Προσωπικότητες ενός πασχαλινού τραπεζιού|| Ταυτίσου ελεύθερα!

    Κυριακή του Πάσχα και η μέρα αυτή, εκτός από άφθονο φαγητό και ποτό, περιλαμβάνει και κόοοοσμο αρκετό. Οι αυλές γεμίζουν με συγγενείς, φίλους, φίλους-φίλων, ο καθένας με τα δικά του χαρακτηριστικά…

    Screenshot_1

    Κυριακή του Πάσχα και η μέρα αυτή, εκτός από άφθονο φαγητό και ποτό, περιλαμβάνει και κόοοοσμο αρκετό. Οι αυλές γεμίζουν με συγγενείς, φίλους, φίλους-φίλων, ο καθένας με τα δικά του χαρακτηριστικά και… ιδιομορφίες! Γιατί αν δεν συνυπάρξουμε με όλους αυτούς μαζί, την συγκεκριμένη μέρα, παρέα με φαγοπότι, μουσική και ήλιο, πότε θα το κάνουμε;


    Ας δούμε, λοιπόν, κάποιες από τις προσωπικότητες, που όλοι λίγο-πολύ συναντάμε στο πασχαλινό τραπέζωμα, είτε ως καλεσμένοι, είτε ως οικοδεσπότες. Κι αν υπάρξει κάποια ταύτιση, μην ντραπείς να χαμογελάσεις τη μέρα που θα κάνεις το δικό σου αντάμωμα!


    Νο𝟙 👤

    Στην κορυφή, δε γίνεται να μην είναι ο #Ψήστης του Πασχαλινού τραπεζιού. Αυτός ο «ήρωας», που ξυπνάει από τα χαράματα για να ανάψει τη φωτιά, ώστε να ψηθεί τέλεια ο οβελίας. Που ευχαριστιέται περισσότερο με τη διαδικασία της προετοιμασίας, συντροφιά με το τρανζίστορ και τον ελληνικό του καφέ, παρά όταν είναι όλα έτοιμα στο τραπέζι. Plus, όταν το αποτέλεσμα στεφθεί από επιτυχία και το αρνί ψηθεί σαν λουκούμι, τότε είναι που «πετάει» στα σύννεφα από χαρά και υπερηφάνεια!

    Νο𝟚 👤

    Με μεγάλη χαρά, σου παρουσιάζω το #Δοκιμαστή των φαγητών. Αυτός ο τύπος, που τσιμπολογάει ασταμάτητα, είτε βρίσκεται πάνω από τη σούβλα, είτε στην κουζίνα. Κάποιες φορές με την πρόφαση, εάν έχει πετύχει το αλατοπίπερο στη γεύση ή απλά γιατί η λιγούρα του έχει φτάσει στο «κόκκινο». Και μη νομίζεις ότι, όταν καθίσει στο τραπέζι, θα του έχει κοπεί η όρεξη… Είναι ασταμάτητος και πρόσεχε, γιατί τσιμπάει και τις πατάτες από το δικό σου πιάτο!

    Νο𝟛 👤

    Στο πασχαλινό τραπέζι δε λείπει ο #Μαχητής, που το τσούγκρισμα των αυγών δεν είναι γι’ αυτόν… απλά παράδοση, αλλά αγώνας. Είναι αυτός που, από μικρό παιδί, ήθελε να κερδίζει τους πάντες! Που στέκεται με τις ώρες πάνω από το καλάθι με τα αυγά, επιλέγει το ένα μετά το άλλο και στο τέλος δίνει μάχη για να το κρατήσει ατόφιο. Αν τύχει και χάσει… θα κάνει καιρό να το ξεπεράσει!

    Νο𝟜 👤

    Είναι δυνατόν να λείπει, το #Γερό Ποτήρι από τέτοιο τραπέζωμα; Φυσικά και όχι! Είναι ο άνθρωπος -με το αναψοκοκκινισμένο πρόσωπο- που κερνάει τον εαυτό του, αλλά δεν ξεχνάει και την παρέα του. Που παίρνει το κανατάκι του, το γεμίζει και σε κάθε του γουλιά, τσουγκρίζει και τους υπόλοιπους. Και μεταξύ μας, καλά που υπάρχει στο τραπέζι, γιατί με τόσο φαγητό, ξεχνάς να πιείς ακόμα και νερό! Και μετά από τόσο ποτό, σίγουρα «ανάβει» και το γλέντι.

    Νο𝟝 👤

    Σειρά παίρνει ο #Χιουμορίστας της ημέρας. Άλλοτε με τα «κρύα» του ανέκδοτα, άλλοτε να πέφτεις κάτω από την καρέκλα. Αναφερόμαστε στην ψυχή της παρέας, που ανεβάζει στα ύψη τη διάθεσή σου με τα χιουμοριστικά αστειάκια του και κάποιες φορές με τις παιχνιδιάρικες γκριμάτσες του. Αυτός, είναι ο άνθρωπός σου, αφού ό,τι κι αν πει… δε θα βαρεθείς στιγμή στο τραπέζι!

    Νο𝟞 👤

    Να παίξουν τα νταούλια, ν’ αρχίσουν οι χοροί… Γιατί έρχεται ο #Γλεντζές του τραπεζιού. Αυτός που ξεκινάει το τραγούδι σαν αηδονάκι και τους ξεσηκώνει όλους, για να κάνουν τις «δεύτερες». Και όταν αρχίζει να κουράζεται, βάζει την playlist, που έχει επιλέξει και ξεκινάει το χορό. Και να οι στροφές, να οι χαρτοπετσέτες, να τα σφυρίγματα και οι αφιερώσεις…

    Νο𝟟 👤

    Κάπου εκεί στη γαλαρία του τραπεζιού, θα βρίσκεται ο #Ξενυχτισμένος. Αυτός ο τύπος, που το «έριξε έξω» το προηγούμενο βράδυ με την παρέα του και το σημερινό γλέντι τού φαίνεται μαρτύριο. Είναι ο τελευταίος, που πιάνει θέση για το λουκούλλειο γεύμα και ο πρώτος που αποχωρεί από αυτό. Μακριά από την πολλή βαβούρα, τρώει δυο-τρεις μπουκιές και φεύγει ήσυχα για το δωμάτιο. Ε, πώς να το κάνουμε… Το βράδυ, έχει δεύτερο γύρο ξενυχτιού!

    Νο𝟠 👤

    Σε κάθε τραπέζι, δεν γλιτώνεις από την παρουσία του… #Άκεφου χαρακτήρα. Είναι αυτός που… δεν πολύ-τρώει, δεν πίνει τίποτα εκτός από νερό, άντε στο τσακίρ κέφι, ίσως βάλει λίιιγη πορτοκαλάδα και σίγουρα δεν θα βγάλει κιχ όλη την ημέρα. Κι όμως, για κάποιο λόγο, αυτός ο τύπος θα κάθεται πάντα κοντά στον πλακατζή της παρέας. Σκέφτεσαι το ύφος και το βλέμμα του, μετά από shocking ανέκδοτο;

    Νο𝟡 👤

    Στη λίστα με τις προσωπικότητες του πασχαλινού τραπεζιού, βρίσκεται και ο #PR. Είναι ο τύπος των δημοσίων σχέσεων, που δεν του ξεφεύγει καμία γνωριμία. Που μέσα σε λίγα λεπτά, έχει γνωρίσει τους πάντες, έχει αναφερθεί στην προσωπική του ζωή και μιλάει ακατάπαυστα για την εργασία, τα χόμπι και τα ταξίδια, που έχει πάει μέχρι τώρα. Μην παραξενευτείς, εάν σου έχει ήδη στείλει αίτημα φιλίας…

    Και φτάνοντας στο τέλος, #Εσύ 👤 είσαι άλλη μία προσωπικότητα με τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Πέρασε, λοιπόν, όμορφες & ξέγνοιαστες στιγμές και δημιούργησε επιπλέον αναμνήσεις, με όποιον χαρακτήρα συναντήσεις στο φετινό πασχαλινό τραπέζι! Γιατί… Οι άνθρωποί μας είναι οι γιορτές μας!

    Πάσχα