Νέο Fiat Panda EV με τιμή κάτω από €15.000; Yes, please!

    'Eνα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Fiat, το χρηστικό και ευέλικτο Panda, ετοιμάζεται να μεταμορφωθεί σε ένα πραγματικά οικονομικό ηλεκτροκίνητο (EV) όχημα και αναμένεται να κάνει το «ντεμπούτο»…

    Fiat-ePanda-4
    'Eνα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Fiat, το χρηστικό και ευέλικτο Panda, ετοιμάζεται να μεταμορφωθεί σε ένα πραγματικά οικονομικό ηλεκτροκίνητο (EV) όχημα και αναμένεται να κάνει το «ντεμπούτο» του την άνοιξη του 2022!
    Σχεδιαστικά το νέο Panda EV θα θυμίζει αρκετά το πρωτότυπο Fiat Centoventi, ωστόσο σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες θα βασίζεται στο ειδικά σχεδιασμένο για ηλεκτροκίνηση πλαίσιο του Fiat 500e, θα αξιοποιεί τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα των 118 ίππων και θα διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου 42 kWh, η οποία θα του εξασφαλίζει αυτονομία μεγαλύτερη των 300 χιλιομέτρων. [caption id="attachment_76568" align="alignnone" width="800"] Fiat Panda EV © Copyright 2017 FCA Italy S.p.A[/caption] Μέσω του προγράμματος «4U» οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να παραμετροποιήσουν την εξωτερική του εμφάνιση, επιλέγοντας μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών καλυμμάτων οροφής, τεσσάρων διαφορετικών προφυλακτήρων, τεσσάρων «wheel wraps» για τις ζάντες και τεσσάρων «paint wraps» για ολόκληρο το αμάξωμα (μιας και η τοποθέτηση μεμβρανών αφαιρεί πρακτικά το κόστος βαφής από το εν λόγω μοντέλο). [caption id="attachment_76569" align="alignnone" width="1000"] Fiat Panda EV © Copyright 2017 FCA Italy S.p.A[/caption] Στο εσωτερικό θα κυριαρχούν οι μοντέρνες αλλά λιτές γραμμές. Το επίπεδο προσαρμογής υπερβαίνει αυτό που θα περίμενε κανείς από τα περισσότερα EVs και τα εσωτερικά αξεσουάρ (από τις θήκες αποθήκευσης μέχρι και τα καθίσματα) θα είναι εναλλάξιμα. [caption id="attachment_76581" align="alignnone" width="900"] Fiat Panda EV © Copyright 2017 FCA Italy S.p.A[/caption] Στο πνέυμα της εποχής, το προσαρμόσιμο ψηφιακό ταμπλό (εν ονόματι Cluster) του νέου Panda θα επιτρέπει στον οδηγό να τοποθετήσει το smartphone ή το tablet του, ωστόσο η κατασκευάστρια έχει καταργήσει την κεντρική και συνάμα ακριβή οθόνη ελέγχου και κατά συνέπεια κάθε υλικολογισμικό infotainment. [caption id="attachment_76570" align="alignnone" width="1000"] Fiat Panda EV © Copyright 2017 FCA Italy S.p.A[/caption] Τιμολογιακά, η τιμή πώλησης του νέου ηλεκτροκίνητου οχήματος αναμενέται να βρεθεί κάτω από το Fiat 500e (η βασική έκδοση του οποίου ξεκινά από τα €19.970 κατόπιν επιδότησης), «φλερτάροντας» τα €15.000. Όχι και άσχημα!