Μάθε τα πάντα για τα νέα Galaxy S10+, S10 και S10e

    Πριν από λίγες ώρες ολοκληρώθηκε το Galaxy Unpacked 2019 event της Samsung στο Λονδίνο, το Πλαίσιο ήταν παρών και αποκαλύφθηκε η νέα σειρά Galaxy S10 η οποία περιλαμβάνει τρία νέα μοντέλα. Θα…

    gu-s10-01
    Πριν από λίγες ώρες ολοκληρώθηκε το Galaxy Unpacked 2019 event της Samsung στο Λονδίνο, το Πλαίσιο ήταν παρών και αποκαλύφθηκε η νέα σειρά Galaxy S10 η οποία περιλαμβάνει τρία νέα μοντέλα. Θα σημειώσουμε ότι για ακόμα μια φορά οι διαρροές είχαν πρακτικά αποκαλύψεις τα νέα Galaxy S10 αρκετές εβδομάδες πριν. https://www.youtube.com/watch?v=sbQZ0Mrpp80

    Ininity-O οθόνη για νέα απρόσκοπτη θέασης

    Και τα τρία μοντέλα της σειράς Galaxy S10 έρχονται με τη νέα οθόνη Infinity-O η οποία διαθέτει λόγο πλευρών 19:9 και ενσωματώμένα την εμπρός κάμερα, μονή για το Galaxy S10e και S10 και διπλή για το S10+, καθώς και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στα Galaxy S10 και S10+. Είναι τεχνολογίας Dynamic AMOLED προσφέρει εμπειρία θέασης αντίστοιχη με εκείνη των premium τηλεοράσεων, όπως σημειώνει η Samsung, ενώ υποστηρίζει τεχνολογία HDR 10+ και Dynamic Tone Mapping απεικονίζοντας έτσι περισσότερο φυσικά τα χρώματα. Από το αρχικό hands-on που κάναμε στο Λονδίνο θα σημειώσουμε ότι είναι εντυπωσιακή να τη βλέπεις εν λειτουργία, ενώ ο σχεδιασμός της με την ιδιαίτερα μικρή τρύπα για την κάμερα ή τις κάμερες ξεχωρίζει αφού δεν ενοχλεί στις θεάσεις.
     

    Δακτυλικό αποτύπωμα μέσα στην οθόνη με υπέρηχους

    Στα Galaxy S10 και S10+ μέσα στην οθόνη ενσωματώνεται ο πρωτοποριακός αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων ο οποίος λειτουργεί με υπερηχητικά κύματα. Σύμφωνα με τη Samsung είναι ταχύτατος στην ανάγνωση του δακτυλικού αποτυπώματος, αλλά παράλληλα προσφέρει και ιδιαίτερα υψηλή ασφάλεια. Ενδιαφέρον ότι λόγο της τεχνολογίας υπερηχητικών κυμάτων δεν επηρεάζεται από παράγοντες όπως η υγρασία και ο φωτισμός. Το Galaxy S10e διαθέτει και αυτό αισθητήρα δακυτλικού αποτυπώματος, όχι ενσωματωμένο στην οθόνη, αλλά στα πλαϊνά της συσκευής.
     

    Διπλή selfie κάμερα και τριπλή κύρια

    Η ναυαρχίδα της σειράς, το Galaxy S10+ ενσωματώνει στην εμπρός Infinity-O οθόνη διπλή κάμερα τεχνολογίας Dual Pixel AF και προσφέρει τη δυνατότητα για selfie video με ανάλυση 4K UHD. Ο ένας αισθητήρας είναι είναι στα 10MPixles και ο δεύτερος στα 8MPixels είναι αισθητήρας βάθους υποσχόμενος εντυπωσιακά bokeh εφέ. Στην πίσω πλευρά ξεχωρίζει το τριπλό σύστημα κάμερας για τα Galaxy S10 και S10+ και για πρώτη φορά σε Galaxy S βλέπουμε ένα υπερ - ευρυγώνιο φακό με πεδίο προβολής 123 μοιρών, αντίστοιχο με αυτό του ανθρώπινου ματιού.  
     

    Φόρτισε ασύρματα άλλες συσκευές

    Με την τεχνολογία Wireless Powershare μπορεί πλέον κανείς να φορτίζει άλλες συσκευές ασύρματα απλά ακουμπώντας αυτές επάνω στο Galaxy S10. Στο demo room που υπήρχε είδαμε πως μπορούσε κανείς να ακουμπήσει επάνω το Galaxy Watch Active ή τα νέα Earbuds και να ξεκινήσει άμεσα η φόρτιση τους. Και μιας αναφερόμαστε στο κομμάτι της ασύρματης φόρτισης τα νέα Galaxy S10 υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση της μπαταρίας τους σύμφωνα με το πρότυπο Fast Wireless Charging 2.0.  

    Μπαταρία

    Αν και η μπαταρία μιας συσκευής πάντα κρίνεται στην πράξη, οι ονομαστικές χωρητικότητες πάντα μας δίνουν μια σχετικά καλή εικόνα για το τι να περιμένουμε. Το Galaxy S10e έρχεται με μπαταρία 3.100mAh, το Galaxy S10 με μπαταρία 3.400mAh και το Galaxy S10+ με μπαταρία 4.100mAh. Σε κάθε περίπτωση υποστηρίζουν γρήγορη ενσύμαρτη φόρτιση συμβατή με τα πρότυπα QC2.0 και AFC.  

    Κορυφαία απόδοση

    Στην καρδιά του χτυπά ένας πανίσχυρος επεξεργαστής οκτώ πυρήνων ο οποίος είνια κατασκευασμένος στα 7nm, όπου στην Ευρωπαϊκή έκδοση είναι ο Exynos 9820. Ανάλογα τώρα με ποιο μοντέλα θα επιλέξει κανείς η μνήμη RAM που το συνοδεύει σε κάθε περίπτωση είναι υπέρ - αρκετή. Ξεκινάει από τα 6GB για το S10e των 128GB, 8GB για το S10e  των 256GB και επίσης 8GB για όλα τα S10 στα 128GB και στα 512GB, αλλά και το S10+ των 128GB, εναπογειώνεται στα 12GB για την Ceramic έκδοση του S10+ στα 512GB και στο 1ΤΒ  

    Στην αιχμή της τεχνολογίας

    Η σειρά Galaxy S10 έρχεται και μαζί της φέρνει τεχνολογίες τελευταίας γενιάς. Ξεκινάμε γράφοντας ότι είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο που υποστηρίζει Wi-Fi 6 με ότι συνεπάγεται αυτό για την ταχύτητα σύνδεσης. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι τα νέα Galaxy S10 είναι τα πρώτα smartphone με δυνατότητα καταγραφής video με HDR10+ και αυτό το κομμάτι της ανακοίνωσης έκανε την έκπληξη μιας και υπάρχουν πλέον πολλές συσκευές που αναπαράγουν υλικό HDR, όχι όμως συσκευές που εγγράφουν υλικό HDR.  

    Samsung Galaxy S10 5G

    Ανακοινώθηκε και αυτό εχθες, η 5G έκδοση του Galaxy S10 το οποίο θα γίνει αργότερα διαθέσιμο με οθόνη 6.7'' Dynamic AMOLED QHD+, επεξεργαστή Snapdragon 855 ή Exynos 9820, 8GB μνήμη RAM, 256GB αποθηκευτικό χώρο (χωρίς όμως υποδοχή microSD) και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων τεχνολογίας υπερήχων κάτω από την οθόνη. Δείτε εδώ την παρουσίαη του Samsung Galaxy S10 5G από το χθεσινό unpacked event https://www.youtube.com/watch?v=ISjiJQGJ72o&feature=youtu.be&t=6431 Οι κάμερες, είναι οι ίδιες με αυτές των Samsung Galaxy S10 και S10+ με την προσθήκη ενός επιπλέον αισθητήρα 3D ToF σε κάθε πλευρά. Πρόκειται λοιπόν για ένα Galaxy S10 με τετραπλή κάμερα στο πίσω μέρος και διπλή στην εμπρός πλευρά. Αναφορικά με τη συνδεσμολογία σε δίκτυα υποστηρίζει σύνδεση σε δίκτυα 5G, έτοιμο λοιπόν για όταν οι πάροχοι θα ξεκινήσουν να προσφέρουν τέτοιες υποδομές. Η μπαταρία του είναι η μεγαλύτερη που έχουμε δει ποτέ σε Galaxy, έχει χωρητικότητα 4.500mAh και υποστηρίζει, επίσης για πρώτη φορά, την τεχνολογία Super Fast Charging (έως 25W). https://www.youtube.com/watch?v=ZCfgkIyD9g0