Proteus: Το πρώτο αυτόνομο ρομπότ αποθήκης της Amazon!

    Αξιοποιώντας μία προηγμένη τεχνολογία ασφάλειας, αντίληψης και πλοήγησης, το «πρώτο πλήρως αυτόνομο mobile ρομπότ αποθήκης» σχεδιάστηκε για να κινείται μόνο του στις τεράστιες εγκαταστάσεις της…

    Proteus-Amazon-Robots-Main
    Αξιοποιώντας μία προηγμένη τεχνολογία ασφάλειας, αντίληψης και πλοήγησης, το «πρώτο πλήρως αυτόνομο mobile ρομπότ αποθήκης» σχεδιάστηκε για να κινείται μόνο του στις τεράστιες εγκαταστάσεις της Amazon, μεταφέροντας μεγάλα καρότσια με πακέτα - χωρίς να εμποδίζει τους υπόλοιπους εργαζομένους.
    Σύμφωνα με τον Αμερικανικό κολοσσό, ο Proteus (Πρωτέας), όπως ονομάζεται το εν λόγω ρομπότ, μπορεί να πλοηγηθεί με ασφάλεια και να συνυπάρξει με ανθρώπους σε φυσικούς χώρους (σε αντίθεση με κάποια από τα προηγούμενα ρομπότ της εταιρείας), όπου η ενσωμάτωση της ρομποτικής ήταν ιστορικά δύσκολη. «Πιστεύουμε ότι ο Proteus θα το αλλάξει αυτό, παραμένοντας έξυπνος, ασφαλής και συνεργάσιμος», αναφέρει χαρακτηριστικά το συνοδευτικό κείμενο. Στόχος της Amazon είναι να αυτοματοποιήσει τον χειρισμό των καροτσιών, προκειμένου να μειωθεί η ανάγκη για χειροκίνητη μετακίνησή τους από τους εργαζόμενους. Μάλιστα, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου τόνισε ότι τα ρομπότ σχεδιάστηκαν για να δημιουργήσουν έναν ασφαλέστερο χώρο εργασίας για τους ανθρώπους - και όχι για να τους αντικαταστήσουν. Παράλληλα, η εταιρεία αποκάλυψε ότι εργάζεται πάνω σε μια τεχνολογία AI που μπορεί να σαρώνει αυτόματα πακέτα, μιας και επί του παρόντος οι εργαζόμενοι σκανάρουν τα barcodes των πακέτων χρησιμοποιώντας σαρωτές χειρός. Με τη συνδρομή αυτής της νέας τεχνολογίας δεν θα χρειάζεται να κάνουν παύση κατά την ταξινόμηση των πακέτων, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο. Το σύστημα θα μπορεί να «αναγνωρίσει» εύκολα οποιοδήποτε πακέτο περνάει μπροστά από την κάμερά του, η οποία «διαβάζει» 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο και τροφοδοτείται από τεχνολογίες υπολογιστικής όρασης και μηχανικής εκμάθησης.