταιρεία.  

    Επανάσταση στις κάμερες

    Προφανώς οι περισσότερες διαρροές έχουν να κάνουν με την κάμερα και όλοι αναφέρουν ότι το P30 Pro διαθέτει στην πίσω πλευρά του ένα τετραπλό σύστημα κάμερας το οποίο απαρτίζεται από μια κάμερα με αισθητήρα 40 MP, ευρυγώνιο φακό και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, ένα αισθητήρα 20MP με υπέρερυγώνιο φακό, ένα αισθητήρα των 8MP με τηλεφακό ο οποίος διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή και 5x οπτικό zoom, ενώ τέλος ενσωματώνει και μια 3D κάμερα ToF για σωστή απεικόνιση του βάθους. Ο φακός με τον αισθητήρα των 8MP έχει σύστημα periscope-like zoom και αποδίδει 7,8x οπτικό zoom ενώ σε συνδυασμό με το software της Huawei το zoom φτάνει τo 10x, ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό νούμερα για smartphone. Όσον αφορά το Huawei P30 αυτό φέρεται να έχει τρεις πίσω κάμερες, μια με αισθητήρα 40MP και διάφραγμα f/1,8, χωρίς σταθεροποίηση εικόνας, μια με αισθητήρα 16MP κάμερα και υπέρ-ευρυγώνιο φακό και μια με αισθητήρα 8MP και τηλεφακό με δυνατότητα για 5x οπτικό zoom.  

    OLED οθόνες και ενσωματωμένος αισθητήρας αποτυπωμάτων

    Επόμενη διαρροή αφορά τις οθόνες των νέων P30 και P30 Pro οι οποίες όλοι εικάζουν ότι είναι τεχνολογίας OLED και έρχονται με ανάλυση 2.340 x 1.080 pixels. Το P30 Pro θα έρθει με οθόνη διαγωνίου 6,47 ιντσών με καμπύλες άκρες και από τις δύο πλευρές, ενώ το P30 με οθόνη διαγωνίου 6,1 ιντσών χωρίς καμπύλες. Kαι οι δύο συσκευές έρχονται με ιδιαίτερα λεπτά bezel όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει, ενώ στην εμπρός πλευρά διαθέτουν waterdrop notch. Επιπλέον με βάση άλλες διαρροές και το P30 και το P30 Pro έρχονται με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, όπως έχουμε δει στο Mate 20 Pro, όμως video που κυκλοφορεί στο internet δείχνει ότι είναι σημαντικά ταχύτερη η αναγνώριση από εκείνη του Mate 20 Pro.  

    Μπαταρίες & γρήγορη φόρτιση

    Οι πληροφορίες για τη μπαταρία του P30 Pro μιλάνε για χωρητικότητα 4.200mAh, ενώ για το P30 η χωρητικότητα φτάνει τα 3.650mAh. Η σημαντικότερη όμως διαρροή αναφορικά με αυτό έχει να κάνει με το ότι μαζί με τα P30 θα δούμε τη νέα έκδοση του πρότυπου SuperCharge της Huawei το οποίο υποστηρίζει φόρτιση στα 40Watts κάτι που πρακτικά μεταφράζεται σε ακόμα μικρότερους χρόνους για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας.  

    Απόδοση

    Στην καρδιά των νέων P30 και P30 Pro αναμένεται να δούμε τον πανίσχυρο Kirin 980, με το P30 να συνοδεύεται από 6GB μνήμης RAM και το P30 Pro από 8GB μνήμης RAM. Αναφορικά με τον αποθηκευτικό χώρο οι πληροφορίες θέλουν το P30 σε έκδοση των 128GB, ενώ τη ναυαρχίδα της σειράς, το P30 Pro σε εκδόσεις 128GB, 256GB και 512GB. Σε κάθε περίπτωση ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι επεκτάσιμος με κάρτα nanoSD.  

    Την Τρίτη οι αποκαλύψεις

    Όλα τα παραπάνω υπενθυμίζουμε ότι είναι διαρροές, δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση από τη Huawei και δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε και εμείς κάποια σχετική ενημέρωση. Με βάση τη δυναμική της εταιρείας πιστεύουμε ότι στο Παρίσι την Τρίτη θα δούμε κάτι τουλάχιστον ενδιαφέρον. Δεν ξέρουμε πόσα από τα παραπάνω θα επιβεβαιωθούν, πόσα θα διαψευστούν αλλά και πόσα που δεν έχουν διαρρεύσει θα δούμε για πρώτη φορά, όπως και να έχει μείνετε συντονισμένοι θα σας ενημερώσουμε από πρώτο χέρι για ότι νέο μιας και το Πλαίσιο και ο υπογράφων θα βρίσκονται εκεί.

    Εκδήλωσε ενδιαφέρον & μάθε πρώτος, τα πάντα για τα Huawei P30