Samsung Galaxy S20 Tactical Edition: Το tank των smartphone

    Η Samsung ανακοίνωσε στις ΗΠΑ μια νέα προσθήκη στη σειρά Galaxy S20, το νέο Galaxy S20 Tactical Edition (TE) το οποίο όπως καλά καταλαβαίνουμε από το όνομα του είναι σχεδιασμένο να καλύψει τις ανάγκες…

    s20_te-01
    Η Samsung ανακοίνωσε στις ΗΠΑ μια νέα προσθήκη στη σειρά Galaxy S20, το νέο Galaxy S20 Tactical Edition (TE) το οποίο όπως καλά καταλαβαίνουμε από το όνομα του είναι σχεδιασμένο να καλύψει τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων στις ΗΠΑ αλλά και της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Από την εμφάνιση του και μόνο το Galaxy S20 TE μας προδιαθέτει ότι είναι έτοιμο για το πεδίο της μάχης, αλλά τα "ταλέντα" του δεν εξαντλούνται μόνο στο κομμάτι της ανθεκτικότητας. Είναι πιθανόν στο πεδίο της μάχης έναν τέτοιο smartphone να πέσει στα χέρια του εχθρού, οπότε και οι πληροφορίες που υπάρχουν σε αυτό δεν θα πρέπει να γίνουν διαθέσιμες σε μάτια που δεν πρέπει. Έτσι η συσκευή έρχεται με δύο επίπεδα κρυπτογράφησης, καθιστώντας το μια ιδανική λύση για την προστασία απόρρητων δεδομένων. Το Samsung Galaxy S20 TE έρχεται με δυνατότητα σύνδεσης σε tactical radios και συστήματα αποστολών, χωρίς τη χρήση εξωτερικών εφαρμογών, ενώ υπάρχει ενσωματωμένη λειτουργία η οποία απενεργοποιεί την οθόνη όταν ο χρήστης φοράει γυαλιά νυκτερινής όρασης. Επιπλέον υπάρχει λειτουργία stealth που ναι μεν δεν το κάνει αόρατο στα μάτια του εχθρού, απενεργοποιεί πλήρως οποιαδήποτε εκπομπή σήματος από τη συσκευή και έτσι εξαλείφεται η οποιαδήποτε πιθανότητα υποκλοπής αλλά και εντοπισμού της θέσης. Οι άνθρωποι της Samsung που σχεδίασαν το Galaxy S20 TE φαίνεται πως τα έχουν σκεφτεί όλα αφού ο χρήστης μπορεί πολύ εύκολα να την ξεκλειδώσει ακόμα και όταν βρίσκεται σε οριζόντιά θέση, στην ανάλογη θήκη στο στήθος του. Ο υπεύθυνος του τμήματος κινητής B2B στη Samsung  στις ΗΠΑ, Taher Behbehani, δήλωσε:
    “Η ανάπτυξη αυτής της λύσης είναι αποτέλεσμα συντονισμού και του feedback που λάβαμε από τους πελάτες και τους συνεργάτες μας στο Υπουργείο Άμυνας. Το Galaxy S20 Tactical Edition παρέχει στους στρατιώτες την τεχνολογία που θα τους δώσει το πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης, παρέχοντας ταυτόχρονα στις ομάδες IT μία εύχρηστη και εξαιρετικά ασφαλής λύση που ικανοποιεί τις απαιτήσεις του ρυθμιζόμενου περιβάλλοντος.”
    Αναφορικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά το Galaxy S20 TE παραμένει ένα Galaxy S20 το οποίο έρχεται με την ειδικά σχεδιασμένη θήκη για αντοχή στις κακουχίες ενός πολέμου, ενώ διαθέτει την οθόνη 6,2 ιντσών Dynamic AMOLED με ρυθμό ανανέωσης 120Hz που γνωρίζουμε, στην καρδιά του χτυπά ο πανίσχυρος Snapdragon 865 και συνοδεύεται από 12GB μνήμη RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου, που μπορεί να επεκταθεί με κάρτα μνήμης. Στην πίσω πλευρά του δεσπόζει το τριπλό σύστημα κάμερας, ενώ διαθέτει μπαταρία 4.000mAh. Αν σας... "γυάλισε" το Samsung Galaxy S20 TE τα νέα για εσάς δεν είναι καλά αφού δεν γνωρίζουμε την τιμή διάθεσης του, ενώ θα γίνει διαθέσιμο μόνο μέσα από συγκεκριμένα κανάλια πώλησης της εταιρείας, προφανώς για χρήση από κρατικές υπηρεσίες ίσως και από επιλεγμένες ιδιωτικές εταιρείες.