Όλα όσα ανακοίνωσε η Apple εχθές στο WWDC 2018

    Εχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε η έναρξη του WWDC 2018 στο San Jose της California και όπως συνηθίζεται η Apple έκανε αρκετές ανακοινώσεις μεταξύ αυτών το macOS Mojave, το iOS 12, το watchOS 5 και το…

    MacBook_Pro_macOS_Facetime
    Εχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε η έναρξη του WWDC 2018 στο San Jose της California και όπως συνηθίζεται η Apple έκανε αρκετές ανακοινώσεις μεταξύ αυτών το macOS Mojave, το iOS 12, το watchOS 5 και το tvOS 12 τα οποία φέρνουν αρκετές νέες προσθήκες.

    macOS Mojave

    Το macOS Mojave είναι η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος υπολογιστών της Apple και φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά. Η νέα λειτουργία Dark Mode του macOS Mojave φαίνεται πως ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους και φέρνει μια νέα εμφάνιση σε ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα, αλλάζοντας έτσι το look του με κοινή εμφάνιση σε ολόκληρο το λειτουργικό. Μια επίσης νέα λειτουργία είναι τα Desktop Stacks τα οποία φέρνουν αυτόματη οργάνωση και ομαδοποίηση της επιφάνειας εργασίας του χρήστη και αφορά οτιδήποτε βρίσκεται εκεί. Είτε εικονίδια, είτε έγγραφα, είτε φωτογραφίες ή video. Στόχος είναι να μπει ένα τέλος στις χαοτικές επιφάνειες εργασίας των χρηστών και να μην υπάρχουν εικονίδια πρακτικά παρατημένα παντού. Παράλληλα ανακοινώθηκε μία σειρά γνώριμων εφαρμογών από το iOS, συμπεριλαμβανομένων των News, Stocks, Voice Memos και του Home οι οποίες είναι διαθέσιμες για πρώτη φορά στα Mac με στόχο την ενοποίηση σε μεγαλύτερη βαθμό της εμπειρίας του χρήστη.  

    iOS 12

    Επόμενη μεγάλη ανακοίνωση το iOS 12, η επόμενη έκδοση του mobile λειτουργικό της Apple. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η νέα έκδοση 12 του iOS αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική αναβάθμιση, ενώ όπως σημειώθηκε έχει σχεδιαστεί για να κάνει τις καθημερινές εργασίες του χρήστη ταχύτερα. Η Apple με το iOS 12 φαίνεται πως έχει δώσει μεγάλη σημασία στην καλύτερη ενσωμάτωση της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητα (Augmented Reality - AR) καθιστώντας τις επικοινωνίες περισσότερο δημιουργικές και εκφραστικές με το Memoji. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η νέα λειτουργία Group FaceTime η οποία δίνει σε ένα χρήστη τη δυνατότητα συνομιλίας με ταυτόχρονα 32 φίλους του σε audio chat ή video chat. Επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό που θα εκτιμήσουν οι γονείς είναι το Screen Time το οποίο τους δίνει μια πλήρη εικόνα για το πόσο χρόνο και ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν τα παιδιά, τι websites επισκέπτονται. Έτσι δεν έχουν μόνο μια πλήρη εικόνα για τη χρήση της συσκευής τους, αλλά μπορούν να θέσουν και τα σχετικά όρια.  

    watchOS 5

    Το watchOS φτάνει αισίως την έκδοση 5 και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Tim Cook, CEO της Apple, ανέφερε πως κατέχει την 1η θέση στην ικανοποίηση των καταναλωτών. Και στη νέα έκδοση του watchOS παραμένει σε πρώτη προτεραιότητα ο χρήστης και το πως θα τον βοηθήσει το smartwatch του να παραμείνει δραστήριος και υγιής. Πλέον ενσωματώνει πλήθος νέων λειτουργιών όπως αυτόματη ανίχνευση εκγύμνασης, νέες επιλογές προπόνησης στις οποίες πλέον περιλαμβάνονται και ασκήσεις Yoga, υπάρχουν προκλήσεις μέσω του Activity Sharing, αλλά και η νέα λειτουργία επικοινωνίας Walkie Talkie.  

    tvOS 12

    Το tvOS 12 φέρνει νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά στο Apple TV ανεβάζοντας τον πήχη της κινηματογραφική εμπειρίας του χρήστη. Πλέον έρχεται με υποστήριξη Dolby Atmos και όπως έδειξαν κατά την παρουσίαση αρκετές νέες λειτουργίες για εύκολη πρόσβαση σε ταινίες ή τηλεοπτικά show που επιλέγει ο χρήστης. Επιπλέον το τελευταίας γενιάς Apple TV πλέον θα υποστηρίζει και 4K HDR περιεχόμενο πηγαίνοντας έτσι ένα βήμα παρακάτω.  

    Πότε θα γίνουν διαθέσιμα;

    Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Apple όλες οι νέες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων της θα γίνουν άμεσα διαθέσιμα σε beta έκδοση για τους developers, ενώ οι τελικές εκδόσεις τους θα γίνουν διαθέσιμες δωρεάν το ερχόμενο φθινόπωρο για όλους με συμβατές συσκευές. [gallery link="file" size="large" ids="29776,29761,29762,29775,29765,29768,29763,29774,29764"]