Νέα MacBook Air, Mac mini και iPad Pro

    Και μετά από μεγάλο διάστημα αναμονής επιτέλους η Apple εχθές στο event που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην Ακαδημία Μουσικής του Brooklyn στο Howard Gilman Opera House παρουσίασε το νέο MacBook…

    new-macbook-air-mac-mini-ipad-pro
    Και μετά από μεγάλο διάστημα αναμονής επιτέλους η Apple εχθές στο event που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην Ακαδημία Μουσικής του Brooklyn στο Howard Gilman Opera House παρουσίασε το νέο MacBook Air, το νέο Mac mini και το νέο iPad Pro.

    MacBook Air

    https://www.youtube.com/watch?v=hs1HoLs4SD0 Το ανανεωμένο MacBook Air είναι το πρώτο μετά από τρία χρόνια και έρχεται εξοπλισμένο με επεξεργαστές Intel Core 8ης γενιάς, ενσωματώνει 8GB ή 16GB μνήμης RAM, δύο θύρες Thunderbolt 3 και δίσκους SSD με χωρητικότητα που φτάνει έως και 1,5TB. Εξίσου μεγάλη αλλαγή έγινε και στην οθόνη του MacBook Air η οποία είναι πλέον Retina, παραμένει σε διαγώνιο στη γνώριμη διάσταση των 13,3 ιντσών, έχει λεπτότερα bezels, αλλά και 48% πλουσιότερα χρώματα. Το νέο τρίτης γενιάς πληκτρολόγιο του MacBook Air έρχεται με λειτουργία Touch ID, διαθέτει οπίσθιο φωτισμό, ενώ και το trackpad έχει μεγαλώσει κατά 20% και υποστηρίζει gestures. Βελτιωμένα είναι και τα ηχεία του τα οποία είναι 25% δυνατότερα από εκείνα του προκατόχου του, προσφέρουν ισχυρότερο μπάσο, ενώ συνοδεύονται από μια διάταξη τριών μικροφώνων βελτιστοποιώντας έτσι τόσο την αναγνώριση φωνής, όσο όμως και τις FaceTime κλήσεις. Το νέο MacBook Air προσφέρει διάρκεια μπαταρίας έως και 13 ώρες, έχει 17% μικρότερη επιφάνεια, είναι 10% λεπτότερο και ζυγίζει μόλις 1,24 κιλά, ενώ το περίβλημα του είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλώσιμο αλουμίνιο. Η Apple το ανακοίνωσε σε τρία χρώματα, Rose Gold, Ασημί, Μαύρο με τις προ-παραγγελίες να ξεκινούν άμεσα για τις ΗΠΑ και την διάθεση του να γίνεται στις 7 Νοεμβρίου.  

    Mac mini

    https://www.youtube.com/watch?v=hVEaL9izgjs Επιτέλους η Apple ανανέωσε το Mac mini μετά από σχεδόν τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Ο σχεδιασμός του δεν έχει πρακτικά καμία διαφορά συγκριτικά με τον προκάτοχο του, η μεγάλη διαφορά είναι, σε πρώτη ματιά, το χρώμα του όπου πλέον είναι μαύρο και βέβαια στην επεξεργαστική ισχύ του μιας και εκσυγχρονίστηκε. Το νέο Mac mini έρχεται με επεξεργαστές Intel Core 8ης γενιάς, ξεκινώντας για την βασική έκδοση από έναν 4-πυρηνο Core i3 και φτάνει μέχρι και 6-πυρηνο Core i7. Έχει τη δυνατότητα επέκτασης της μνήμης RAM έως και τα 64GB και επιλογής μέσου αποθηκευτικού χώρου έως και τα 2TB. Στην πίσω πλευρά του νέου Mac mini θα βρει κανείς τέσσερις θύρες Thunderbolt 3, δύο θύρες USB, μια HDMI και μια Gigabit Ethernet θύρα, για την οποία υπάρχει επιλογή αναβάθμισης σε θύρα 10Gb. Οι προ-παραγγελίες ξεκίνησαν ήδη στις ΗΠΑ με τα πρώτα ανανεωμένα Mac mini να παραδίδονται στις 7 Νοεμβρίου, ενώ εντύπωση προκάλεσε η τιμή διάθεσης στις ΗΠΑ της κορυφαίας έκδοσης του Mac mini που φτάνει τα 4.199 δολάρια!  

    iPad Pro

    https://www.youtube.com/watch?v=LjaKHqDbzSA Μαζί ανακοινώθηκε το ολοκαίνουργιο iPad Pro το οποίο έρχεται με πλήρως ανανεωμένο με οθόνη edge-t-edge, όπως των νέων iPhone, με αποτέλεσμα να μην διαθέτει πλέον home button αλλά για το ξεκλείδωμα του να χρησιμοποιεί Face ID. Παράλληλα πλέον υποστηρίζει και όλα τα gestures που είδαμε για πρώτη φορά στο iPhone X. Το νέο μοντέλο με διαγώνιο οθόνης 11 ιντσών έχει το ίδιο μέγεθος επιφάνειας οθόνης με εκείνο των 10,5 ιντσών, ενώ το μεγάλο μοντέλο των 12,9 ιντσών έχει ίδιο μέγεθος οθόνης με το αντίστοιχο των 11 ιντσών. Η Liquid Retina οθόνη, όπως ονομάζεται πλέον η LCD οθόνη του iPad, έρχεται με ανάλυση 2.338x1.668 pixels και πυκνότητα που φτάνει τα 264ppi, ενώ υποστηρίζει όλες τις τεχνολογίες που γνωρίσαμε την προηγούμενη γενιά όπως το Pro motion 120Hz που προσφέρει εξαιρετική απόδοση στο gaming. Στην καρδιά του νέου iPad Pro χτυπά ο νέος επεξεργαστής A12X Bionic, κατασκευασμένο στα 7nm ο οποίος διαθέτει 8 πυρήνες για τον επεξεργαστή και 7 πυρήνες για τη GPU και σύμφωνα με την Apple προσφέρει υψηλότερη απόδοση από το 92% των laptop που έχουν πουληθεί μέσα στο 2018. Κατά την παρουσίαση είδαμε στέλεχος της Adobe όπου έτρεξε ένα εντυπωσιακό ομολογουμένως demo του Photoshop να τρέχει στο iPad Pro. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το νέο iPad Pro δεν φέρει πλέον θύρα Lightning αλλά θύρα USB Type-C κάνοντας έτσι το δημοφιλές tablet της Apple φιλικότερο σε περιφερειακά που κυκλοφορούν στην αγορά. Παράλληλα και από το iPad Pro η Apple αποφάσισε να αφαιρέσει τη θύρα για ακουστικά, οπότε πλέον θα χρειαστείτε σχετικό adaptor. Μαζί είδαμε το ανανεωμένο Apple Pencil το οποίο έρχεται με touch gestures, έχει τη δυνατότητα να "κολλάει" μαγνητικά επάνω στο iPad Pro και να φορτίζει πλέον ασύρματα! Και για τα νέα iPad Pro οι προ-παραγγελίες ξεκίνησαν ήδη στις ΗΠΑ με τις παραδόσεις τους να ξεκινούν στις 7 Νοεμβρίου.   Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για τις ημερομηνίες διάθεσης, αλλά και τις τιμές διάθεσης των νέων προϊόντων της Apple στην Ελληνική αγορά, οπότε μείνετε συντονισμένοι θα σας ενημερώσουμε άμεσα μόλις υπάρξει κάτι νεότερο.